Más is érzi úgy, hogy telített a munkaerőpiac (szellemi, diplomát igénylő állások) és olyan, mintha az öregek már az összes állást elfoglalták volna?
Szerintem a nyugdíjasokra gondolsz, akik után nem kell adót fizetni a vállalatoknak.
Amúgy 60 alatt lesajnálják őket és senkit sem érdekel miből élnek meg?
A megoldás Isten kezében van, de ez olyan hihetetlen, hogy az emberek meg sem hallgatják mi az?
A szellemi munkák terén jóval nagyobb a konkurenciaharc, illetve a kihalásos alapon történő bejutás, +ismerettség alapján. Elég nagy hátrányban vannak a diplomások, illetve úgy fejezném ki, hogy nehezebb elhelyezkedniük.
Pár éve, mikor még ápolóként dolgoztam, munkát kerestem egy szintén ápoló barátnőmmel. Engem az okj-s végzettségemmel 5-ből 5 helyre felvettek volna, ő diplomás és egyik helyre sem akarták. Azzal indokolták, hogy: már van főnővér (!)(egy szóval sem mondta, hogy olyan posztra pályázik), nem fizetnek diplomàs bért, ezért csak szakápolót vesznek fel, nem kell olyan szintű tudás (a legtöbb helyen, a speciális és ito osztályokat kivéve nem sok különbség volt a feladatok között, lényegében mindenki ugyanazt csinálta).
Amikor már nem a szakmában keresgéltünk, őt a diploma miatt nem hívták be sok helyre, míg én ott is kaptam a lehetőségeket többféle fizikai munkában. Én is így látom, nehezebb szellemi munkát találni.
Nálunk én vagyok az egyetlen 40+ éves, a többség huszonéves.
Most könnyebb elhelyezkedni sokkal, mint 10-15 éve.
Csak az összetett probléma kiragadott szeletét vagy hajlandó meglátni kérdező, - mert szinte mindenki szív az összes szinten!
Fiatal: még nincs 30000 év munkatapasztalata.
Aktívan dolgozó: menetrend szerint átveri a munkáltató és több ember feladatát hajtják be rajta egy fizetésért.
Öreg: Elmúlt 40 éves, és mint ilyent, egyszerűen nem veszik emberszámba munkáltatói oldalról.
Bármilyen korcsoportban is vagy, ha nincs kapcsolatod a munkahelyen vagy nem alacsonyodsz le emberhez méltatlan szintre, nincs esélyed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!