Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy ne égjek ki az ingázástól?

Hogy ne égjek ki az ingázástól?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult, hogy majdnem 2 év munkanélküliség után alatt csak Pesten találtam munkát ahova fel is vesznek. Sajnos 85km-re lesz a munkahelyem. Itt vidéken egyszerűen sehol nem tudtak alkalmazni, vagy ahol igen azt sajnos a fizikai egészségem nem teszi lehetővé, hogy elvállaljam.

Állami terepi rendszergazda leszek, kormányablakok, hivatalok, stb helyekre kell a belvárosban menni. Hogy beérjek a központba itthonról, az sajnos 1 óra 15 perc vonat és 20 perc metró. Aztán ugye munka közben is folyamatosan utazok. Aztán a hazamenetel. 8-16-ig van a munkaidő, megpróbálja a HR-es lebeszélni, hogy elég legyen elindulni a 6:40-es vonattal amivel talán odaérek 8:15-re és hogy hazatudjak jönni a 16:15-ös vonattal, de azt mondja, hogy valószínűleg az 5:40-es vonattal kell majd felmennem és haza csak a 17:15-ös vonattal fogok tudni csak indulni. Ami ugye azt jelenti, hogy 18:30 előtt nem érek haza.

Én magamról tudom, hogy nem bírom az ingázást egyáltalán. Hiába hallgatok zenét a vonaton, tanulok nyelvet, nézek videót, egyszerűen fizikai fájdalom. Annyi a sovány vigasz, hogy terveim szerint csak a 3 hónapos munkaidőt fogom itt ledolgozni, mert utána lesz külföldi lakhatásom, ha minden jól megy és akkor tudok ott munkát vállalni.

Mit tegyek, amitől kibírhatóbb ez az ingázás?

2023. dec. 2. 20:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%

Ezért megyek autóval.

Egyébként vágd centit, van végső időpont, amíg ki kell tartanod.

2023. dec. 2. 20:49
 2/19 Kólauborkával ***** válasza:
13%

Szerintem csinálj egy jogsit és gyüjts autóra. Ezt a terv nápam jelenleg. (Én jogsi nélkül akartam leélni az életem, de az élet nem mindig terveink szerint alakul).

Én is 1:20-at utazom oda is meg vissza is. Legalább olvasom a kedvenc könyveimet.

2023. dec. 2. 20:54
 3/19 A kérdező kommentje:
Van jogsim és van autóm is, csak ez a kocsi hááát, örülök ha itt vidéken nem esik szét alattam. Ha összejön a külföldi élet akkor pedig arra szeretnék gyűjteni most, nem a kocsira költeni. Tehát az autó nem megoldható.
2023. dec. 2. 20:56
 4/19 anonim ***** válasza:
60%

Semmit nem tudsz csinálni, csak hogy számolod a napokat és várod a végét. Esetleg előbb lelépsz mint a 3 hónap.

Ha tudtad előre, hogy:

1, utálod az ingázást

2, csak ennyire rövid időre mész

3, a pénz a lényeg és külföldre gyűjtesz, tehát más terveid vannak

...akkor nem ilyen szerepkört kellett volna elvállalni, egyáltalán keresni, hanem "hétköznapibb" lehetőségeket nézni a környékeden. Kereskedelem, gyár, apróbb beugró, alkalmi megoldások.

Állami rendszergazda biztosan nem fizet annyival többet, hogy a fenti lehetőségek kiessenek. Tapasztalat szempontjából pedig ezzel a rövid idővel semmire nem mész, semmit nem ér.

2023. dec. 2. 21:08
 5/19 Justinianus ***** válasza:
78%
Szóval akkor napi 170 km-t vezetni pihentető szórakozás, kétszer másfél órát aludni, telefont nyomni pedig megerőltető ingázás...
2023. dec. 2. 21:27
 6/19 A kérdező kommentje:

4: Árufeltöltőnek, gyorsétterembe, gyárba sajnos fizikailag nem tudok helyt állni. Kisboltba eladónak nem vettek fel 2 év alatt sehova.

Alkalmi munkát azt sem tudom hogy kell keresni. Nem találtam itt semmit sajnos.

2023. dec. 2. 21:31
 7/19 anonim ***** válasza:
71%
3 hónap az lófing. Vágd a centit, ahogyan javasolták. Ha éveket kéne így kibírni, az tényleg kemény lenne, de 3 hónap miatt nehogy problémázni kezdjél.
2023. dec. 2. 21:39
 8/19 anonim ***** válasza:
55%

Felnőtt ember, 3 hónap.

Összeszorítod a fogad aztán kész.

2023. dec. 2. 22:34
 9/19 anonim ***** válasza:
38%
3 hónap? Én 4 évig ingáztam napi 1,5 órát oda és vissza is. Amúgy zenét, podcastokat hallgattam, olvastam, ilyesmi. Ja meg sokszor aludtam.
2023. dec. 2. 22:35
 10/19 anonim ***** válasza:
54%
Eddig minden munkahelyemre ingáztam évekig, sőt, most is. Nekem sem tetszik, de a muszáj nagy úr. Viszont felnőtt emberként azért 3 hónapnyi időt illene kibírni...
2023. dec. 2. 23:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!