Mennyire red flag ha egy cég többször is lemond egy állásinterjút?
Nagy multinál lett volna 2. körös, online interjúm az adott részleg külföldi vezetőjével.
Végigvártam a megadott idősávot, senki nem jelentkezett be. Írtam ezután a HR-nek, hogy mizu, azt írták hogy a vezető is az utolsó pillanatban mondta le, egyeztetnek másik időpontot. Úgy voltam vele, hogy oké, nyilván bosszantó meg előtte/közbe is hívhattak volna a HR-től, hogy ne várjak fölöslegesen, de végülis biztos tényleg fontos dolga jött közbe.
Eljött a második alkalom....és ugyanez történt, ami azért kicsit fura.
Egyébként régebben úgy voltam vele, hogy a kis cégek a legembertelenebbek, de kezdem azt tapasztalni elég sok interjú után, hogy a nagyvállalatok még szemetebbek ebből a szempontból. Ha nem fontos nekik az egész, akkor csak utasítsanak el.
Én hagynám a fenébe.
Nekik nem fontos. Oké, akkor hülyítsenek mást.
Rengeteg okot el tudok képzelni amiért egy külföldi vezető nem tudja megtartani az interjút.
pl. mivel külföldi - sok gond volt mostanában a repülőgépekkel, akár az is bekavarhatott.
Betegség - nem fogják az orrodra kötni ha megbetegedett.
Lehetnek egy cég életében olyan beütő problémák, amik fontosabbak mint egy lehetséges kolléga interjúja.
Lehet rögtön rosszindulatot feltételezni, de ahogy a mondás is van" mindenki magából indul ki" - el lehet gondolkozni kiben van még rosszindulat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!