Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 1 év munkaviszony után illik...

1 év munkaviszony után illik vinni valamit az alábbi esetben is?

Figyelt kérdés

Az illető elég kellemetlen viselkedést tanúsított az ittléte alatt, az az érzésem, hogy valamiféle viselkedési zavara lehetett...mindenáron megpróbált fölém kerekedni arpóságok kapcsán is, csipkelődő, kötekedő megjegyzései voltak, de ez valahogy senkit nem érdekelt.

Nem bánom, hogy elmegy, csak valahol sajnálom...lehet, komoly gondjai vannak, azért olyan, amilyen.

Én már korábban felvetettem a főnök előtt valami apróságnak az ötletét, amit közösen adnánk...helyeselés, de senki nem mozdult vagy beszélt a kivitelezésről azóta sem. Ez kb másfél hete volt. Kicsi csoportról van szó egy irodában egyébként.

Aztán ma lesz vele az utolsó napom és nem tudom, mit tegyek...vigyek valamit mindenkinek a nevében vagy csak a sajátomban? Mégha a többiek nem vettek semmit, akkoris? Vagy inkább hagyjam az egészet?

Köszönöm

tegnap 04:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért "illene" vinni valamit, ha az illető nem szolgált rá a kiemelkedően jó természetével?
tegnap 04:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges.
tegnap 05:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Haggyadmán. Közös kávé cigi böven elég.
tegnap 05:45
 4/6 Noren1989 ***** válasza:
100%
#3, szerintem sok is.
tegnap 05:52
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
Nem kötelező, különösen, ha az illető viselkedése kellemetlen volt, és a csapat sem mutatott kezdeményezést. Azonban egy gesztus (pl. apró ajándék, búcsúzó szavak) segíthet lezárni a kapcsolatot, és kifejezheti, hogy nem haragszol, még ha nem is bánod, hogy elmegy. Ha sajnálod őt, és empátiát érzel, egy kis gesztus (pl. saját nevedben egy csoki, kávé, vagy jókívánság) rendben van.Ha nem érzed szükségesnek, és a többiek sem mozdultak, nem baj, ha nem viszel semmit. Ha viszel valamit:Vigyél csak a saját nevedben (pl. egy csokit, kávét, vagy írsz egy rövid jókívánságot). Nem kell a többiek nevében adni, ha ők nem mozdultak.Ez diszkrét, és nem kötelez senkit.Ha nem viszel semmit:Rendben van, nem kötelező, főleg, ha a viselkedése miatt nem érzed indokoltnak.Mondhatsz néhány búcsúzó szót (pl. "Sok sikert a továbbiakban!"), ha szeretnéd lezárni a kapcsolatot.Csapat nevében: Ne vigyél a többiek nevében, ha ők nem kezdeményeztek, mert ez félreértéshez vezethet, és később kellemetlen lehet. Ha korábban felvetetted az ötletet, de senki nem mozdult, az azt jelzi, hogy a csapat nem érzi fontosnak a gesztust. Nem kell egyedül vinni a terhet.Ha mégis viszel valamit, legyen egyszerű és személyes (pl. egy kávé, csoki, vagy jókívánság).Ha nem viszel semmit, az sem baj, mert a viselkedése miatt nem elvárható, hogy mindenki búcsúajándékot adjon.
tegnap 06:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazatok volt...soha nem èreztem magam ennyire megalázva a kedvessègem miatt.
tegnap 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!