Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elítélendő dolog az, ha...

Elítélendő dolog az, ha valaki a más hasznáért nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés

Mindig mondják hogy lusta disznó vagyok amiért nem akarok elmenni dolgozni.

Azt meg mindenki elereszti a füle mellett, hogy nekem nem azzal van a bajom hogy dolgozni kell, hanem hogy másnak a hasznáért, gazdagodásáért kell ott dolgoznom.

Érted, heti öt nap be kell járni 8-10 órát melózni, fix munkaidőben, csomó kötöttség, nagy felelősség, folyamatos hajtás, mindezt azért hogy keressek valami 180 ezret amiből megélni se lehet, és valami kopasz golyófejnek hajtsam a hasznot a munkámmal, aki meg egy hónapban egyszer bejön 10 percre a vadonatúj 80 milliós luxusautóval, aláír két papírt meg kiad pár ukázt aztán megy is tovább mert indul a repcsije a kanári-szigetekre.

Nekem nem pálya az hogy más jólétéért, gazdagságáért gürcöljek. Dolgozzon magának. Ne én teremtsem meg számára a luxus nyaralásra, luxusautóra meg kacsalábon forgó palotára valót, amíg nekem meg annyi sem jut amiből normálisan kajálni tudnék vagy egy streaming előfizetést fizetni. Ha már dolgozok, akkor 100%-ban a saját magam hasznára dolgozzak.

Ez miért annyira elítélendő?

júl. 25. 23:48
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
44%
Az egesz vilag egymas kihasznalasarol, legyozeserol szol mint az őskorba csak itt nem a legerosebb marad eletbe, hanem a legokosabb
júl. 26. 06:32
 22/53 anonim ***** válasza:
75%
De gondolom, fordított felállásban -ha te lehetnél a pénzes golyófej, aki alatt emberek gürcölnek- semmi bajod nem lenne a dologgal. Elég képmutató gondolkodás ez.
júl. 26. 06:38
 23/53 anonim ***** válasza:
35%

"hanem a legokosabb"

Ide nem eleg az okossag, kegyetlenseg es onzoseg is kell. A legnagyobb multik vezerei komoly eszkozokkel vedik a vagyonukat, lakasukat, testoreik is vannak stb. Es persze nem feltetlenul mensa tagok ezek. Ezzel szemben a legokosabb tudosaink meg altalaban jol megszivjak, pl Tesla is zseni letere alig vitte valamire...

júl. 26. 06:45
 24/53 anonim ***** válasza:
79%

Világunk így működik jelenleg. Van sok alkalmazotti státuszban lévő ember, és az őket alkalmazók, a golyófejek.

Pár éve én is eldöntöttem már az első munkahelyemen, hogy inkább én is golyófej akarok lenni, úgyhogy nem siránkozok, hanem teszek azért, hogy golyófej legyek.

Viszont az odavezető út (ha nincs ilyen-olyan segítséged) sokkal nehezebb mint az alkalmazotti élet. Sok tanulással, és bukdácsolással. Aztán vagy bejön vagy nem.

De inkább próbálkozok, minthogy a másik utat válasszam: a sírig tartó, szinte zéró szabadidős robotolást.

Lehet választani.

júl. 26. 07:09
 25/53 anonim ***** válasza:
68%

En nem leszek golyofej, nem hasznalok ki senkit, magamnak keresem a penzt, elegem lett nekem is abbol hogy masokat gazdagitsak hiaba adnak par szaz ezret havonta, ha egy egerlyuk 50 millional kezdodik ba***hatom meg a par szaz ezres fizetest

Arrol meg szo se lehet hogy a f fej bankigazgatokat gazdagitsam lakashitelekkel

júl. 26. 07:13
 26/53 anonim ***** válasza:
95%

Ugyan azt gondolom mint Te.

Saját magamnak nem tudok dolgozni, nincs speciális tudásom, az önellátó élethez is kevés vagyok. Ausztriában takarítok 2 diplomával....

Menj Te is külföldre ott legalább normálisabb életed lesz és némileg megbecsülnek. Alacsony fizetésért intéztem németül, angolul a golyófejű osztrák főnök, tulaj ügyeit. Volt olyan ötletem amivel azóta is spórol havi 1000 Eurót, természetesnek vette, semmivel nem díjazta, egy csavar voltam a gépezetben, egy szükséges dolog ami neki pénzbe került. Felmondásomkor csodálkozott, felajanlott havi 20000 forintos emelést. A szomorú az, hogy mindig talál embert. Átmentem egy nagyon elegáns cég győri irodájába. A nemetországi munkatarsak 3-5ször több fizetést kapnak hasonló munkáért. Az egyik dél amerikai körutazára ment, a másik Ausztráliába, új Mini-t vettek Stb. Én annak örültem, hogy a szép kártyával vettünk kaját. Ausztriában a társadalomban legalul vagyok, de jobb nekem, mint itthon játszani az eszemet alamizsnáért.

júl. 26. 07:17
 27/53 anonim ***** válasza:
66%
Ez azért elítélendő, mert ebből egy szó sem igaz. Te szimplán csak egy lusta getszi vagy.
júl. 26. 07:30
 28/53 anonim ***** válasza:
20%
Kihasználnak a rohadt ge*cik, mindenki a sajat erdekeit nezi
júl. 26. 08:08
 29/53 anonim ***** válasza:
75%
Ha valaki nem akar dolgozni szaré-hugyé az nem azt jelenti hogy lusta csak ráébredt hogy nem akar rabszolga lenni
júl. 26. 08:11
 30/53 anonim ***** válasza:
14%
persze persze :) :) :) :) :)
júl. 26. 08:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!