Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Friss diplomával több hónapja...

Friss diplomával több hónapja nem találok munkát – mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén nyáron szereztem diplomát, és már 3 hónapja keresek állást, de egyelőre nem jártam sikerrel. Ahová eddig beadtam az önéletrajzomat a végzettségemhez kapcsolódó állásokra, ott volt, aki hetekkel később, mások hónapokkal később sem válaszoltak, és egyik helyről sem kaptam pozitív visszajelzést, még állásinterjúra sem hívtak be. Átmenetileg elmennék gyárba is dolgozni, de nem tudom mit írjak az önéletrajzomba, hogy ne tűnjek túlképzettnek. Budapest most egyéb okok miatt nem jöhet szóba.

Érdemes elmenni munkaerő-közvetítő céghez? Szeretnék minél hamarabb elhelyezkedni, és ehhez bármilyen ötletet vagy tanácsot szívesen fogadok.

okt. 12. 23:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
27%

Sereg? Rendőrség? Ide mindig kell ember.

Miért pont gyárba mennél? Ez ilyen "büfés diploma", amid van?

okt. 12. 23:43
 2/26 anonim ***** válasza:
82%

Milyen végzettséged van?

Hol keresel munkát? (Budapesten nem.)

okt. 12. 23:43
 3/26 anonim ***** válasza:
55%
Menj mekibe, azzal jobban jársz. Kínosan hangzik? Igen, annak, de ugyanolyan munka, mint a többi. Vannak retardáltak? Mint mindenhol, de akik gyárban dolgoztak vagy dolgoznak, több rosszat meséltek. Alighanem egyiknél sem akarnál sokáig lenni, de amíg nincs jobb, illetve olyan, amilyet te szeretnéd, addig is keresel pénzt.
okt. 12. 23:56
 4/26 anonim ***** válasza:
27%
Szerezz egy használható végzettséget.
okt. 12. 23:58
 5/26 anonim ***** válasza:
21%
Külföld. Gondolom nyelvekkel jól állsz.
okt. 13. 00:03
 6/26 anonim ***** válasza:
79%

Persze, hogy nem találsz munkát, hiszen:

1. Pályakezdő vagy. A CV-det a HR-es p1csák olvasatlanul dobják a szemetesbe. Az enyémet is, 25+ év gyakorlattal.

2. Pang a világgazdaság, tízezerszámra szűnnek meg a munkahelyek.

3. Ezen belül Magyarország különösen tré. Paradox módon a gazdaság ugyan stabilabb, mint a nyugat-európai országoké (hát igen, mi nem toltuk számolatlanul a pénzt Ukrajnának) de ezt a stabilitást a béka segge alatt sikerült elérni. Így nevetségesen alacsonyak a fizetések, ami azt jelenti, hogy minden hülye jelentkezik mindenhová, és annyival kell versenyezned, hogy fel sem fogod.

+1: Nem írtad, milyen diplomád van. Nem mindegy, hogy mélyépítő mérnök vagy gender-média szakos bölcsész vagy.

okt. 13. 00:05
 7/26 A kérdező kommentje:

Közép-Dunántúlon keresek állást mérnöki diplomával. A gyárt csak példaként említettem, amíg nem lesz lehetőség a végzettségemhez kapcsolódó pozícióra. Külföld se tud most szóba jönni, ahogy említettem a kérdés leírásában Budapestnél. Itt a környéken kell megoldanom egyéb okok miatt.

Mit írjak az önéletrajzomba, ha bármilyen alacsonyabb szintű pozícióra jelentkeznék? Munkaerő-közvetítő céggel kapcsolatban tapasztalatok? Mennyire gyorsan tudnak munkát találni a jelentkezőknek?

okt. 13. 00:27
 8/26 anonim ***** válasza:
88%
7.-re. Milyen mérnök? Mérnökivel állami meló miért nem jó neked?
okt. 13. 00:29
 9/26 anonim ***** válasza:
19%
Munkát nyilván ott találsz, ahol van. Ha csirkemérnök vagy, akkor nyilván olyan vidéken lesz nagyobb esélyed, ahol sok csirkét gyártanak. A 21. században sajnos nem lehet elvárni, hogy pont ott legyen munkahelyed, ahol születtél. Ez az, amit a legtöbb magyar nem ért meg, és kapaszkodik a településbe, ahol eddig élt. Aztán sír, hogy éhen hal.
okt. 13. 00:45
 10/26 Noren1989 ***** válasza:
28%
Nber, mérnökként ott talàlsz, ahol akarsz! Szivatsz minket?
okt. 13. 02:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!