Miért riogatják a gyerekeket hogy "mehetsz mosogatni", "mehetsz WC pucolónak" meg "mész a gyártósorra"? Titeket is riogattak így, meg ti riogatjátok ilyennel a gyereketeket?
A férjem pl. régen mosogatott, még mielőtt megismerkedtünk, és persze utálta, de nyilván nem kell egy életen át csinálni, kibírta, átmenetileg jól jött neki. Most programozóként dolgozik.
Én meg jelenleg dolgozom gyárban, pár hete kezdtem. Nem tudom a "gyártósor" az másabb-e, mert én nem soron ülök vagy ilyesmi, hanem gépekhez asszisztálok. Még eddig nem dolgoztam 2 nap ugyanazt, és azt kell mondjam nem is rossz, az kollégák kedvesek, tűrhetően megy az idő. Meg eddig sokat ültem, most legalább használom a testem minden nap, fiatal vagyok még, 28 éves. Tudom, nem kell majd egy életen át csinálnom, de most jó egyelőre teljesen.
Meg említettem még a WC pucolót, hát azzal nincs tapasztalatom max otthonról, de pl. férjem családjából többen is végeztek már átmenetileg takarítói munkát, és ők se éltek meg tőle világvégét.
(A végén megjegyzem hogy az összes fenti példa Németországban van/volt, és lehet, hogy Magyarországon másabb a helyzet, de nem hiszem, hogy annyira. Max azt tudom elképzelni, hogy régebben más volt, mint napjainkban.)
11
Ja, de azért a gyerekének senki sem ezt a sorsot szánja jó esetben...
Azért, hogy a küzdést, az akaratot, a fejlődést tanulja az egyén. Amúgy meg valahol igazad van, mert ez is munka, el kell végezni, ezt is tanulni kell, és hasznos.
Másrészt: a sors furcsa fintora ezt így megélve kb. 2 gazdasági világválsággal, 1 COVID-zárás is benne: mert hiába a tudás, ha egy cég úgy dönt, hogy lehúzza a rolót, akkor mostanában pont az a gond, hogyha valaki épp túlképzett.
#14:
Igazából nem az számít mivel is foglalkozik, hanem az, hogy szereti e csinálni, élvezi és persze meg tud e belőle élni olyan szinten ahogy szeretne. Én elég jól keresek, jó életem van mégsem zavarna, ha pl takarítónő lenne a feleségem, vagy hasonló. Sokan már élből szégyellik az adott munkakört.
16
Jaj hagyjuk már... Mintha a vécépucolást bárki is "szeretné". Vagy mintha egy takarítói fizetésből kényelmesen és biztonságosan meg lehetne élni.
Lehet ilyen szövegeket puffogtatni, de pontosan tudjuk, hogy melyek azok a munkakörök, amikben aligha lesz valakinek boldog és teljes élete.
#17:
Van olyan ismerősöm aki főállásban takarít és mellette szintén magán lakásokban takarít. 300-500 között keres havonta. Nem annyira szereti, de megy neki és meg is tud élni belőle.
Ennyi erővel le lehet szólni a biztonsági őr és még hasonló "xar" melókat, mégis vannak akik szeretik. Kényelmes, nem kell megerőltetni magadat stb.
12 órás gyári meló után lehet máshogy látja az ember a wc pucolást is.
18
Maradjunk annyiban, hogy a gyerekének senki sem azt akarja, hogy valami fos munkából, amit nem is szeret éppen hogy megéljen.
"Vagy mintha egy takarítói fizetésből kényelmesen és biztonságosan meg lehetne élni."
A 3. szomszédom takarít. Csak vállalkozásban, céget alapított. 10 éve 200 ezer eurós házat tudott venni belöle (kb. 80 millió).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!