Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit szólna a főnök, ha holnap...

Mit szólna a főnök, ha holnap én is "elfelejtenék" bemenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Október óta dolgozom itt, a fizu a megbeszéltek szerint minden hónap 15.-én esedékes, de eddig egyetlen hónapben sem kaptam meg azon a napon. Eddig mindig 1-3 nappal 15ödike után rákérdeztem, hogy főnök,mi lesz a fizuval? Erre ő: Jaj ne haragudj, megfeledkeztem róla! Majd elővette a telóját és azonnal átulta. Értem én, hogy felejt az ember, velem is előfordul na da hogy minden kib@szott hónapban?? E hónapban 15ödödike szombatra esett... oké, akkor nem dolgoztunk, gondoltam majd hétfőn megkapom, de már csütürtök van, és még mindig nincs pénz. A tököm tele van már vele, hogy minden hónapban külön kell érte szólni. Vajon mit szólna hozzá, ha holnap én is elfelejtenék bemenni?

tegnap 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Munkaszerződésben általában ott van felmondási okként a munkabérfizetés teljesítésének elmaradása. Megvárod amíg letelik az időablak, és felmondasz. Láthatóan úgysem szeretsz ott lenni, ennek még mindig több értelme van mint jelenetet rendezni és kirúgatni magad.
tegnap 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Közölném vele, hogy ez nekem nem felel meg, hogy mindig szólnom kell, hogy utalja a fizetésemet. Vagy átutalja időben ezek után szó nélkül, vagy elválnak az útjaink.
tegnap 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tizedikéig kötelező kifizetni az előző havi munkabért jogszabály szerint, tehát ez a 15-e több sebből is vérzik
tegnap 15:37
 4/8 anonim ***** válasza:

1

Első körben írásban kell felszólítani, és 8 napja van kifizetnie.

Amúgy kérdező, idezd neki a Munka törvénykönyvet: "157. § (1) A munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni."

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

tegnap 15:37
 5/8 Katona Dius ***** válasza:
100%

Vagy szólsz neki minden 13-án, hogy főni, két nap múlva fizu, el ne felejtsd.

Vagy keresel másik melót.

tegnap 16:43
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
Mi sem kaptuk meg a teljes összeget még mindig, szóval én eljöttem tpre azt csá.
tegnap 17:16
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Lehet hogy a szeretőjére gondolt és elkalandozott közben.
tegnap 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Én már rég elfelejtettem volna bemenni dolgozni!
tegnap 21:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!