Röhögtök amikor az otthonról "dolgozó" irodisták
panaszkodnak a "nehééééz" munkanap miatt, amikor
valószínűleg meghalnának ha gyárban kellene 10-12
órázniuk váltott műszakban?
Inkább szerintem az a dolog rákfenéje, hogy az irodista dolgozók jórésze egy időben végzett fizikai munkát és megtanulta azt is tisztelni, tudja, mivel jár. Míg a fizikaimunkások nagyon minimális része próbálja/ta ki az irodai munkát, így halványuk sincs, mi folyik egy irodában. Annyit látnak, hogy ül az ember a gép előtt, biztos facézik, meg kávézik.
okt. 15. 11:28
32/50 anonim válasza:
#31 pontosan!
Illetve, annyival egészíteném ki, hogy nekem a szüleim is gyári munkások voltak és láttam, hogy mivel jár, így gyerekkorom óta tudtam, hogy én azt biztosan nem akarom csinálni. Már szakmai gyakorlaton is ott voltam, ahol ők (ennek 25 éve), csak én irodában. Nekem bőven elég volt látni is, hogy milyen egy ilyen környezet, így világ életemben arra törekedtem, hogy ne kelljen gyárban dolgoznom.
okt. 15. 11:33
33/50 anonim válasza:
#29 Az nem jó nekik, mert azért tenni kéne. Így sokkal egyszerűbb, hogy haragszik az egész világra, akinek csak egy kicsit is jobb körülmények adódtak, csak a mögötte lévő munkát nem látja. Nem mindenkit apuka ültet be a saját cégének irodai székébe.
okt. 15. 11:37
34/50 anonim válasza:
Kérdező, te gyári munkásként azokkal az alapanyagokkal dolgozol, amit az irodai munkás beszerez, olyan gépeken, amit irodai munkások ("mérnökök") fejlesztenek ki, olyan technológiával, amit szintén mérnökök agyaltak ki. A munkádat valami irodai munkás ("technológus") szervezi meg...
Te mit adsz hozzá a folyamathoz?
Tulajdonképpen annyit, hogy létezel, és van két kezed meg két lábod. Ennyi a hozzáadot érték a részedről. Hát, ez nem valami sok...
35/50 anonim válasza:
Hogyne persze, az is a tisztelet jele hogy ilyen szépen általánosítotok. Hogy mindenféle nyolc általánost se végzett, legalja munkát végző, gombnyomogató majmok, akik csak és kizárólag irigyek lehetnek az irodai munkát végzőre. Süt a nagyképű lenézés, és egymást pontozgatjátok fel, az ellenvéleményt pedig le. Ez aztán tényleg hatalmas tisztelet, hogy oda ne rohanjak! Az meg persze elő se fordulhat hogy mondjuk a kérdező klímaszerelő magánvállalkozó, ő is csak és kizárólag lógós szalagmunkás lehet. Mert ti azt mondjátok. És nyilvánvaló ő is csak irigy lehet rátok, nem pedig röhög rajtatok hogy ennyire ugrotok mindenre is.
36/50 Katona Dius válasza:
Mert az nem általánosítás, hogy minden irodista facebookozó, twitterező, kávézós semmittevő?
okt. 15. 11:41
37/50 anonim válasza:
Bakker ha neked lenne pl egesznap terrorizálo főnökös vagy bármi hasonlo(agyzsibbasztó kollegák vagy stressz hajtás hataridők de baromságokon) nemtom te vigyorogva kipihenten mennél e haza melo után
okt. 15. 11:50
38/50 anonim válasza:
Én dolgoztam raktárban két műszakban, igaz csak 8 óra volt, én nem, nem röhögök, sokkal könnyebb a fizikai munka, hacsak nem vagy egy gyenge puding ember. Illetve ott is a hangulat, főnökök lehetnek fárasztóbbak, nem maga a munka. Mondjuk a gyár monoton lehet a raktárhoz képest, gyárba tuti nem mennék, de az sem egy könnyű meló, mikor az a dolgod, hogy gondolkodj és kitalálj dolgokat akkor is, amikor semmi inspirációd nincsen, ehhez képest a fizikai munkában mindig fixen meg van adva, mi a következő feladat, full ki tudsz kapcsolni és csak letudod a munkát, ha letelik a munkaidő meg egy percet nem kell rajta gondolkodnod.
okt. 15. 12:35
39/50 anonim válasza:
#35 Senki nem írta, hogy mindeki az. De az is érdekes, hogy ennyire magadra vetted.
okt. 15. 12:42
40/50 anonim válasza:
Azokon a pontagyúkon röhögnék, ha tudnék, akik mások helyzetét firtatják. "Az irodácskában dolgozgatók csak ücsörögnek egész nap" - aha, lófszt.
Jelenleg irodai munkát végzek, de van tapasztalatom a fizikai munkával is. Mindkettőnek megvannak a maga nehézségei. És igen, lehet hogy munkaidő alatt szinte végig ülök, attól a nap végére agyilag teljesen lefáradok, mert minden feladatot át kell vizsgálni, és egyénileg mérlegelni. Nem csak üldögélek, és kattintgatok-firkálgatok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!