Vajon két év múlva milyen állapotban lesz a munkaerőpiac?
Én nem gondolnám, hogy sokkal jobb lenne, persze attól függ,hogy milyen téren.
Több automatizáció, megszűnt pozíciók, még több AI, egyre több betelepített migráns közben, akik nyomják le a béreket ráadásul. De ez egy nagyon komplex téma.
ha azt nézzük, hogy beáramlott 50-60ezer ukrán menekült, akiknek nagy része kárpátaljai, tehát ők is magyarok, magyarul beszélnek, így ugyan arra a pozícióra pályázhatnak, mint mi. Már itt kialakult egy kis versengés.
Filipinok, indiaiak meg elvállalták az összes futár melót a magyarok elől, onnan is kiesett párszáz/ezer ember, most ezek mind ilyen aldi, tesco, stb munkákért " küzdenek".
1-2 éve folyamatosan keresett az aldi embereket a biatorbágyi raktárába. Mára már csak 1-1 hirdetés van, az is vagy részmunkaidőben, vagy a legélhetetlenebb műszakban.
Ez mellett rengeteg vállalkozás ment csődbe az elmúlt években, kis családi pékségek, cukrászdák, éttermek.
Csak rosszabb lesz. Dehát a magyar erre szavazott, úgyhogy egye is meg a főztjét.
Üdv Ausztriából.
Összetett dolog, viszont nem vagyok túl pozitív ilyen tekintetben, szóval szerintem nem/ aligha lesz majd jobb a helyzet.
A betelepített migránsokkal töltik fel még inkább a gyárakat, a nép meg tátott szájjal tűri majd. Így nemcsak, hogy a magyarok veszítik el a munkájukat, hanem még a béreket is lejjebb nyomják a külföldi munkások. Diplomát igénylő pozíciókért még nagyobb lesz majd a harc, mert folyamatosan jönnek a frissen végzettek, de nem lesz/ nincs annyi új munkahely, pozíció, mint amennyire igény lenne.
Jelenleg folyamatosan érkeznek a külföldi munkavállalók. Az állam ráadásul kibővítette nekik a betölthető munkaköröket. A munkaközvetítő cégeknél, sok más cégeknél jelentkező magyarokat próbálják diszkréten lerázni.
Magyar szinte kénytelen fillérekért Aldi, Lidl, Tesco, benzinkúton dolgozni.
Beszéltem egy ukrán nővel, rákérdeztem: őszintén mennyit kaptok?
Válasza: gyár betanított munka, 12 órás műszak, 3 nap munka, 3 nap pihenő, 2 gyerekre +40.000, 460.000 alap nettó, a cégen belül ukrán-orosz-magyar tolmács +170. 000.-
Saját házat akar itt venni hitelre.
Így könnyű albérletet fizetni, autótfenntartani. Erre a nettóra mindegyik bank adni fog hitelt.
Neked mennyi? 3 műszak, 7 év a cégnél, 310.000 nettó.
:(
Szerintem a két véglet lesz:
A, nagy pénzeket fognak kevesen keresni, igaz nehéz munkakörrel (amihez logika, gondolkodás kell);
B, rendkívül keveset fognak sokan keresni, de 0 logikai ismeretek használatát képző munkával.
"Filipinok, indiaiak meg elvállalták az összes futár melót a magyarok elől, onnan is kiesett párszáz/ezer ember, most ezek mind ilyen aldi, tesco, stb munkákért " küzdenek"."
Pont most láttam egy indiait Budán, csak úgy "világított"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!