Elítélendő dolog az, ha valaki a más hasznáért nem akar dolgozni?
Mindig mondják hogy lusta disznó vagyok amiért nem akarok elmenni dolgozni.
Azt meg mindenki elereszti a füle mellett, hogy nekem nem azzal van a bajom hogy dolgozni kell, hanem hogy másnak a hasznáért, gazdagodásáért kell ott dolgoznom.
Érted, heti öt nap be kell járni 8-10 órát melózni, fix munkaidőben, csomó kötöttség, nagy felelősség, folyamatos hajtás, mindezt azért hogy keressek valami 180 ezret amiből megélni se lehet, és valami kopasz golyófejnek hajtsam a hasznot a munkámmal, aki meg egy hónapban egyszer bejön 10 percre a vadonatúj 80 milliós luxusautóval, aláír két papírt meg kiad pár ukázt aztán megy is tovább mert indul a repcsije a kanári-szigetekre.
Nekem nem pálya az hogy más jólétéért, gazdagságáért gürcöljek. Dolgozzon magának. Ne én teremtsem meg számára a luxus nyaralásra, luxusautóra meg kacsalábon forgó palotára valót, amíg nekem meg annyi sem jut amiből normálisan kajálni tudnék vagy egy streaming előfizetést fizetni. Ha már dolgozok, akkor 100%-ban a saját magam hasznára dolgozzak.
Ez miért annyira elítélendő?
41#, azt az anyagi különbséget, amit a linken láthatsz, nem nevezném minimálisnak. :-)
a világban véges minden, a pénz is, ennek elosztása egy kérdés. Ha valaki nyomorban pusztul el, a másik meg elképzelhetetlenül és elkölthetetlenül gazdag, az nincs rendjén. Ettől függetlenül a több munka többet ér, de mégsem ilyen egyszerűen.- Illetve van, hogy a pénz látszólag magától dolgozik. Itt meg a negatív externáliák kérdése erősen bejön, amit szintén kitakar a tabu.
44# ez az anyagias gondolkodás, nem mindenkire jellemző, illetve lehet, hogy van valami magyar sajátosság is, esetleg a rendszerváltozás előtti korszak hagyományaként. Azt nem hiszem, hogy a magyarok sokkal rosszabb népek lennének, mint mások. De az anyagiasság valóban fontos kérdés, illetve ez megint összefügg, hogy ha a tőke nagy része pár embernél összpontosul, akkor a többieknek kevesebben kell osztozni, ez fokozza a versenyt. Volt is az a leegyszerűsítő rajz, amin a bankár ül a pénzén
és hergeli a melóst , hogy az ő kis pénzét el fogja venni a bevándorló. Ez működik, mert zsigerre hat. Amerikában is, mint nálunk. Bedőlünk neki, aztán majd a civilizáció is bedől mert a természet rendszere lereagálja, amit, és nem veszi figyelembe, hogy mi milyen butus modellek mentén próbáljuk szervezni a társadalmunkat.
Apropó, albérletek
Azt nem értem hogy itthon a normálfizetés kb 50-60 százaléka elmegy albérletre. A többiből meg élj meg, ahogy tudsz.
Svájcban egy átlagember az ottani bérének a 35-40 százalékából megél meleg lakással együtt. A többi megmarad (hat).
És még a kicsik kuporgassanak össze pár milliós kórházi klímára meg otthontalanok segítésére amit a regnáló vezetés amúgy röhögve kicsengetne!
Helyette sz0pat minket különböző adókkal!
Érthető. 180.000-ből munka mellett szülőkkel vagy kénytelen élni. Ebből az összegből nem lehet albérletet fizetni. Saját ház fenntartása is nehezen jön ki.
Menj gyárba! 310.000 - 350.000 sokkal jobb mint a 180.000.
Engem nem érdekel mennyit keresek a főnökömnek, amíg fenn tudom tartani az életszínvonalamat és tudok anyagilag (is) folyamatosan fejlődni. A munkámat szeretem, a fizetésem jó, tudok költeni és félre is tenni.
Én inkább a vállalkozó létet nem kívánom, folyamatos stressz, saját céges dolgok intézése, hatalmas felelősség, felelek az egész vagyonommal ha gáz van és még x ember fizetéséért. Neeeeem, én inkább dolgozom egy "golyófejnek" jó pénzért, aztán ha letelt a 8 órám, nem kell agyalnom semmi ilyesmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!