Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csináltatok már olyat, hogy...

Csináltatok már olyat, hogy hajtósabb, nagy forgalmú munkanapokra direkt beteget jelentettetek?

Figyelt kérdés

Akármilyen munkakörben (vendéglátás, keresdekelem, gyár stb.). Tehát hogy lehetett előre tudni, hogy egy vagy több olyan nap jön, amikor ezerrel megy a hajtás, bolondokháza van, talán még túlórázni is kell, és ilyenek. És nektek nem volt kedvetek stresszes munkanapokhoz, így inkább beteget jelentettetek. Csináltatok már ilyet?

Én egy étteremben egyszer megcsináltam, bár az leginkább azért volt, mert jegyem volt egy hétvégi rendezvényre, és tudtam, hogy úgyse adnának szabadnapot, mert korábban elhangzott, hogy olyan időszak van, hogy senki nem kaphat szabad hétvégét. Pusztán olyan céllal, hogy ki akarok maradni egy hajtós időszakból, még nem jelentettem beteget, de bevallom, párszor már fantáziáltam rajta.

2023. okt. 1. 09:38
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Alapvetően: Ha szabad hétvégestop van, akkor mégis hogy lehetne ott a rendezvényen egy munkatárs, aki meglát?🤔 Csak úgy, hogy ha ő is táppénzt csal. 🙂
febr. 17. 13:11
 32/53 anonim ***** válasza:
48%
Logikus.Mint mikor lebuksz a szeretőddel de a másik sem a hivatalos párjával van 😄
febr. 17. 13:36
 33/53 anonim ***** válasza:
Valóban elkepzelheto, hogy x étteremben azon az adott napon konkrétan a teljes személyzet dolgozik. Sőt, az se lehet, hogy a főnök épp arra jár, vagy épp egy közös ismerős lát, aki minden hátsó szándék nélkül jegyzi meg, hogy nahát hol látott x idopntban
febr. 17. 13:44
 34/53 A kérdező kommentje:
33: Sohasem haverkodom a főnökkel. Így ha esetleg mégis van vele közös ismerősöm, akkor annak semmi oka említeni neki, hogy latott engem valahol.
febr. 17. 14:11
 35/53 anonim ***** válasza:
62%
Hát kérdező, vendeglatasban igencsak elképzelhetetlen hogy nincs közös ismerősöd a főnökkel, de mindegy. A lényeg annyi lett volna, hogy ha kiderul a csalás, a munkádat is elvesztheted
febr. 17. 14:55
 36/53 A kérdező kommentje:
35: Bocs, de ezt totál nem értem. Miért lenne természetszerű, hogy vendéglátóiparban dolgozva közös ismerősöm van a főnökkel?🤔
febr. 17. 18:04
 37/53 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk azért, mert egy vendéglátós helyen azért csak vannak törzsvendégek. Azokat pedig nyilvánvalóan ismeri a főnök és az összes alkalmazott is.
febr. 17. 18:17
 38/53 A kérdező kommentje:
37: Én mosogatóként dolgozom, tehát nálam ez sem játszik, mivelhogy nem nagyon kell kontaktolnom vendégekkel. De ettől függetlenül: Egy étterem vagy vendéglő törzsvendégeire mennyire jellemző dolog, hogy betérve arról diskurálgatnak a főnökkel, hogy melyik alkalmazottat látták már koncerten vagy egyéb rendezvényen? :)
febr. 17. 19:15
 39/53 anonim ***** válasza:
67%

Nem csodálkozom hogy mosogatóként dolgozol ennyi ésszel...

Lajos, a törzsvendeg beul egy kávéra. Pista, a főnök leul hozza beszélgetni. Kozben megerkezik Kati, a délutános muszakba.

Lajos: Szia Kati. Mizu? Csinos voltal nagyon szombaton a Tudomisen koncerten, gondoltam is ra, hogy meghivlak egy sörre, de gondolom a parod volt az a magas szőke melletted.

Ennyi

febr. 17. 20:47
 40/53 A kérdező kommentje:
39: Öhöm, szerintem te sem programtervező matematikusként dolgozol ilyen logikus gondolkodásmóddal, öcsém! Először is, én nem olyan helyen dolgozom és dolgoztam eddig, ahova csak úgy bejön valaki kávézni. Másodszor, én még ilyet sosem láttam sehol, hogy a főnök leüljön trécselgetni egy vendéggel. Harmadszor, én ha olyan munkakört végeznék, ahol kommunikálni kell a vendéggel, sem haverkodnék velük. És végül, de nem utolsósorban, egy ilyen szituban én tagadnék ezerrel, mondanám, hogy nem voltam ott, biztos összetévesztett mást velem. Bemondásra, bizonyíték nélkül, ahogy fentebb írtam, nem rúghatnak ki táppénzcsalásért. És amúgy erre a szitura is kábé annyi az esély, minthogy kilépek az utcára, és derült égből belémcsap a villám.
febr. 17. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!