Mi minősül munkahelyi zaklatásnak?
Nagyjából egy éve dolgozom új munkahelyen, csak férfiak között. Az egyik kollégának néha vannak nagyon furcsa megjegyzései, de el szoktam engedni a fülem mellett, viszont a párom azt mondja, ezek már bőven beletartoznak abba a munkahelyi zaklatás kategóriába.
Amikor odakerültem, a bizonyos kolléga néhányszor megjegyezte, hogy csinos vagyok és hogy imádja a nagymellű nőket. Nem mondom, hogy nem volt furcsa, de nem csináltam belőle ügyet. Viszont néha, amikor a gép előtt ülök, beáll a hátam mögé és nem szól, egyszercsak észreveszem, hogy szorosan a hátam mögött áll vagy végigsimítja a vállamat. Pár napja, mikor ketten maradtunk az irodában, odajött és azt mondta, képzeljem el, hogy elment egy nudista strandra és egy szál f*szban flangált egész nap. Zavaromban kinevettem és kimentem az irodából. A párom szerint ez már sok és meg kéne neki mondanom, hogy vegyen vissza ezekből. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy dilis a pasas, mert amúgy is nagyon fura dolgai vannak.
Számotokra ezek mennyire minősülnek zaklatásnak? Mi a határ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!