Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is érzi úgy, hogy telített...

Más is érzi úgy, hogy telített a munkaerőpiac (szellemi, diplomát igénylő állások) és olyan, mintha az öregek már az összes állást elfoglalták volna?

Figyelt kérdés

aug. 5. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem a nyugdíjasokra gondolsz, akik után nem kell adót fizetni a vállalatoknak.

Amúgy 60 alatt lesajnálják őket és senkit sem érdekel miből élnek meg?

A megoldás Isten kezében van, de ez olyan hihetetlen, hogy az emberek meg sem hallgatják mi az?

aug. 5. 17:24
 2/13 Noren1989 ***** válasza:
68%
Szerintem meg szimplàn nem.reàlis a kérdés. Nàlunk mindenki max 45 körül van, pedig diplomàsok. Ha ők öregek, ott valami megítéléssel kapcsolatos probléma van.
aug. 5. 17:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Jó, kicsit túldramatizáltam az "öregséget", a középkorúakat is ideértem. Régen olyan könnyű volt melót találni, most meg komplett szakmák tűnnek el.
aug. 5. 17:35
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a sok fiatal foglalja el az állásokat. Mindenhol huszonévesek vannak.
aug. 5. 17:43
 5/13 Szolovjov ***** válasza:
61%
A szellemi az lehet. Pedig már szinte felhőkarcolókat építenek az irodistáknak hogy elférjenek. 10 fizikai melósra jut 6 irodai. Viszont óriási hiány van szakmunkásból. Ott nem kell semeddig keresgélni, csak dolgozni és számolni a pénzt.
aug. 5. 17:53
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

A szellemi munkák terén jóval nagyobb a konkurenciaharc, illetve a kihalásos alapon történő bejutás, +ismerettség alapján. Elég nagy hátrányban vannak a diplomások, illetve úgy fejezném ki, hogy nehezebb elhelyezkedniük.

Pár éve, mikor még ápolóként dolgoztam, munkát kerestem egy szintén ápoló barátnőmmel. Engem az okj-s végzettségemmel 5-ből 5 helyre felvettek volna, ő diplomás és egyik helyre sem akarták. Azzal indokolták, hogy: már van főnővér (!)(egy szóval sem mondta, hogy olyan posztra pályázik), nem fizetnek diplomàs bért, ezért csak szakápolót vesznek fel, nem kell olyan szintű tudás (a legtöbb helyen, a speciális és ito osztályokat kivéve nem sok különbség volt a feladatok között, lényegében mindenki ugyanazt csinálta).

Amikor már nem a szakmában keresgéltünk, őt a diploma miatt nem hívták be sok helyre, míg én ott is kaptam a lehetőségeket többféle fizikai munkában. Én is így látom, nehezebb szellemi munkát találni.

aug. 5. 18:12
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem.
aug. 5. 18:23
 8/13 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
13%

Nálunk én vagyok az egyetlen 40+ éves, a többség huszonéves.

Most könnyebb elhelyezkedni sokkal, mint 10-15 éve.

aug. 5. 19:02
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Nagy káosz van a munkaerőpiacon (is) ebben az országban, az tény. Van, ahol házon belül elrendezik a kényszeredetten meghirdetett állást, van, ahova "bárki csak jöjjön valaki" alapon vesznek fel egyedeket, van, ahol nagy/kicsi a követelmény. De tény, hogy sem a HR-esek, sem a vezetők nincsenek a helyzet magaslatán kiválasztás kapcsán.
aug. 5. 20:18
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

Csak az összetett probléma kiragadott szeletét vagy hajlandó meglátni kérdező, - mert szinte mindenki szív az összes szinten!

Fiatal: még nincs 30000 év munkatapasztalata.

Aktívan dolgozó: menetrend szerint átveri a munkáltató és több ember feladatát hajtják be rajta egy fizetésért.

Öreg: Elmúlt 40 éves, és mint ilyent, egyszerűen nem veszik emberszámba munkáltatói oldalról.

Bármilyen korcsoportban is vagy, ha nincs kapcsolatod a munkahelyen vagy nem alacsonyodsz le emberhez méltatlan szintre, nincs esélyed!

aug. 6. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!