Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha mesz interjúra mennyi idő...

Ha mesz interjúra mennyi idő után kezdhet az illető dolgozni és próbaidő alatt jár szabi?

Figyelt kérdés

2022. jan. 7. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

"mennyi idő után kezdhet az illető dolgozni"

Megegyezés kérdése, lehet akár azonnal, meg lehet fél év múlva is. Nekem például egy hónap volt.

"próbaidő alatt jár szabi?"

A munkaadón múlik. Nem köteles szabit kiadni, de nem is tilos neki.

2022. jan. 7. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt olyan, ahol szerdán interjúztam, csütörtökön jött az ajánlat (másik helyen a próbaidőm végén jártam, így sürgős volt tudnom, hogy felmondjak-e), következő héten kezdhettem is volna. Mivel már volt lefoglalt utazásom, egy héttel később kezdtem csak, másfél héttel az utazás után.

Szabi a próbaidő idejére is jár, de nem mindenhol engednek el.

2022. jan. 7. 14:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jár a próbaidő idejére is szabi, de nem köteles a munkáltató akkor kiadni. A kezdés megbeszélés kérdése.
2022. jan. 7. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:

“interjú után mennyi idővel kezdhet dolgozni?”

Azonnal és az lenne a cél.

“Próbaidő alatt jár szabi?”

Utálják, és nem is kötelesek kiadni.

2022. jan. 7. 19:42
 5/5 Paczalos István ***** válasza:

Ha az interjún közlik veled, hogy csatlakozhatsz a csapathoz, a következő kérdés úgy is az lesz, hogy mennyi a felmondási időd, vagy mikor tudsz kezdeni. Ekkor ezt meg tudod válaszolni. Általában a felmondási idő 30, vezetőknél 60 nap.

Ha az interjún közlöd, hogy a próbaidő alatt szükséged lesz a szabadságra, akkor le is van tisztázva a dolog. Én pl 4 éve úgy váltottam munkahelyet, hogy ki volt már fizetve a szálloda, és el volt intézve a TB reumatológia is ugyanott. Közöltem az utolsó körben, hogy február xx.- töl nem tudok jönni egy hétig, mert le van szervezve hónapok óta a TB ellátásom XXXX szállodában. Ha nemet mondtak volna, én is levonom a konzekvenciákat, és felállok a tárgyaló asztatól.

2022. jan. 9. 08:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!