Miért riogatják a gyerekeket hogy "mehetsz mosogatni", "mehetsz WC pucolónak" meg "mész a gyártósorra"? Titeket is riogattak így, meg ti riogatjátok ilyennel a gyereketeket?
A férjem pl. régen mosogatott, még mielőtt megismerkedtünk, és persze utálta, de nyilván nem kell egy életen át csinálni, kibírta, átmenetileg jól jött neki. Most programozóként dolgozik.
Én meg jelenleg dolgozom gyárban, pár hete kezdtem. Nem tudom a "gyártósor" az másabb-e, mert én nem soron ülök vagy ilyesmi, hanem gépekhez asszisztálok. Még eddig nem dolgoztam 2 nap ugyanazt, és azt kell mondjam nem is rossz, az kollégák kedvesek, tűrhetően megy az idő. Meg eddig sokat ültem, most legalább használom a testem minden nap, fiatal vagyok még, 28 éves. Tudom, nem kell majd egy életen át csinálnom, de most jó egyelőre teljesen.
Meg említettem még a WC pucolót, hát azzal nincs tapasztalatom max otthonról, de pl. férjem családjából többen is végeztek már átmenetileg takarítói munkát, és ők se éltek meg tőle világvégét.
(A végén megjegyzem hogy az összes fenti példa Németországban van/volt, és lehet, hogy Magyarországon másabb a helyzet, de nem hiszem, hogy annyira. Max azt tudom elképzelni, hogy régebben más volt, mint napjainkban.)
20
Ez kb akkora baromság, mintha azt modnanám, hogy Magyarországon fényesen meg lehet élni a tanügyben, hiszen van egy ismerősöm, aki egy magániskola tulajdonosa, és ő jól él. XD
21 és ebben mi a baromság? Ha neki sikerült, akkor nem lehetetlen, tehát meg lehet élni.
Vagy ö szerinted magániskolával született?
Nyilván az egyéni képességek függvényében tud az egyén érvényesülni.
Ha csak otthon jajgatunk, hogy milyen rossz, attól senkinek sem lesz jobb.
Volt egy nagyeres fönök ismerösöm is. Egyszer kirúgták, akkor 1 évig csak csicskának alakmazták, majd elkezdett saját lábra állni, kerteket rendezni, KfT.-t alapítani, innentöl meg csak felfelé ment.
Nyilván, ha nem talpraesett, akkor valakinél vagy füvet nyír, vagy eladó valamelyik Lidlben, és jajgat, hogy mennyire nem lehet megélni ebböl.
22
De nem a takarításból él meg, az isten áldjon meg, hanem egy vállalkozásból, ami amúgy takaríással foglalkozik. Értsük már a különbséget.
23 ezek az emberek maguk is csinálják. A takarító is meg a kertész is.
Nyilván, ha valahol rabszolgaként csinálod, akkor felkopik az állad.
Ha van módod és magad keresed az ügyfeleket, akkor már akár meg is lehet élni. Ezek az emberek csak ezt vitték magasabb szintre.
És mégis hány takarítóból lesz milliomos? 0,000001%?
Én inkább arra nevelném a gyereket, hogy tanuljon. Szerintem a mérnökök és jogászok közt kicsit nagyobb a jól keresők aránya.
7-es vagyok. A mosogatást sem lehet beáltalánosítani, mint jó vagy rossz munkát, külföldön sem. Dolgoztam olyan helyen havi 1000 euróért, ahol heti hat napban nyomtam, szabad hétvégék és ünnepnapok nuku, szabadsagért könyörögni kellett, és egy rabszolgahajcsár volt a főnök. Most viszont havi 1800-ért nyomom, heti 5 napban, hetvégék és ünnepnapok szabadok, nyáron kötelező 3 hét szabi, téli ünnepekkor leállás.
Tehát egyik hely ilyen, másik olyan.
"Szerintem a mérnökök és jogászok közt kicsit nagyobb a jól keresők aránya."
Nyilván, de az sem mindegy, melyik jogász, melyik mérnök.
Volt barátnöm ügyvédcsaládból származott, ott az anyja jól keresett, mert felkapott volt.
Akik meg kijöttek az egyetemröl, örültek, hogy 50 ezerért (akkori minimálbér) kapnak ügyvédbojtár állást, és csak az értelmesebbje tudott irodát nyitni, hogy meg is éljen.
Mérnök szintén. Villamosmérnök, gépészmérnök az autóiparban, informatikus, ezek felkapottak. Ismerösöm felesége meg építész, otthagyta a magyar céget, eljött külfölre, és évekig nem kapott munkát, közben meg már otthonra sem tudott visszamenni.
Én az apámtól azt hallatom többször, mehetek ki az utcára havat lapátolni.
Egyébként csináltam már a ház előtt és nem tört le a kezem.
Egyébként ez még hiteles is lett volna akkor, ha nem egy olyan ember mondja akinek egész életében összesen 10 osztálya volt + egy B-s jogosítvány.
A munkahelyen meg úgy is az van, hogy megfelelsz e vagy sem.
Gyakorlat kell nem papír még a diploma sem érdekel kb senkit.
Tesómnak még nyelvvizsgája sincs és fordító.
"Gyakorlat kell nem papír még a diploma sem érdekel kb senkit."
Ezzel csak két baj van.
1. Ha nincs papírod, van ürügy lent tartani a fizetésed.
Ha lent lehet, lent is fogják.
2. Papír vagy gyakorlat nélkül szinte lehetetlen elindulni. Tehát kva nagy szerencse kell, hogy valahol elindítsanak fefelé a ranglétrán.
Aztán ha váltani kell, megint ott van az, hogy a helyek nagy része ragaszkodik a papírhoz.
"Ha nincs papírod, van ürügy lent tartani a fizetésed."
A szerződésben amit aláírsz a munkavállaláskor bele kell legyen írva, hogy a munkaadó és a munkavállaló között milyen megállapodás van. Milyen bérigényt ismer el.
Ne játszunk már óvodát. Az igazi lényeg az hogy legyen gyakorlatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!