Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem éreznétek megalázónak, ha...

Nem éreznétek megalázónak, ha egy sokkal fiatalabb kolléga kezdene okoskodni a szakmáról?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, és teherautósofőr egy kicsi szállítmányozási cégnél. Csak egy kollégám van, ő 55 éves, és kedvelem az öreget mert jófej, sokat is segített, mikor 4éve idekerültem pályakezdőként.

Ugyanolyan körülmények között nekem rendszerint 4-5 literrel kisebb a fogyasztásom (ami elég jelentős), és emiatt a főnök sokat cseszteti a kollégát. Az öreg azzal mentegetőzött, hogy biztosan azért magas a fogyasztása, mert kopott a motor, és akkor a főnök arra utasított, hogy akkor cseréljünk kamiont. 2 hétig egymás autóival dolgoztunk, és ugyanaz az eredmény született: Nekem jó fogyasztásom volt az ő kamionjával is, ő pedig úgyanőgy 5 literrel többet fogyasztott az enyémmel is.

Ezután ma azt találta ki a főnök, hogy egy napig vigyem magammal az öreget fuvarba, hogy mutassak neki valami vezetéstechnikát, hogy hogyan fékezek/gyorsítok stb, hogy kicsi legyen a fogyasztás.

Igen, kicsit büszke vagyok, és jólesik a főnöktől az elismerés, de nagyon nem szeretném ezt csinálni. Szerintem nagyon sután jön ki, hogy egy "taknyos" 25éves szakmai előadást tart egy veteránnak.

szept. 24. 00:11
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Gondolom az az első tippetek, hogy az öreg fúrja a tankot, de ezt nem tartom valószínünek. A főnök nagyon odafigyel erre. 1200+800 literesek a tartályok, és le vannak plombálva. Mi nem is szoktunk egyedül tankolni, olyankor jön velünk a góré.
szept. 24. 00:20
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én elismerem, totál hü**e vagyok a munkámhoz. Így nem zavarna.
szept. 24. 00:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi megalázó, ő se tökéletes.

Attól, hogy fiatalabb vagy még lehetsz ügyesebb a 30 évvel idősebb kollégádnál

szept. 24. 00:50
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek az első kettővel, a probléma csak annyi, hogy sajnos nem mindenki ilyen.

Ha jó fej, akkor hátha nem fogja kioktatásnak venni...

Viszont ha olyan típus, hogy nem szereti beismerni a hibáit (azaz hogy nem mindent ő tud jobban), akkor ez lehet köztetek később feszültségforrás - bár ugyanez lehetne akkor is, ha 60 éves lennél.

Szerintem a biztonság kedvéért próbáld ellazázni/poénkodni a szitut, hogy lássa, hogy nem magadtól "okoskodsz", hanem csak a főnök utasítását követed.

szept. 24. 01:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet ifju padavan az öreg 5literes kannát töltögetni. Régi soför más világ na.
szept. 24. 04:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna, ha nem kioktató, hanem segítő szándékkal teszi. 37 éves vagyok, viszont a szakmámban viszonylag új, bőven vannak nálam fiatalabbak, több tapasztalattal, voltam többször is továbbképzésen nálam fiatalabb szakoktatóknál, szívesen tanulók tőlük is. De még ha nem is munkáról van szó, a te peldadhoz és ez mégis jobban közelít, nekem csak öt éves autóvezetési tapasztalatom van, de simán lehet egy nálam tíz évvel fiatalabbnak kétszer ennyi tapasztalata, biztos vagyok benne, hogy tudna olyat mondani, amit én nem tudok még.

Egyáltalán nem számít, hogy fiatalabb valaki, inkább a mód, ahogy közli az információt. Lehet ezt okoskodóan, kioktatóan, lekezelően, az zavarna, de azt egy nálam idősebbtől sem venném jó néven. És lehet segítő szándékkal, sértés nélkül is.

szept. 24. 08:20
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az öreg full más technikán nevelődött, azt is szokta meg. De ez már nem alkalmas a jelenlegi kamionokra.

Nem ciki ez, jó pap holtig tanul. Nem te akartad ezt a szituációt, főnök talalta ki. Hülyeskedjetek, beszélgessetek, érezzétek jól magatokat. Ha most elkezd RÁD haragudni emiatt a kollégád, akkor hagyd a fenébe. Ennyit is ér a jelleme...

szept. 24. 09:03
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fogjátok úgy föl, hogy kicsit kevésbé magányos fuvar lesz. Nem pesztrálni vagy ott, és pláne nem kell kioltatnod.

Kérdezz te is tőle, akár régi sztorikat, család hogyvan, milyen volt a szakma húsz éve...

Aztán ha akar, tanul. Ha nem, az nem a te hibád, te kedves voltál, jófej. Ha a főnök ettől többet akar, hozzon be egy külsőst aztán majd az tart PPT prezentációt, vagy keressen mást.

szept. 24. 09:09
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Plombált tankból is ki lehet venni.

50 fölöttiek a kommunizbusban nevelkedtek, a régi szép időkben minden el volt lopva.

szept. 24. 13:02
 10/14 anonim ***** válasza:
19%
Én eleve megalázónak érezném ha kamionoznék
szept. 24. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!