Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy ne égjek ki az ingázástól?

Hogy ne égjek ki az ingázástól?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult, hogy majdnem 2 év munkanélküliség után alatt csak Pesten találtam munkát ahova fel is vesznek. Sajnos 85km-re lesz a munkahelyem. Itt vidéken egyszerűen sehol nem tudtak alkalmazni, vagy ahol igen azt sajnos a fizikai egészségem nem teszi lehetővé, hogy elvállaljam.

Állami terepi rendszergazda leszek, kormányablakok, hivatalok, stb helyekre kell a belvárosban menni. Hogy beérjek a központba itthonról, az sajnos 1 óra 15 perc vonat és 20 perc metró. Aztán ugye munka közben is folyamatosan utazok. Aztán a hazamenetel. 8-16-ig van a munkaidő, megpróbálja a HR-es lebeszélni, hogy elég legyen elindulni a 6:40-es vonattal amivel talán odaérek 8:15-re és hogy hazatudjak jönni a 16:15-ös vonattal, de azt mondja, hogy valószínűleg az 5:40-es vonattal kell majd felmennem és haza csak a 17:15-ös vonattal fogok tudni csak indulni. Ami ugye azt jelenti, hogy 18:30 előtt nem érek haza.

Én magamról tudom, hogy nem bírom az ingázást egyáltalán. Hiába hallgatok zenét a vonaton, tanulok nyelvet, nézek videót, egyszerűen fizikai fájdalom. Annyi a sovány vigasz, hogy terveim szerint csak a 3 hónapos munkaidőt fogom itt ledolgozni, mert utána lesz külföldi lakhatásom, ha minden jól megy és akkor tudok ott munkát vállalni.

Mit tegyek, amitől kibírhatóbb ez az ingázás?

2023. dec. 2. 20:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%
Költözz közelebb.
2023. dec. 2. 23:53
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

Én tudod hogy tekintenék erre?

Felkészülés a külföldi életre. Hidd el, hogy kezdetben elég kemény lesz kint, kell egy kis edzés hozzá :)

3 óra ingázás alatt meg az adott ország nyelvét tanulnám ezerrel.

Éveket én se csinálnám ezt, de 3 hónapot talán ki tudsz bírni, a szebb jövő reményében.

2023. dec. 3. 07:00
 13/19 anonim ***** válasza:
44%
Én 400 kilométerre ingázom, igaz nem mindennap, de nagyon kemény. Hozzá kell szokni, ennyi.
2023. dec. 3. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:
41%

Ha tényleg csak ez a megoldás létezik, és tegyük fel, hogy igen, mert alaposan kiszámoltad/utanajártál, akkor én a következőket tenném.

- az utazáson nem spórolnék, azaz ha van első osztály, oda váltanék jegyet (és akkor ezt te fizeted, az alap jegy 86%-át meg úgyis fizeti a cég).

- élesen elkülöníteném az ingázós és az egyéb utazással töltött időt, az ingázás alatt pedig mindig ugyanazt az egy dolgot csinálnám, máskülönben szétapróz, kiéget. például a Duolingót nyomogatnám vagy ugyanazt a podcast-et hallgatnám. jó füles, power bank muszáj.

- Budapesten belül mivel utazol? itt megpróbálnám a tömegközlekedést kiiktatni, persze csak ha megoldható. limo (ez drága), bubi, séta stb. ha nem, akkor kulturáltabb járatokat, útvonalat választani, lehetőség szerint inkább gyalogolni.

Teljesen megértelek amúgy, engem a heti 1 út is gallyra tud vágni, ha huzamosabb ideig csinálom (mostanában szerencsére nem kell), amikor csak tudok, autóval megyek. Igen, sokkal jobb másfél órát háztól hazig levezetni, mint egy műszaki hiba miatti késés miatt 5 óra alatt megtenni egy 120 km-es utat + ótvar BKV, visszafelé meg az ADHD-s Pistikét hallgatni 2 órán keresztül (visszafelé csak felet késtünk :D) - ez a legutóbbi utam, amikor azt hittem jobban járok vonattal.

2023. dec. 3. 13:33
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
Maradjunk annyiban, hogy ez a történet hihetetlen. Aki ennyire távol lakik, az nem Pesten vállal munkát. A HR-nek köze nincs hozzá hogyan jutsz be. Külföldi élet állami fizetésből? Miért érzem úgy, hogy ez a kérdés csak az állami szektor kicsúfolása akar lenni?!
2023. dec. 5. 10:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hát sajnos a muszáj tényleg nagy úr, úgyhogy ma alá is írtam a szerződést, hétfőtől akkor vágni fogom a centit, nyelvet tanulok ezerrel a vonaton és a BKV-n azt annyi, nem tudok jobbat.

Legalább azt megengedték, hogy 20 percet késsek reggel. 5:45-kor kelés hogy elérjem a 6:30-as vonatot, majd pedig 20 perc Metró. Visszafele pedig csak a 17:15-ösre engedtek, hát az vicces lesz, 18:30 után fogok hazaérni.

Annyi talán a sovány vigasz, hogy nem kell fixen ledolgozni a 3 hónapot teljesen ha a csillagok úgy állnak, de ebben viszont benne van az is, hogy lehet a 3 hónap fizum sem lesz elég.

#14: 2022 októbere óta vagyok munkanélküli, volt elég időm körbejárni sajnos a környáket és semmi, pályakzedőket végzettséggel, de tudás és tapasztalat nélkül nem vesznek fel szellemi munkára. Sajnos első osztály nincs a vonaton. Pesten belül csak a metró sajnos. Remélem nem fog meghalni a tömegközlekedés a tél folyamán, bár itt ezen a szakaszon elég pontos szerencsére.

15. Miért lenne hihetetlen? Ha itt nincs semmi olyan balf*sz cég, aki felvesz szellemi munkára egy önsorsrontó embert aki elcseszte az életét, és a fizikumom nem engedi meg, hogy a helyi gyárban álljak a szalag mellet vagy álljak 8 órán át gyorsétteremben, esetleg pakoljak a szupermarketben akkor nincs más sajnos.

A HR pont azért van, hogy az emberi erőforrást menedzselje. Hogy ne lenne köze hozzá? A fizetés pedig: bruttó 400-ból 3 hónapig tervezek gyűjteni, plusz ugye ahova tervezek menni majd külföldre ott nem csak én állom a lakhatást.

2023. dec. 5. 15:13
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
14-es vagyok, és persze, hogy van ilyen, mint a kérdező esete. Ha van olyan, aki 100-200 om-ekről jár be hybrid munkahelyekre (és van, nem is eg ismerősöm), azaz heti 3x, akkor van olyan is aki 85 km-ről heti 5x. Sok kitartást ehhez kérdező, ha kihúzod 3 hónapig, azzal csak nyerhetsz, akkor is ha közben nehéz lesz.
2023. dec. 5. 15:40
 18/19 anonim ***** válasza:

3 hónap az kevés.

Elmehetsz 1 hét kamu betegséggel táppénzre, csak ne rögtön a legelején, mondjuk másfél hónapnál, pont a felén. Február téli hónap, pont jó erre.

2023. dec. 5. 21:57
 19/19 anonim ***** válasza:
64%
Ne ingázz ha nem bírod és probléma megoldva.
2023. dec. 5. 23:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!