Csináltatok már olyat, hogy hajtósabb, nagy forgalmú munkanapokra direkt beteget jelentettetek?
Akármilyen munkakörben (vendéglátás, keresdekelem, gyár stb.). Tehát hogy lehetett előre tudni, hogy egy vagy több olyan nap jön, amikor ezerrel megy a hajtás, bolondokháza van, talán még túlórázni is kell, és ilyenek. És nektek nem volt kedvetek stresszes munkanapokhoz, így inkább beteget jelentettetek. Csináltatok már ilyet?
Én egy étteremben egyszer megcsináltam, bár az leginkább azért volt, mert jegyem volt egy hétvégi rendezvényre, és tudtam, hogy úgyse adnának szabadnapot, mert korábban elhangzott, hogy olyan időszak van, hogy senki nem kaphat szabad hétvégét. Pusztán olyan céllal, hogy ki akarok maradni egy hajtós időszakból, még nem jelentettem beteget, de bevallom, párszor már fantáziáltam rajta.
"És a főnök miért nem áldoz arra, hogy kiküldjön hozzá egy felülvizsgálóorvost?"
Külföldön élek. Nálunk ez úgy működik, hogy betelafonal az ember, hogy beteg, nem megy dolgozni. Csak és kizárólag annyit kerdezhetnek tőle, mit gondol, mikor lesz munkaképes. Szerződésről fugg, de általában az első 3 nap nincs fizetve. Ha a munkáltatónak kétsége van arról, hogy a munkavallalo beteg, akkor kérhető az arbodoktor, vagyis aceg alltal szerződtetett orvos által végzett vizsgálat. Ez nem kis költség, ezért igen ritkán alkalmazzák, többnyire hónapokig tartó betegség esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!