Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan legyek jó főnök?...

Hogyan legyek jó főnök? Hogyan fognak rám hallgatni az emberek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 éve vagyok az első munkahelyemen, kicsit több, mint 60 embert kell irányítanom 4 műszakra szétosztva. Ugyanebben a pozícióban van a nyugdíj előtt álló kollégám, akivel jelenleg 2 műszakban dolgozunk. A probléma, hogy nagyon el vannak engedve a dolgozók és egyszerűen bármilyen eszközzel próbálkozom, nem lehet rájuk hatni. Hozzá kell tegyem, a kollégámat már nem érdekli az egész, ellenben engem nagyon is, szeretném jobbá tenni ezt a helyet és rendbeszedni az embereket, de így nagyon nehéz, hogy van egy úgymond ellentétes érdekű fél.

Próbáltam szépen, próbáltam szankciókkal, de csak a felháborodást kapom cserébe meg a folyamatos "akkor leszámolok" reakciókat. Ha nem lennének ennyire kevesen, szívesen megválnék pár ilyen uszító embertől, de jelen helyzetben nem tehetem meg. Mit lehetne akkor tenni? Kérlek adjatok tippeket, mert tanácstalan vagyok már.

szept. 4. 16:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Csak pofáznak, ha lenne jobb helyük már elmentek volna. Nem fognak leszámolni.
szept. 4. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Beszélj velük, hogy nekik mi az álláspontjuk. Valami oka csak van annak, hogy ennyire ellenzik az általad elképzelt változásokat.
szept. 4. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak volt egy francia főnöke aki telibe oda mondta hogy negatívak vagytok.

Pl.:Nem az a célom, hogy sértegessek másokat vagy jelzőkkel illesek, de bármit csinálok, hogy nektek jobb legyen ez a hely szeressetek ide járni dolgozni semminek se tudtok örülni. Kérek akkor tanácsokat, hogyan tudnánk valtoztatni mi lenne nektek a segítség ahhoz, hogy ne rossz kedvvel járjatok ide.

szept. 4. 16:57
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Ugye nem gondolod, hogy innen fogjuk megmondani, hogy te mit csinálsz rosszul. De a munkatársak, ha összehívod őket, nem 60-asával, hanem mondjuk 6-osával, és biztosítod őket, hogy a kritika miatt nem lesz megtorlás, készséggel elmondják. Te fiatal vagy, ő idős, nyilván berendezkedtek egy szokásrendre, amit te minden tapasztalat nélkül fel akarsz dúlni. Mondjuk, egyéves munkaviszonnyal egy vezető pozíció eleve nem normális.
szept. 4. 16:58
 5/12 A kérdező kommentje:

Az egyik műszakban kb. 1 hónapja már elbeszélgettem mindenkivel 1/1-ben. Kérdeztem, mi a problémájuk. Lényegében az jött le, hogy le vannak terhelve és minden változtatást kritikának élnek meg. Folyamatosan rajta vagyunk a létszámpótláson, de olyan munkakörben dolgoznak, ahol alaphangon 1 év, mire azt lehet mondani, hogy nagyjából tudják is, hogy mit csinálnak, tehát ez egy lassú folyamat.

Utolsó válaszoló, nyilvánvalóan nem öntörvényűen szeretném átalakítani az eddig megszokott dolgokat, hanem nekem is van egy főnököm, aki kiadja utasításba számomra. Magyarul én csak továbbítom az elvárásokat, de rajtam csapódik le a negatív reakció az emberek részéről.

szept. 4. 17:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
ha nincs ember, akkor egyszerű a helyzet. Nem szabad ugrálni. Meg kell oldani az emberhiányt először.
szept. 4. 17:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarul én csak továbbítom az elvárásokat, de rajtam csapódik le a negatív reakció az emberek részéről."

Az az igazság, hogy pont ezért állítottak oda, hogy ezt tűrd, te vagy a villámhárító, a rossz hír hozója. Ha nem tudst a fizetésre ráígérni, akkor mindig húzni fogják a szájukat.

szept. 4. 17:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a könyvet:

[link]

És a hozzá hasonló könyveket.

szept. 4. 17:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem lehet úgy közölni a változtatásokat, hogy abban meglássák, nekik ez miért jó? Persze, ha tényleg van benne olyan, ami nekik jó, és nem csak még több baromságot húznak rájuk.

Így egyébként tényleg alkupozícióban vannak, mert ha egy év rendesen betanítani egy új kollégát, akkor jogosan fenyegetőznek azzal, hogy leszámolnak. Lehet, hogy ezt érdemes lenne egy szinttel feljebb vinni, és elmondani, hogy az összeomlás közelében van a részleg, amit viszel, adjanak nekik több szabadidőt, több pénzt, több szabadságot a munkahelyen belül, több erőforrást, jobb körülményeket, vagy bármit, ami ahhoz kell, hogy ne legyenek a kiégésnek azon a szakaszán, mikor már egy hajszál elég ahhoz, hogy valaki felmondjon, mert ez így nem fog működni.

Tartok tőle, hogy a feletted lévők látták, hogy össze fog omlani a dolog, és azért raktak oda, mert kell valaki, aki elviszi a balhét. Sok ilyet láttam már sajnos, lelkes fiatal kollégát rátettek egy csoportra, hogy reformálja meg, de valójában mindenki tudta felsőbb szinteken, hogy azt a csoportot be fogják szántani, és kellett valaki, akit felelőssé lehet majd tenni érte.

szept. 4. 17:57
 10/12 Senior Séf ***** válasza:
49%
A legfontosabb, hogy következetes legyél.
szept. 4. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!