Én osztom be rosszul vagy tényleg kevés ez a pénz?
Kérdező te jöttél ide sírni, hogy kevés a pénzed, mit csinálj. Oke, valóban kevés. Értem én azt is, hogy mindenről nem akarsz lemondani. De a cigit nem tudod nekem.megmagyarázni. És még büszke is vagy rá, hogy 14 évesen szoktál rá. Hát gratula...
A cigi azért nem kevés pénzt visz el, úgyhogy ne sajnáltasd maga...
2023. júl. 26. 22:17
40: Jó hát, ez a 'nincs kenyér akkor egyenek kalácsot' kategória. De nyilván te is érzed, hogy eleve nem a kérdésre válaszoltál, tehát szerinted lényegében ne csináljon semmit, ne járjon sehová munkán kívül. Alapból hagyjuk már ezt az igényei körül forgó retorikát, amikor a cigin kívül semmi extra nincsen. Itt kb. végig az ment, hogy a túlélésen kívül ne legyen és nem is lehet más igénye amivel azért lehet vitatkozni. Nyilván az lenne a legjobb ha találna egy jobban fizető állást. Jelenleg viszont tény, hogy ennyit keres ami kb 0, és nem igazán kéne valakit ostorozni mert ebből nem vagy nehezen jön ki.
2023. júl. 26. 22:34
Szerintem krva kevés akkor is, ha otthon laksz, és sokat is kérnek el. 50K-t mire?
Munkahelyváltás lenne az ideális, nem megvonni magadtól minden élvezetet.
2023. júl. 26. 23:02
Én már rég válaszoltam a kérdésre. Tessék, ezek az én válaszaim, jó olvasást: 1, 6, 18, 32, 34, 36, 40
Nem fogom újra leírni, amit már egyszer leírtam.
2023. júl. 27. 05:26
189-50=139
139-10=129 állateledelre
129-10=119 "luxuscikkekre+autóra"
119-20=100 cigire
100-tegyük fel megettél 20-at,akkor tartozol szüleidnek,és marad 80.
Ez így tényleg kevés.
Ja,és még a bulit bele sem számoltam.
2023. júl. 27. 08:17
46/52 A kérdező kommentje:
Végig olvastam a válaszokat. Valóban felesleges “ siránkozni” egy ilyen oldalon. A normális válaszokat köszönöm. Az okoskodók meg sz@rjanak sünt. :D
Ami ebből szerintem "luxus" meg fölösleges költés, az a cigi meg a hajfesték (hacsak nem őszülsz már 19 éves korodban). Ha azokat leteszed, bőven marad pénzed, és majd akkor folytatod, ha megerősödsz anyailag annyira, hogy már telik rá. Nem létszükséglet. Én alapvetően úgy gondolom viszont, hogy normális szülő, ilyen anyagi körülmények között és világban, ha nem szükséges a megéléshez a gyerek által hazaadott pénz, akkor nem kér "lakbért"... bár az ilyet nem igazán lehet meggyőzni, és akkor tényleg a koli vagy az albérlet a másik opció.
2023. júl. 31. 18:01
"Az okoskodók meg sz@rjanak sünt. :D"
Hát, ilyen mentalitással meg is érdemled a sorsod, amit magadnak teremtesz. Mindenki saját maga életének a kovácsa.
Nem baj, helyetted is tervezem jövőre is a külföldi nyaralásomat. 😉
2023. júl. 31. 18:50
49/52 A kérdező kommentje:
Azóta átköltöztem a páromhoz, plusz lett még egy mellékállásom. Mostmár rendben vagyok anyagilag.
2024. máj. 4. 07:15
Kapcsolódó kérdések: