Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kellenek az állásinterjú...

Miért kellenek az állásinterjúk? Miért nem vesznek fel csak úgy simán?

Figyelt kérdés
Mennyivel jobb lenne, ha nem kellene száz emberrel versenyeznem. Sok helyről vissza sem hívnak, bár lehet annak az az oka, hogy nem pont azon a helyen élek, ahová beadom az interjút. Hiány is van az önéletrajzomban, mert depresszióval kezeltek. Sokszor azt érzem én ehhez az élethez kevés vagyok.
aug. 24. 23:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%
Hogy személyesen is lássuk a jelölteket. A romákat, butákat, mulyákat sosem választom ki.
aug. 25. 05:57
 12/16 anonim ***** válasza:

5

Pl hogy az a hiány az önéletrajzában mi. Én azt hazudtam hogy nem bejelentett munkám volt, ezért nem írtam be.

Ha gyerekmentes, amit sehol se hisznek el, arra azt kell hazudni hogy betegség miatt nem lehet gyereke. Nem, nincs rá kezelés. Tehát nem innen megy el szülni.

Szingli szülő? Van párkapcsolata és van nagyszülő is. Nem fog bezavarni a munkában a gyerek.

aug. 25. 07:07
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
Azért kellenek, mert akik ezzel foglalkoznak, azoknak is kell a pénz. A Földön élő túl sok ember miatt egy csomó felesleges foglalkozás alakult ki, pl az ilyen interjúztatók.
aug. 25. 07:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sok állást nem hirdetnek meg. Ennek az az oka, hogyha találnak megfelelőt ismeretségi körből, akkor nem kell azt a hercehurcát végig csinálni, amit egy felvételi eljárás jelent. A felvételi a cégnek is nehéz és megerőltető feladat. Érdemes olyanokkal ismeretséget kötni, akik olyan helyen dolgoznak, ahol te is szeretnél.
aug. 25. 07:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szimpátia, első benyomás számít nagyon sokat sok helyen, amit egy interjú alatt kapnak meg.

Tudom, ezért a földig leszek lepontozva, de közben az interjú alatt, amennyiben az személyesen, az adott munkahelyen történik, mi is kapunk egy képet az ottani állapotokról, dinamikáról, munkatársakról. Jártam már úgy, hogy az interjú közepéig rendben lévőnek tűnt minden, aztán a két interjúvoló teljes névvel kezdte szidni az egyik volt munkaerőt, aki lelépett a konkurenciához, kevésbé megterhelő munkakörbe és jóval nagyobb fizetésért, és ezt mind ők mondták el. Ott volt egy kis kitérő ebbe az irányba, de én legalább megtudtam, hogy nem nekem való az a hely.

aug. 25. 19:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem a te érdekedet szolgálja, mert a cég célja, hogy nekik legyen hasznuk és nem az hogy neked. Az állásinterjú elméletileg arra szolgálna, hogy a legalkalmasabb jelentkezőt vegyék fel adott munkakörre, hogy minél nagyobb profitot tudjon a cégnek hozni. Természetesen gyakorlatban közbeszól a szimpátia, az első benyomás, stb. Például hiába van nagyobb tudásod, ha kevésbé tűnsz magabiztosnak azt fogják választani, aki jobban el tudja magát adni, magabiztosabb benyomást ad.
szept. 15. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!