Kit miért rúgtak ki eddig ?
Nem rólam van szó.Úgy mesélték
és én ezt nem akarom elhinni,hogy létezik ilyen. Én mást gondolok a háttérben.
Adott egy kis cég,tortadekorációkkal foglalkozik, megrendeléseket kell összekészíteni 3 dolgoznak.Papír alapú a szedés.Polcokon nincsenek számozások,fejből tudjad mi hol van.
Adott egy kiscsaj akire lehet számítani, magatartásbeli probléma nincs vele,szépen dolgozik,nem jár ki cigi-kávé szünetre,nem nyomkodja a telefonját,nem járkál el táppénzre,viszont kicsit lassabb a többieknél és a főnök ezért váll meg tőle,mert neki egy pörgős ember kell.
Mondok egy példát 1 óra alatt 3 rendelést tudd összekészíteni,7 óra alatt 21db jelent míg a többiek 25-28at csinálnak.
Nincsen norma
Nincsen teljesítmény
Nincsen meghatározva,hogy mennyi a kötelező minimum szedés
Nem is tudni előre,hogy mennyi lesz az aznapi szedés.
Addig kell szedni amíg el nem fogy a rendelés.
Őszintén ezért elküldeni valakit én ezt durvának tartom.
Titeket általában miért rúgtak ki
Vagy ha nem titeket,de mondjuk a kollégátokat?
Néha olyanokat hallok,hogy el se akarok hinni.
Kkerdezo!
Pár napja valaki azon nyavalygott, hogy az amúgy szerintem tökéletes munkaerő anyját már a harmadik helyről rúgják ki ok nélkül. Tudod amíg nem te vagy az adott dolgozó, addig nem tudhatod, hogy valóban az volt e az ok, amit neked mondtak.
"Az hogy az egyik 21 a másik 28 csinál hát huu micsoda probléma..."
Hát nem tudom, ha mondjuk 28at kell megcsinalni, akkor 21 az épp héttel kevesebb, az bizony probléma.
"Attól még a munka készen van nem termel veszteséget mert időben ki van szállítva...."
De, termel, mert ha nincs megcsinálva annyi, amennyi kell, akkor az kiszállással sincs, max másnap.
Azt megintcsak hallomásból veszed, hogy nincs minimum teljesítmény.
Igen hallomásból hallottam de tételezzük fel hogy igaz és nincsen megadva hogy mennyi a minimum akkor honnan tudod hogy mennyit kell megcsinálni
Hát nem tudom, ha mondjuk 28at kell megcsinalni,... A másik dolgozó csinál ennyit
akkor 21 az épp héttel kevesebb, az bizony probléma.
"Attól még a munka készen van nem termel veszteséget mert időben ki van szállítva...."
De, termel, mert ha nincs megcsinálva annyi, amennyi kell, akkor az kiszállással sincs, max másnap....
Nem termel ki van szállítva aznap
Azt megintcsak hallomásból veszed, hogy nincs minimum teljesítmény.
Bemész dolgozni és nem mondanak X számot,hogy ennyi rendelés jött be csak annyit hogy ma ennek kész kell lenni akkor ha az egyik dolgozó 21 db csinál a másik 28 db csinál semmit nem lehet a 21 dbos lányra róni mert nincsenek kötelező minimum szedés
Érted
Nem rúgtak még ki. Én mondtam fel, de ha nem tettem volna akkor tuti ők rúgnak ki
- bevezettek olyan 3 műszakos, 14-15 órás munkarendet, hogy minden műszakban ott kellett volna lenni egész nap
- Velem akart bevásároltatni a főnök a munkahelyre. Vigyem már haza a munkaeszközöket kimosni, minden nap.
- mindig utolsó percben szóltak, hogy az alkalmi munkavállaló aki a szabadnapjaimon dolgozott volna, nem ér rá. Menjek be én.
- mucika másnapos, nem tudsz most azonnal bemenni segíteni?
- mucika betanul, ugye bármikor hívhat téged a szabadnapodon/szabadságodon? Ugye be is jössz megmutatni neki a dolgokat, ha telefonon nem érti?
- nem szabad az akváriumok tetejét zárva tartani. Ha Leonídasz és a kicsi Rodzser pancsol a halakkal, akkor boxold le velük a dolgot 🥰
"Nem termel ki van szállítva aznap"
Hogy szállítják ki, ha nincs osszekeszitve?
Szerintem jogos a csaj kirúgása. A gyorsabb dolgozó naponta 7 darabbal, hetente 35 darabbal, havonta kb 140 darabbal többet csinál ugyanazért a pénzért. Ez feszültséghez vezet.
Vagy a csaj gyorsítson vagy a többiek lassítsanak. Szerinted a cégvezető melyik esetet válassza? Sok sikert a cégnek egy pörgős munkaerő találásához.
Vagy kölcsönösen fogadják már el, hogy mindenkinek más a tempója.
Ja, hogy az nagyon megnehezítené az életet. Akkor nem lehetne szidni a másik oldalt, hogy ilyen lassú, az meg olyan munkamániás.
Tönkretettétek már az országot keményen ezzel, hogy nem lehet úgy hagyni a másikat, ahol van. Nagyon magas szint a békénhagyás.
Akkor nem lehetne kérdések alatt összeveszni, nem lehetne kérdéseket írkálni mindenkiről, akinek nem tetszik a munkatempója, a haja, az alkata, a beszéde, az írása, az iskolai végzettsége, a neme, a nézete, a kocsija, a lakása, a keresete.
Akkor eljönne a béke és a nyugalom.
Hú, de szar is lenne, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!