Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem éreznétek megalázónak, ha...

Nem éreznétek megalázónak, ha egy sokkal fiatalabb kolléga kezdene okoskodni a szakmáról?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, és teherautósofőr egy kicsi szállítmányozási cégnél. Csak egy kollégám van, ő 55 éves, és kedvelem az öreget mert jófej, sokat is segített, mikor 4éve idekerültem pályakezdőként.

Ugyanolyan körülmények között nekem rendszerint 4-5 literrel kisebb a fogyasztásom (ami elég jelentős), és emiatt a főnök sokat cseszteti a kollégát. Az öreg azzal mentegetőzött, hogy biztosan azért magas a fogyasztása, mert kopott a motor, és akkor a főnök arra utasított, hogy akkor cseréljünk kamiont. 2 hétig egymás autóival dolgoztunk, és ugyanaz az eredmény született: Nekem jó fogyasztásom volt az ő kamionjával is, ő pedig úgyanőgy 5 literrel többet fogyasztott az enyémmel is.

Ezután ma azt találta ki a főnök, hogy egy napig vigyem magammal az öreget fuvarba, hogy mutassak neki valami vezetéstechnikát, hogy hogyan fékezek/gyorsítok stb, hogy kicsi legyen a fogyasztás.

Igen, kicsit büszke vagyok, és jólesik a főnöktől az elismerés, de nagyon nem szeretném ezt csinálni. Szerintem nagyon sután jön ki, hogy egy "taknyos" 25éves szakmai előadást tart egy veteránnak.

szept. 24. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A vezetéstechnikája rossz, ha nem lop. Te nem fogod tudni megváltoztatni a berögzült hülyeségeit. 54F
szept. 25. 08:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy ötvenedik életévét már betöltött ember nehezen, de inkább nem fogadja (el) az újat. Kialakult egyéniség, kialakult szokások, generációs problémák, rugalmatlanság, hasonlók...

Az egyetlen adu, amit talán meg tudsz húzni - mint egy "tűzoltásként", - hogy elmondod neki, nem saját elhatározásból fog megtörténni a közös utatok, hanem a főnökötök óhajának kell megfelelned. A legjobb azonban az lenne, ha konkrétan ragaszkodnál ahhoz, hogy hatszemközt zongorázzátok le az eligazítást! Ott van az idősebb kollégád, te, és a főnköd, akinek viszont illene nyíltan felvállalnia és mindannyiótok számára közérthetően elmagyarázni, hogy miről szól a közös történetetek! Ez az a pont, amelytől kezdve értelmes ember nem haragudhat rád, mert megbíztak egy tapasztalat átadó közös munka irányító egyéneként.

szept. 25. 23:24
 13/14 anonim válasza:
76%

Egyet értek. 55 éves ember nem fogja befogadni, amit mondasz neki. Nem azért, mert fiatal vagy, ő egy 40 évestől se fogadja be… Egy bizonyos kor után rökönyösök lesznek az emberek.

A gond ott van, hogy ő 40 éves technikán tanulhatott meg vezetni, azt sem rendesen oktatva (katonaság nem oktat kíméletes vezetésre), ezek után nem fog megváltozni. Ez van.

Semmi hihetetlen nincs abban’ hogy egy 25 éves jobban érti a mai modern kamionokat.

szept. 26. 07:21
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
szerintem inkább mond meg a főnöknek, hogy ez egy nagyon rossz ötlet, és irassa be inkább egy vezetés technikai tanfolyamra :D A vén majmok a legrosszabbak...
szept. 28. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!