Friss diplomával több hónapja nem találok munkát – mit tehetnék?
Sziasztok! Idén nyáron szereztem diplomát, és már 3 hónapja keresek állást, de egyelőre nem jártam sikerrel. Ahová eddig beadtam az önéletrajzomat a végzettségemhez kapcsolódó állásokra, ott volt, aki hetekkel később, mások hónapokkal később sem válaszoltak, és egyik helyről sem kaptam pozitív visszajelzést, még állásinterjúra sem hívtak be. Átmenetileg elmennék gyárba is dolgozni, de nem tudom mit írjak az önéletrajzomba, hogy ne tűnjek túlképzettnek. Budapest most egyéb okok miatt nem jöhet szóba.
Érdemes elmenni munkaerő-közvetítő céghez? Szeretnék minél hamarabb elhelyezkedni, és ehhez bármilyen ötletet vagy tanácsot szívesen fogadok.
A pályakezdőknek most különösen nehéz a dolguk, főleg vidéken. Alig van felsőfokú képzettséget igénylő állás, ami van, az pedig több éves szakmai tapasztalatot, és nem ritkán speciális tudást vár el.
Próbálkozz Pesten, a vidék kb. halott.
Attól, hogy mérnök, még nem biztos, hogy jelenleg kell valahova. Tesóm is ebben a helyzetben van, logisztikai mérnök, pályakezdő. Amióta megvan a diplomája (ő is most szerezte meg), egyedül a BurgerKinghez hívták be...
Pedig egy jó nagy városban lakik, ahol elvileg sok a munkalehetőség.
A kérdezőnek ÉS a válaszolóknak is!
Mérnökként, ha nem találsz melót, akkor vagy VELED van gond, vagy túl nagy a bérigény.
Ahogy írtam már, sereg, rendőrség, szolgálatok, NAV, sacc/kb. AZONNAL behív.
Első munkahelynek elmentem SSC be.
Angol nyelvű telefonosokhoz bárkit felvesznek ha jól beszélsz angolul.
Aztán amikor egy olyan ember felmondott akinek a helyére jó a végzettségem átvettek belsősként.
HR elsőnek mindig a belsősök között keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!