Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg mehetnék közigazgatás-...

Tényleg mehetnék közigazgatás-szervező végzettséggel a versenyszférába dolgozni?

Figyelt kérdés

Eléggé unom a közigazgatást. Szürke és unalmas számomra. Egy korábbi kérdésemre kaptam egy ilyen választ:

"Szerintem az, aki bármelyik szakot lebüfészakozza, az meg is érdemli, ha ő is megkapja. Az meg abszurd, hogy egyeseknek még mindig nem esett le, vannak pozíciók, ahová nincs konkrét egyetemi végzettség, mégis rendszerint elvárják a diplomát, másrészt statisztikailag bizonyított, hogy a diplomások általában hatékonyabban dolgoznak. És jegyezzük meg, bármilyen filológiai, társadalomtudományi stb. ismerettel csak gazdagszik az ember: nem minden arról szól, milyen munkát fogsz végezni. Mégis, sokszor nem nem szakmába vágó "soft skillek" azok, amelyek kiemelnek valakit a munkakörén belül."

Szóval ugye valóban sok tárgyam volt. Tanultam jogi tárgyakat, menedzsmentet, szociológiát egyéb államtudományokat. Van némi pénzügyi ismeretem, elég széles skálán mozgó képzés. Logikus számomra, hogy ez előny lehet valóban, hogy ennyi mindent tanultam. Csak nem tudom korábban mások miért mondták azt, hogy ez a végzettség csak a közigazgatásba jó.

jún. 27. 12:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amiket írtál az utolsó bekezdésben, annak alapján el tudom képzelni, hogy egy cégnél olyan munkára alkalmasnak találnak, ahol pl. a cég engedélyköteles tevékenységet végez, és rendszeresen tartani kell a kapcsolatot állami hivatalokkal. Ez nem is olyan ritka: gondolj arra, hogy minden melegkonyhai egység (étterem, büfé, munkahelyi vagy iskolai étkezde) ill. élelmiszerbolt kapcsolatban áll a népegészségüggyel és a Nébihhel is. Egy rakás ipari tevékenység a környezetvédelmi hatóságokkal. De a többinél is adódhat intéznivaló a munkaügyi felügyelőséggel, az adóhivatallal. Ha erre foglalkoztatnak egy ügyintézőt, titkárnőt, akkor nekik jól jöhet az, amit te tudsz.
jún. 27. 13:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja, ezt én írtam.

És nem értem, mi zárná ki. SSC-be pl. csak nyelvtudás és diploma kell.

jún. 27. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:
62%

Nem igazán, hiába tanultal menedzsmentet, pénzügyet stb.. egy ilyen pozícióra egy közgazdászt fognak felvenni, nem egy közigest. Ügyintézői, titkárnői pozícióra meg túlképzettnek tartanak, oda inkább vesznek fel egy érettségist. Meg ilyen pozíciókra hatalmas a túljelentkezés, gondolj bele, hogy az összes büfészakos, érettségis ilyen pozíciókra pályázik, nagyon nehéz ilyen helyekre bekerülni.

Menj el levelezőre, egyes gazdasági mesterszakokra simán felvesznek kreditpótlással és ha elvégzed, sokkal jobb esélyeid lesznek.

jún. 30. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!