Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem találok munkát? Már...

Miért nem találok munkát? Már nagyon el vagyok keseredve, mi bennem a hiba?

Figyelt kérdés

36 éves nő vagyok, érettségim, vendéglátói, szociális gondozó és ápoló és pedagógiai asszisztens vègzettségekkel rendelkezem.

Van B kategóriás jogosítványom és ECDL vizsgám is. Nyelvtudásom ami gyengébb ( angol alapfok) Számos területen van tapasztalatom többek között kereskedelem, adminisztráció.

Külső megjelenésem ápolt és rendezett.

Egy gyermekem van.

Szexuális jellegű és mlm kivételével minden munkalehetőség érdekelne.

Nemtudom már mi bennem a hiba, a sok felesleges járkálás a munka után, a rengeteg kudarc csak elveszi az ember maradék önbizalmát… nemtudom mihez kezdjek/ mit változtassak.

júl. 3. 07:42
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez az általános sajnos, pedig ha minden igaz akkor munkaerőhiány van (vagy inkább csak bizonyos szakmákból). De azért vicces mikor megy a hirdetés, hogy sürgősen keresnek embert, jelentkezel, és még annyit sem jeleznek vissza hogy fapapucs. Aztán meg havonta kirakják a hirdetést újra. Én értem hogy a munkavállalók között is vannak érdekes esetek, de a munkáltatók is kész kabaré amit csinálnak.
júl. 3. 09:13
 12/35 anonim ***** válasza:
52%

Itt két probléma találkozik:

1. Valószínűleg a városod munkaerőpiaca eléggé döglött

2. Nincs olyan tudásod, ami kiemelne a tömegből.

Az elsőn költözés, a másidikon tanulás segíthet. De egyik se megy egyik napról a másikra.

Addig is nézesd át az önéletrajzodat egy hozzáértővel, hátha tud segíteni kicsit feldobni.

júl. 3. 09:26
 13/35 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a Bács-Kiskun megyei helyzetet, de a mi vidékünkön (Gy-M-S megye) égető hiány van ápolónőkből, szoc. gondozókból. Konkrétan a ped.asszisztensekkel nem tudom, mi a helyzet, de óvónőkből olyan hiány van, hogy sokszor jobb híján ped. asszisztens lát el óvónői feladatot. A vendéglátóipart nem említem, mert azt kisgyerek mellett nem lehet vállalni, meg a nyugati határszél mellett évtizedek óta természetes, hogy se építőipari, se vendéglátóipari szakember nincs elég.

Eszerint az ország közepén (nem is túlsó végén) ennyire más a helyzet?

Mondjuk, ha jól értem, az eü. és szoc. munkahelyeken te nem tudnál vállalni éjszakai ügyeletet. Lehet, hogy sok ilyen intézmény szívesen fölvenne, de emiatt nem tudnak téged alkalmazni.

júl. 3. 10:01
 14/35 A kérdező kommentje:

10. Autóm nincs, csak jogosítványom. De ilyen jellegű munkára is jelentkeztem már. Visszajelzés semmi.

11 Igen ez ismerős, jelentkezem semmi reakció.

12 Költözés sajnos nem opció, és a tanulás sem az anyagiak miatt. Tanulni szerettem volna, de 2 szakma ingyenes a többi már nem, és egy tanfolyam is horribilis áron van…

júl. 3. 10:01
 15/35 A kérdező kommentje:

13 Sajnos az a baj, hiába van hiány a szociàlis gondozókból, de cseppet sem rugalmasak még így sem a munkáltatók,gyerek mellett éjszakást nemtudok bevállalni.

Van, hogy felvesz inkább képzetlent nem is értem….

júl. 3. 10:04
 16/35 A kérdező kommentje:
Aki privátban írt: Elvàlt vagyok.
júl. 3. 10:05
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos az a gond, hogy a képzettségeid közül azok, amikben pont munkaerőhiány van (még azon a vidéken is), azok kifejezetten ügyelős munkák.

A ped. asszisztens képzettséget kéne még jobban megnézni. Én a helyedben megkeresném az önkormányzatot (adott esetben közeli települések önkormányzatát is), ui. az óvodákat ők tartják fenn. Hátha valamelyikben pont szükség lenne rád. Az óvodák pedig tényleg csak reggeltől késő délutánig üzemelnek. Esetleg valahol olyan óvónő-hiány van, hogy ideiglenesen fölvesznek, amíg nem találnak oda óvónőt. Ez persze bizonytalan helyzet, de a semminél mégiscsak jobb.

Hány éves a gyereked? Már iskolába jár vagy még óvodás?

júl. 3. 10:14
 18/35 A kérdező kommentje:

17 Nem csak ebben vállalnék munkát nem ragaszkodom a szakmáimhoz, dolgoztam már kereskedelemben is , vagy adminisztrációban, használtautó kereskedèsben is. Más lehetőség is érdekel ami tisztességes munka, nem szexuális szolgàltatás vagy mlm.

Most lesz elsős a gyerek. 7 éves.

júl. 3. 10:21
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

Elég szomorú ami ma kishazánkban megy.

- Ha 35 éves kor felett vagy akkor a munkaerőpiacon már nem vesznek emberszámba, 40-50 évesen meg el is áshatod magad élve (kivéve ha valami nagyon ritka, keresett szakmád van).

- Ugyanez van ha kiskorú gyereked van aki sűrűn beteg, nincs nagyszülő aki kéthetente vigyázzon rá ha beteg.

- Ha nem laksz a fővárosban vagy valamelyik megyeszékhelyen akkor egy csomó munkalehetőségtől elesel.

- Költözz Budapestre! Igen, ez jó is lenne ha a magas albérletárakat ki lehetne gazdálkodni abból a fizetésből amit a munkáltatók egy átlag dolgozónak fizetnek (nem lehet mindenki orvos, jogász, vagy IT mérnök). Ha meg valakinek saját lakása/háza van egy zsákfaluban, azt még eladni sem tudja (vagy nem kapna érte szinte semmi pénzt).

- "Nincs olyan tudásod ami kiemelne a tömegből"

Miért kell mindenkinek "kiemelkedni a tömegből"??? Minden ember munkája egyformán fontos! Nem kell kiemelkedni mindenkinek, csak minden munkát meg kellene annyira fizetni, hogy az egyén legalább egy kis egyszobás garzont tudjon belőle bérelni, jusson a rezsire és ne haljon éhen a hónap végére!

Összeomlana a társadalmi rendszer ha nem lennének kukások, árufeltöltők, targoncások, utcaseprők, takarítók, postások, bolti eladók stb, stb...

Az a szomorú hogy az "átlag melós" nincs annyira megfizetve hogy az alapvető emberi jogai (pl lakhatáshoz való jog) teljesüljenek. Nyilván ehhez mérten egy tanultabb, magasabban kvalifikált embert fizessenek meg jobban. De ha nem fizetik meg jobban az "átlag melókat" akkor előbb vagy utóbb összeomlik a kártyavár. Nem lehet mindenki egyetemet végzett, nem lehet mindenki főnök, nem kell "kiemelkedni mindenkinek a tömegből", csak meg kellene fizetni mindenkit aki tisztességesen dolgozik.

- Az állásinterjúknak nevezett színházi előadásokról nem is beszélve!

Azt veszik fel aki nagyobb színész, jobban tud hazudni, el tudja magát adni. Aztán hogy a műsorából mi az igaz, az csak 2-3 ledolgozott hónap után kezd kiderülni, akkor szokott "kibújni a szög a zsákból". A csókosok, ismerősök, rokonok összeköttetései által lezsírozott dolgokról nem is beszélve (külsős pályázónak esélye sincs).

- Összefoglalva: a pályázó legyen fiatal, egyedülálló, energikus, ne legyen gyereke, ne is akarjon gyereket, szeressen túlórázni, legyen minél több munkatapasztalata (miközben fiatal), legalább 10 szakmája legyen, beszéljen minimum 4 nyelven, legyen jogsija vezetési tapasztalattal lehetőleg a saját kocsiját használja munka közben is.

Ha ha a helyzet úgy kívánja akkor munka mellett csináljon még egy szakmát amiről ugye azt sem tudja hogy holnap szükség lesz e még rá (MI elterjedése miatt), bármelyik hétvégéjét csapatépítő tréningekre áldozza, mert mindent a cégért, ne nagyon akarjon szabadságra menni csak ha az összes kolléga belegyezett hiszen nekik családjuk van, az egyedülálló fiatal igazodjon mindenkihez...... sorolhatnám még.

- A munkáltatók inkább behoznak harmadik országbelieket, a magyar munkavállaló aki tisztességesen dolgozna, az meg éljen meg ahogy tud. Úgy sem fog tudni megfelelni, lehet bármilyen szakmája ha azért olyan keveset fizetnek hogy nem tud belőle megélni (ha egyáltalán felveszik dolgozni).

-Akinek nincs férje/felesége/szülei vagy egyéb hozzátartozója aki segítené anyagilag (kevés fizetés vagy munkanélküliség miatt) annak lassan befellegzett, főleg ha albérletet vagy hitelt is kell fizetnie.

Szép új világ. Mi jöhet még?

Kérdező, neked nem tudok semmi biztatót mondani. Sajnos itt tartunk, ilyen világot élünk. És már most hozzáértők elmondták, hogy 1-5 éven belül még ez a rendszer is átalakul a mesterséges intelligencia térhódítása miatt. Lesznek szakmák, munkák amik teljesen eltűnnek, és lesznek újak amiről még senki nem tudja hogy milyen lesz.

júl. 3. 10:41
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

#19 A pályakezdőt kihagytad. Ha nincs tapasztalatod, az ég világon sehova nem kellesz, de hogy legyen tapasztalatom ha nem vesznek fel sehova?

Aztán elhelyezkedsz szakmán kívül, majd amikor egy-két év múlva váltanál, akkor meg állásinterjún kérdezik hogy eddig miért nem a végzettségednek megfelelően dolgoztál eddig? És amikor a fentieket közlöd, akkor meg néznek rád mint az ufóra. Mintha a cégek valami álomvilágban élnének.

júl. 3. 10:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!