Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csináltatok már olyat, hogy...

Csináltatok már olyat, hogy hajtósabb, nagy forgalmú munkanapokra direkt beteget jelentettetek?

Figyelt kérdés

Akármilyen munkakörben (vendéglátás, keresdekelem, gyár stb.). Tehát hogy lehetett előre tudni, hogy egy vagy több olyan nap jön, amikor ezerrel megy a hajtás, bolondokháza van, talán még túlórázni is kell, és ilyenek. És nektek nem volt kedvetek stresszes munkanapokhoz, így inkább beteget jelentettetek. Csináltatok már ilyet?

Én egy étteremben egyszer megcsináltam, bár az leginkább azért volt, mert jegyem volt egy hétvégi rendezvényre, és tudtam, hogy úgyse adnának szabadnapot, mert korábban elhangzott, hogy olyan időszak van, hogy senki nem kaphat szabad hétvégét. Pusztán olyan céllal, hogy ki akarok maradni egy hajtós időszakból, még nem jelentettem beteget, de bevallom, párszor már fantáziáltam rajta.

2023. okt. 1. 09:38
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
10: Vágom, hogy így működik, én is külföldön élek. De ha valaki már 10 éve mindig ugyanakkor beteg, az nem ok a szerződtetett orvos mozgósítására?
2023. okt. 1. 11:26
 12/53 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem ők, ugyanis sosem beteg 3 napnál tovabb
2023. okt. 1. 11:30
 13/53 anonim ***** válasza:
84%
Ezt maximum egyszer lehet eljátszani, a második kummantás után kirúgnak a legtöbb munkahelyről. Hiszen miért foglalkoztassanak egy olyan munkaerőt akire nem lehet számítani?
2023. okt. 1. 13:55
 14/53 A kérdező kommentje:
13: Csak akkor rúghatnak ki, ha bizonyítani tudják a csalást. Illetve, határozott idejű szerződésnél megtehetik, hogy annak lejártával nem hosszabbítanak. De olyat nem lehet állandó szerződésnél, hogy kirúgnak, mert szerintük nem is voltam beteg.
2023. okt. 1. 14:38
 15/53 anonim ***** válasza:
91%
Ez patkanysag is, meg meg az allasom is elesztenem. Olyat csinaltam, hogy mikor vagy rosszul voltam, vagy mondjuk 39 fokos lazzal a szemem sem tartottam nyitva, akkor maradtam otthon, es nem erdekelt, mennyire rosszkor tortenik.
2023. okt. 3. 16:06
 16/53 A kérdező kommentje:
15: Mint ahogy fent is utalok rá, az olyan munkahelyekre gondolok, ahol egy forgalmasabb nap=bolondokháza. Egy olyan helyen, ahol rendesen meg vannak szervezve a dolgok, és egy forgalmas nap is símán, gördülékenyen megy, és nem amortizálódom le pszichésen a nap végére, eszembe sem jutna egy ilyen lógás.
2023. okt. 3. 17:50
 17/53 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen pozícióban vagy.

Ha sima munkás akkor oké vegyél ki 2 napot ne csak 1et hisz a (mentális) egezseged is fontos.

Ha kitartó vagy mégis az mindenképp pozitív, hogy jé kibirtam, lehet rám szamitani stb

2023. okt. 4. 13:17
 18/53 anonim válasza:
85%
Olyan volt, hogy több mint 30km-re lakom a munkahelyemtől, és naponta 2 órával több idő tömegközlekedéssel megtenni ezt a távolságot. Az autóm pedig egy hétig szerelőnèl volt, és nem voltam hajlandó ilyen sokat buszozni télen, és fagyoskodni átszállásnál stb. Ezért inkább kamuzva beteget jelentettem arra a hétre.
jan. 27. 04:34
 19/53 anonim ***** válasza:
16%
Mikor a vírushisztéria volt akkor "állandóan" pozítiv voltam és karanténos. Kihasználtam a helyzetet nagyokat szunyókáltam :D
febr. 15. 19:00
 20/53 anonim ***** válasza:
85%

Nem tettem és nem is teszek ilyet. Azzal kiszúrnék a kollégáimmal. Nyilván nekik is strapás egy ilyen nap, de ennyi erővel ők is beteget jelenthetnének és senki sem dolgozna, becsődölne az üzlet.

Ha a rendezvény jegy már előbb megvan, és olyan munkahelyen dolgozol, aminél könnyen előfordulhat egy hétvégi hajtás, akkor jó előre jelezni kell, hogy szabit kérsz. Ha ezt nem engedik, akkor le kell mondani vagy meg sem venni a jegyet sajnos.

febr. 16. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!