Én osztom be rosszul vagy tényleg kevés ez a pénz?
#15 Mert azért az csak durva, hogy 2 hét alatt elköltöd a fizetésed.Nyilván havi 1M is el lehet költeni, csak azt mondom, hogy sokkal ügyesebben is beoszthatnád.Netflix sem kötelező.
Higiéniai cuccokat is lehet ügyesebben vásárolni.Akarat kell hozzá, meg odafigyelés, ez biztos.
Hát, ha neked alapdolog egy Netflix előfizetés, a cigi akkor csak sajnálni tudlak és megérdemled, hogy semmid se legyen.
A cigi káros, egészségtelen és csak elfüstölöd a semmibe a pénzed. Tényleg ennyire fontos ez?
Én csupán leírtam, hogy egy spray nálam legalább 2 hónapig eltart és nem, nem spórolok a mennyiséggel.
Egyébként a noname betét is ugyanazt tudja, mint a Libress és az agyonárazott társai, csak olcsóbb.
De hát, nem én sírok. Ha nekem ennyi pénzem lenne, akkor 1. ott spórolnék, ahol tudnék 2. ha ez neked ennyire fáj, akkor válts munkát.
Azonban még mindig nem írtad le, hogy mi a végzettséged. Bár gondolom diplomád nincs, csak érettségid, így jobb esetben is, ha nem tanulsz tovább, akkor marad a kereskedelem, gyár és a nem jól fizető irodai munka.
Ez van.
Ha 50-et leadsz az a maradék 139 tényleg elég hamar el tud fogyni. Ha kaját is szoktál venni akkor szerintem semmi extrém nincs abban, hogy elfogy. Nekem 1-1 bevásárlásra ha főznivalót is veszek simán elmegy 10-15.000 forint. Pedig nem kacsacombot eszem libamájjal. És ez nem nagybevásárlás, csak valami hús, köret, zöldségek, meg ami kell pótlásként rövid lejáratú termék mint vaj, felvágott, tej, kenyér aztán 10.000+ a pénztárnál. Egy héten 1x elmész valahová hétvégén a barátaiddal azt sem igazán úszod meg 5.000ft/alkalom alatt, és akkor még nagyon spóroltál. Kondibérlet 20k, én már csak lábazni járok a 10 alkalmassal és elhúzom 2 hónapig mert sok az a 20-as egy hónapra, felsőtestre inkább csinálom a saját testsúlyosat. Aztán lehet mondani a netflix a luxuscikk, közben meg mennyibe kerül? Valami 3500ft/hó? Minek az árát spórolja meg vele? :D 1kg kenyér + egy szál kolbász?
Én azt mondom 5 éve még tök igaz lett volna, hogy ennyiből ki kéne jönnöd. Én nem szülőnél éltem, de volt szerencsém akkoriban rezsivel együtt kb. 50k-ért bérelni egy szobát és egyedül kényelmeseb kijöttem 200-220-ból. Még megtakarításom is gyűlt elég szépen. Most viszont úgy érzem 2x annyi is simán elmegy a bevásárlásokra mint akkor. A szolgáltatások is megdrágultak, ez a nyomorult kondibérlet is anno 10-11k-ból kijött most meg már 20k. Amikor beütött az energiaválság csomó helyen egyik hónapról a másikra 5-6000 forinttal drágább lett. 189.000 forinttal kb. a seggedet ki tudod törölni, lassan csak annyira lesz elég. A cigit azt megpróbálhatnád elhagyni, nem tudom meddig tart nálad egy doboz de szerintem a 20-50k-t (meg a rák fokozott kockázatát) megspórolhatnád vele. Gazdag így sem leszel, de legalább több marad másra mert az aránytalanul sokat el tud venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!