Kit miért rúgtak ki eddig ?
Nem rólam van szó.Úgy mesélték
és én ezt nem akarom elhinni,hogy létezik ilyen. Én mást gondolok a háttérben.
Adott egy kis cég,tortadekorációkkal foglalkozik, megrendeléseket kell összekészíteni 3 dolgoznak.Papír alapú a szedés.Polcokon nincsenek számozások,fejből tudjad mi hol van.
Adott egy kiscsaj akire lehet számítani, magatartásbeli probléma nincs vele,szépen dolgozik,nem jár ki cigi-kávé szünetre,nem nyomkodja a telefonját,nem járkál el táppénzre,viszont kicsit lassabb a többieknél és a főnök ezért váll meg tőle,mert neki egy pörgős ember kell.
Mondok egy példát 1 óra alatt 3 rendelést tudd összekészíteni,7 óra alatt 21db jelent míg a többiek 25-28at csinálnak.
Nincsen norma
Nincsen teljesítmény
Nincsen meghatározva,hogy mennyi a kötelező minimum szedés
Nem is tudni előre,hogy mennyi lesz az aznapi szedés.
Addig kell szedni amíg el nem fogy a rendelés.
Őszintén ezért elküldeni valakit én ezt durvának tartom.
Titeket általában miért rúgtak ki
Vagy ha nem titeket,de mondjuk a kollégátokat?
Néha olyanokat hallok,hogy el se akarok hinni.
"Vagy kölcsönösen fogadják már el, hogy mindenkinek más a tempója."
Aztán ugyan miért kellene elfogadni? Bakker van egy alap elvaras, ahhoz kell igazodni. Mi van akkor, ha a buszsofor úgy dönt, át ő tempója 20m/h, mit zavarja az, ha emiatt a többi autós nem tud normálisan közlekedni, vagy az emberek elkesnek a munkahelyukrol? Akinek nem tetszik, hogy alkalmazkodni kell az elvarasokhoz, az vállalkozzon maga, onnantól ő a főnök, azt csinál, amit akar.
Basszus, nem igaz, hogy nem látod, hogy NINCS alapelvárás, nem írta a nincs darabszám, a munka ugyanúgy kész van.
Csak van aki kicsit többet megcsinál. Csak a fejedben van ez, amit írsz.
Komolyan ez teszi a sírba az embereket, hogy versenyezni kell. Állandóan mindenben, mindenkivel. Önbizalomhiány, mert a másikhoz hasonlítják. Undorító, és komoly károkat okoz. Nézd már meg az országot b+, kapj már az agyadhoz, ha van.
22!
Akkor megegyszer: Ő azt HALLOTTA, hogy nincs minimum darabszám. A többi dolgozó 7 darabbal többet állít elő, mint az új. Nem, a munka nincs kész. A munka egy része van kész. Ha van 84 megrendeles, amiből csak 77 készül el, akkor 7 hiányzik.
Teljesen mindegy, amit hallott azt írta. Te pedig a saját verziódat költötted a sztorihoz. Ami a fejedben van. Én nem tudom, nem voltam ott. Így abszolút helyt adok annak, amit írt a kérdező. Nem érvénytelenítem, míg ez a tény. Ha majd megkérdezi, hogy pontosan mik ott az elvárások, és kiegészíti, akkor jogod lesz azt írni, ami jelenleg csak a fejedben van. A feltételezés. Az enyémben nem az van, csak a jelenlegi tényekre reagálok. Jelenleg az az álláspont, hogy nincs darabszám, kész van ígyis, úgyis a munka.
Ha neked jó ez a modern rabszolgavilág, meg a robotpilótaüzemmód, nekem megfelel. Nincs vele dolgom. Nem is vagyok már hála a jóistennek alkalmazott.
Tipikus "kkv mentalitás", ahol az idő=pénz, semmilyen más szempont, hosszútávú stratégia, holisztikus szemlélet (mi jó a csapatnak és ezáltal a cégnek hosszabb távon) nem létezik. A góri azért remélem valami BMW SUV-val száguldozik meg foglalja a szűkös parkolóhelyeket a városban, úgy az igazi.
De nevezhetjük mindezt a komcsi mennyiségi szemlélet maradványának is, csak a darabszámok, a tonnák léteznek, meg a TERV. Az legyen teljesítve, mindegy milyen áron, milyen minőségben.
Aztán megy a sírás-rívás hogy nem találnak embert, meg nem akarnak a fiatalok dolgozni. Aha persze.
Sajnos ez a szemlélet dívik nem csak a kkv-knál hanem legtöbb multinál is, addig a szintig amíg magyarok a vezetők, addig biztosan. Megoldjuk okosba' meg poénkodunk de aztán amint lehull a multis álarc, előkerülnek a SZÁMOK, mármint azok a számok amiket a barom vezető a csökött agyával fölfog, összeadás-kivonás, esetleg %-számítás szintig. Azt hiszi akkor lesz sikeres ha ezeket hozza. És akkor beindul a leszámolás... az értékes kollégák elpárolognak, demotivalódnak, fölmondanak, marad a resztli, aki hajtha egy ideig a mókuskereket, aztán szépen összeomlik a kártyavár és vezetőnk utcára kerül, egyik napról a másikra. Akkor is megy a csodálkozás de mivel vezetővől ugyanúgy hiány van, talál új helyet a rombolásra 2 héten belül.
Kirugni engem se rugtak ki, viszont a második esetben többször voltam résztvevő a f*sz rosszabbik oldalán. Legalábbis szerettek volna ellehetleníteni, teljesítményproblémára hivatkozva, Development Plan-eket belengetve. Összesen 3 ilyen eset volt és mindig én mondtam hamarabb hogy köszi, nem, találjatok más balekot. Az említett kiscsaj is majdcsak megtanulja mikor kell időben, azaz idő előtt távozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!