Röhögtök amikor az otthonról "dolgozó" irodisták
panaszkodnak a "nehééééz" munkanap miatt, amikor
valószínűleg meghalnának ha gyárban kellene 10-12
órázniuk váltott műszakban?
21/50 A kérdező kommentje:
Elfelejtik az irodisták hogy ha nem lennének, akik ténylegesen megcsinálják a munkát akkor bizony nekik sem nagyon lenne mit pötyögni a gépükön :D
Mondjátok itt hogy így beszerzés úgy bérezés, csak éppen hiába intézitek az alapanyagbeszerzést, a két kicsi kezetekkel kellene összerakni a többmilliós hasznot, amit nem ti hanem a gyártósoron keményen dolgozók szereznek!
Azért kötekszem és azért lennék hú de frusztrált és irigy, mert leírom a véleményemet? Melyik népcsoporttól is szoktam hasonló erős érveket hallani? 🤔 Tudod ez tapasztalat, van szemem és látom mi folyik. Bezzeg az egész nap ráérő, gyakorizó, unalmukba a fába is belekötő frusztrált irodalisták azok nem kötekszenek kicsit sem 😂 Na további jó dühöngést, én mentem hasznosabb dolgokat csinálni. Az arcból meg kicsit talán vissza kéne venni, ha már van olyan jófej a munkáltató hogy engedi a home office-t. Ti pedig így háláljátok meg, hogy munkaidő alatt is a gyakorin lógtok egész nap.
okt. 15. 11:20
Az a vicc, hogy egyik fél sem lehet meg a másik nélkül. Ahogy korábban valaki leírta, kellenek a fizikai munkások, hogy az irodistáknak legyen munkája, és kellenek az irodisták, hogy a fizikai munkásoknak legyen munkája és fizetése. Mégis az irodisták körében ritkán találkozok olyannal, aki fikázza a fizikai munkásokat, hogy hát-ezek-nem-csinálnak-semmit, kár-őket-tartani. A fizikai munkások köréből viszont sokat hallok ilyesmit.
okt. 15. 11:21
Én marhára nem szégyellem magam azért, mert munkaidőben van időm másra is. Már csak azért sem, mert azt is pontosan látom, hogy a gyári munkás amikor csak lehet, telefont nyomkod vagy dohányzik, esetleg csapatokba verődve dumálgatnak fél órákat. Multiknál erre ugyan nincs lehetőség, de nem csak multiknál van gyártósor.
Amikor valaki fizikai dolgozóként irigykedik egy irodai dolgozóra, akkor gondolom, a munkakörülmények és a fizetése mellett a vele járó stresszre és felelősségre is irigykedik. Ugyanis amíg a gyártósor mellett álló embernek csak annyi a felelőssége, hogy nyomkodja a gombot (tisztelet a kivételnek) addig az irodán dolgozóknak jóval magasabb elvárásoknak kell megfelelniük.
okt. 15. 11:21
Feltételezem egy gyárban nyűglődő ember vagy akit megesz az irigység hogy van akinek jutott jobb munka is. Menj el egy napot bérszámfejteni, könyvelni stb és akkor nevetünk együtt utána, jó?
okt. 15. 11:23
Nem röhögök, éveket húztam le éjszakai melóban amíg tanultam, 12 és 16 órákat is. Utána meg nem aludni mentem, hanem órára. Most home office-os munkám van. Teljesen más a kétféle fáradtság, de ettől nem lesz egyik sem menőbb a másiknál, csak más. Amikor fizikai munkát végeztem a testem elfáradt, az agyam nem, a legnagyobb problémám az alváshiány volt. Mikor szellemit, akkor meg az agyam fárad el, a testem nem.
okt. 15. 11:24
#23 Így van! Irodai dolgozóként sosem fikáztam a fizikai dolgozókat a cégnél, sőt, itthon a páromnak mindig mondom, hogy nem irigylem őket, mert télen-nyáron nehéz a dolguk.
Viszont sajnos igaz, hogy a gyárban a "legalja" munkát végző emberek sokszor nagyon egyszerűek, a legtöbbnek nyolc általános végzettsége van és sajnos pont annyi a felfogása is. Irigykedni a legkönnyebb, de a munkát, ami az irodában van, már nem értik.
okt. 15. 11:25
21-re, kérdező, nem felejtjük el, mi tudjuk, hogy mennyire fontosak a fizikai dolgozók. Sajnos te, és a hozzád hasonló társaid nem éritek fel ésszel, hogy mennyire fontosak az irodai munkakörök is, és annyi belelátásod sincsen, hogy elhidd, az is fárasztó, csak máshogy. Mondjuk azért iskolába csak jártál legalább 8 évig, de inkább 11-12. Gondolj egy tantárgyra, ami nehezen ment neked. Matek, töri, fizika, idegennyelv, mindegy is. És most próbáld meg elképzelni, hogy napi 6-8 órában ezekkel kellene foglalkoznod, és akkor kapsz jó fizetést, ha sikerül 4-es 5-ös dolgozatokat írnod. Na, nehéz lenne? Elfáradnál benne éveken át?
okt. 15. 11:26
Ha nem tetszik a fizikai munka tanult olyan szakmát, amit ülve, irodából lehet végezni. Ha meg az irodai nem tetszik, akkor tanulj ki egy szakmát. Ennyi. nem kel mindig rinyálni.
okt. 15. 11:27
Vicces, hogy a gyári dolgozókat úgy állítják be mindig, hogy sokkal többet dolgoznak az irodai dolgozónál, holott pl. a párom most ment el egy multihoz és pont azon van kibukva, hogy a legtöbb ember ott sumákol, ahol csak lehet és a napi 8 órából minimum 4-et elsumákolnak.
okt. 15. 11:28
Kapcsolódó kérdések: