Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Valóban már rosszabb dolgozni...

Valóban már rosszabb dolgozni a közigazgatásban mint a versenyszférában?

Figyelt kérdés

Régen úgy volt mindig hogy a közigazgatásban sokkal könnyebb dolgozni sok a szabadság, nincs sok munka, kényelmes a munkaidő, fix munkaidő van és még sorolhatnám. Miért érdemes inkább közigazgatásban dolgozni? Úgy vettem észre hogy ez ma már nem igaz, a szabadságot már ott is jóval lecsökkentették ugyanúgy húsz nap lett az alapszabadság. Túlórát ott is bevezették egyre kevesebben vannak a leépítések miatt, így a munka egyre több. A fizetések alulmaradnak a versenyszférahoz képest

Sokkal könnyebben ki lehet rúgni a közszférában az embereket. Valahogy úgy érzem hogy sokkal rosszabb manapság már közszférában dolgozni

2019. jan. 4. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
Ez igaz, de még mindig sokkal kevesebbet kell dolgozni a közigazgatásban. Most nem 1 órát kell dolgozni ténylegesen egy nap, hanem 2-őt. És még mindig sokkal kevesebb a felelősség.
2019. jan. 4. 14:04
 2/5 A kérdező kommentje:

1. Szerintem ezt így nem lehet általánosan elmondani. Lehet van még ott is olyan hely ahol könnyebb kevesebb a munka de ez versenyszférában is így van, nem egy olyan helyet tudok ahol csak ülnek az emberek és általában facebookoznak.

Párom például az ÁNTSZ nél dolgozik és tudom hogy ott azért például nagyon nagy a felelősség pl egy rossz víz mintára nem intézkedik egy vízműnél akkor az egész városban kitörhet egy hasmenéses víz járvány vagy ha nem tiltják ki a fertőző beteget az óvodában akkor az egész óvodát megfertőzheti, gondolom ez azért felelősségteljes.

2019. jan. 4. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A kedves első válaszoló ha majd dolgozort az én munkakörömben, annyit amennyit nekem kell, és akkora felelősséggel mint én, akkor dumálhat. :)

Kérdező, a mulitba nem látok bele, csak amit a férjemen keresztül tapasztalok, így arról nem tudoo nyilatkozni. A közszféra valóban más lett, legalábbis ott ahol én dolgozom. Mindig volt munka, sok, de most... Nincs ember, a munka csak több, a felelősség pedig eltérő, van akinek nem akkora, de én 400 ember fizetését bérszámfejtem. Amennyiben egy letiltást, gyerektartást elcsesznék, nem is gondban lennék. Plusz ott van a családi adókedvezmény, családi pótlék, CSED, GYED, GYES stb. Ezek ugye az "extrák" a fizetésen belül aminek rendben kell legyen. Fillére pontosnak kell lenni. Ha ez nem felelősség és rengeteg munka, akkor nem tudom mi az. És ez csak nagyvonalakban írtam le. De persze a pénz nem annyi, mintha multinál csinálnám ugyanezt.

2019. jan. 4. 19:49
 4/5 anonim ***** válasza:
*nem kis gondban lennék
2019. jan. 4. 19:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"A kedves első válaszoló ha majd dolgozort az én munkakörömben"

Első válaszoló vagyok, jelenleg is a közszférában dolgozok szóval azért van rálátásom de azért jöjjön csak a lepontozás jó magyar szokás szerint.

2019. jan. 4. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!