Röhögtök amikor az otthonról "dolgozó" irodisták panaszkodnak a "nehééééz" munkanap miatt, amikor valószínűleg meghalnának ha gyárban kellene 10-12 órázniuk váltott műszakban?
Én azt nem értem, miért kell egymásra mutogatni. A fizikai munkának is megvan a maga neheze és az irodai munkának is megvan a maga neheze.
Nem tudom, a sok fizikai munkás, aki szidja az irodistákat, mit tenne, ha egyszer már csak nem kapna fizetést, mert nem lenne, aki leszámfejti, mert az irodisták is elmennek a gyárakba dolgozni.
Én irodista vagyok, fizikailag egyáltalán nem leterhelő, mentálisan viszont rohadtul, plusz ha szabin/betegszabin vagyok, vagy vége a munkaidőnek, akkor is állandó jelleggel csörög a telefon, hogy ezt és azt is meg kéne oldani. Most is vírusos hányás-hasmenéssel betegszabin vagyok itthon, folyton csörög a telefon, hogy "tudom, hogy épp fejjel a budiban vagy, de ezt csináld már meg kérlek...".
Nem tudom, a gyári dolgozók mit szólnának, ha felhívnák őket, hogy otthon is pakolj már össze néhány cuccot.
Az irodai dolgozónak nem lenne munkája, ha nincsenek fizikai dolgozók és a fizikai dolgozóknak nem lenne munkája, ha nincsenek irodai dolgozók.
Teljesen felesleges egymásra fújni, hiszen mindkét oldal függ a másiktól és jó esetben segítik egymás munkáját.
Nagyon elszomorító, hogy az élet minden területén mindenki fújol egymásra, marják egymást. Mire jó ez?
Már a kérdést sem értem. Az irodai dolgozó azért tanult, hogy irodában dolgozhasson és ne kelljen gyárban robotolnia. Ebből adódik a kérdés, hogy miért is kéne pótolnia egy gyári dolgozót?
Ha a gyári dolgozónak derogál, hogy más irodában dolgozik, akkor tanuljon és igyekezzen hasonló állást találni. Akkor majd megtudja, hogy az irodai munka sem minden esetben kávézást és locsogást-fecsegést jelent, hanem a legtöbb esetben stresszt, mentális kiégést és nem kevés túlórát.
Csak egy kis hozzáfűzés saját tapasztalat alapján: Igaz, hogy én nem reggel hatra jártam, hanem fél nyolcra, de nálunk a gyári dolgozók kettőkor eldobtak mindent, míg én az irodában rendszeresen még este 18, 19 órakor is vért izzadtam, hogy minél több munkát hozzak a cégnek és a gyári dolgozóknak a következő héten is legyen mit csinálni, ergo legyen munkájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!