Volt már, hogy diplomás munkakört töltöttél be nélküle?
Nem főként arra gondolok, hogy orvost keresnek és jelentkezel, hanem normális körülmények között, mert tudjuk hogy lehetetlen.
Ami nem igényeli a diplomát olyanra gondolok.
Nálunk van egy minőségügyi mérnök, ő se rendelkezik vele. Képesítései vannak ISO-ban.
Én üzemvezetőhelyettes vagyok diploma nélkül, simán ellátom a feladatokat, ahogy én tartok kapcsolatot a megrendelőkkel is angol nyelven. Mert a diplomás kollégák közül senki nem beszél idegennyelvet. Plusz koordinátor is vagyok "másodállásban".
Úgy gondolom, sok helyen csak azért vesznek fel diplomást mert megszokás és azt gondolják, hogy csak ők tudják ellátni. Másik, hogy szeretik feltüntetni, hogy hány diplomás dolgozik a cégnél.
Nem mellesleg ellátom a feladatom jobban mint a meglevő üzemvezető, mikor 3 hétig nem jött sosd szállítottunk olyan jól, és behívott az igazgató, hogy csak így tovább meg lesz a jövőben ennek az eredménye.
Ez azért nem gyakori. Állásinterjún az első, amit mindig megkérdeztek, hogy a papírjaim rendben vannak-e.
Egyedül pedagógus szakmában hallottam ilyet. Akkor hiány volt belőlük, hogy óvónőnek bárkit felvettek aki elmúlt 18 éves és szereti a gyerekeket. Tanárnak is vettek fel diploma nélkül, ha vállalta, hogy később majd beiskolázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!