Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Én osztom be rosszul vagy...

Én osztom be rosszul vagy tényleg kevés ez a pénz?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, ez az első munkahelyem. Féléve dolgozom itt és nettó 189 ezer forintot keresek, az szja visszatérítés miatt. Szüleimmel élek és még így is hó közepén elfogy a pénzem. Amit tudok megveszek magamnak, illetve le is adok de nagyon hamar elfogy! Szüleim szerint ne nyavajogjak, örüljek, hogy találtam munkát. De komolyan elgondolkoztam, hogy helyet váltok. Tényleg kevés ez a pénz vagy én nem tudom beosztani?
2023. júl. 26. 12:46
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
84%
#29 Végre egy normális hsz! Egyébként csodálkozol? A legtöbb magyar egy megkeseredett, irigy, igenytelen fotelproli, akiknél működik a propaganda is.
2023. júl. 26. 19:26
 32/52 anonim ***** válasza:
13%

Én fizetek netet, de Netflixet nem. Ígyis minden egyes filmet, sorozatot meg tudok nézni, ami érdekel Netflix előfizetés nélkül.

Senki nem mondta a kérdezőnek, hogy ne szórakozzon, csupán teljesen felesleges a cigi és a Netflix. A legtöbb film online filmes oldalakon ingyen megtekinthető, ha van net előfizetésed. Sőt, a mobilnet se létszükséglet, ami a kérdezőnek van, mert előfizető. Ha dolgozik, oda nem kell net, mert munka közben nem netezünk, hanem dolgozunk, hacsak nem neten dolgozik valaki. Otthon meg úgyis van net, és már nagyon sok helyen van ingyen wifi. Szóval az előfizetés is érvényét veszti. Nem kell ennyire függőnek lenni.

A kérdező NEM keres annyit, hogy ezeket simán tudja finanszírozni. Tudod, addig nyujtózkodj, ameddig a takaród ér.

Majd, ha keres nettó 250 ezret, akkor lehetnek ilyen plusz költségei. Sőt, a hajfestés is felesleges. Ilyen korban nincs őszhajszál, csak a divat miatt festi. Ez most neki luxus.

Nem tudja most még jelenleg a fontossági sorrendet. Majd megtanulja idővel, remélem.

2023. júl. 26. 19:56
 33/52 A kérdező kommentje:
Néhány hozzászóló tényleg megkeseredett. Elárulom kedves utolsó vannak őszhajszálaim. Mostohaanyámmal meg apámmal és az öcsémmel élek. A saját anyámat 10 évesen találtam meg a konyhakövön mikor hazajöttem a suliból, azóta ki vannak az idegeim. 14 éves korom óta dohányzom, és nem nem tervezem letenni. Apám dolgozik még egyedül a családból. 600 ezer körül keres, a mostohaanyamat és az öcsémet eltartja, engem nyilván nem. De szerintem ez le is jött a kérdésemből. Nem szerettem volna emnyire belemenni, de felhúzott néhány komment. Minek a Netflix? Pl hogy arra a napi 1-2 órára elterelje a figyelmemet a nyomorról? Kell a mobilnet, mert itthon mindenki azt használ. Nincs wifi. Tv-t sem nézünk. Mindenki úgy él ahogy tud, ezt én értem. De nem kívánok 19 évesen otthon punnyadni a szüleim nyakán. Péntekenként eljárok takarítani ha van munka , ha nincs akkor nyilván nem! De most havi 10-20 ezer forint nem nagy összeg. Elmegy akár egy csomag kávé , vagy mosószerre vagy mittudomén éppen ami pont kifogy. Mert minden hónapban kifogy az ember valamiből, nem?
2023. júl. 26. 20:41
 34/52 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, neked inkább pszichológus kell, semmi más. Gondolom ez még nem jutott eszedbe.

Nemcsak téged ért tragédia, sajnálatos, viszont nem a cigibe kéne menekülni.

Mostohaanyukád miért nem dolgozik? Apukád miért tűri el, hogy a nő eltartatja magát?

Szóval, mi leírjuk, hogy te mint spórolhatnál, mert te jöttél ide sírva, hogy nem elég a pénzed, és még te mersz itt kioktatni minket, hogy mi mit képzelünk, meg te a válaszainkon felhúzod magad.

Minek tetted fel a kérdést, ha nem viseled el az olyan válaszokat, amik nem az egódat simogatják.

A tojáshéj még ott van a seggeden.

Inkább fogadd meg mások tanácsát, hisz ezt kérded, nem?

2023. júl. 26. 20:50
 35/52 BlackSword ***** válasza:
77%

#34!!!

Segíteni??? Ne röhögtess már, mert cserepes a szám... Majd letéptétek a fejét...

Ne itt élje már ki mindenki a nyomorát...

2023. júl. 26. 20:56
 36/52 anonim ***** válasza:
21%

Senki nem tépte le a fejét, csak felsoroltuk, hogy mi fölösleges kiadás, és hogyan lehetne a kérdező tudatos vásárló.

2023. júl. 26. 20:58
 37/52 anonim ***** válasza:
9%

#33 Jaaajj, mindjárt megsajnállak.

Nekem 20 évesen el kellett költöznöm otthonról, semmit nem kaptam a szüleimtől.Szüleimtől?Nincs is apám, anyám egyedül nevelt engem és a testvéremet.Nem részletezem.

Nem hogy kocsira, meg netflixre, cigire nem költenél te, ha a saját s*ggeden kellene szarnod és tényleg olyan nyomorult életed lenne.Ilyen hozzáállással mint ami neked van, már rég megdöglöttem volna.Nem, nem vagyok öreg, ez nem az őskorban történt, hogy 20 évesen elköltöztem.Most vagyok 28.

Majd ha kellőképpen szar lesz neked is és tényleg egyedül maradsz, akkor majd összeszeded magad.Ha nem, akkor meg úgy jártál.

2023. júl. 26. 21:06
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Én is cigizem,de próbálok kevesebbet.Ha egy két dobozt meg tudsz spórolni egy honapban az már jó.Ha valamiből látsz akciósat,amit használsz,abból vegyél többet.Én a kutya,macska kaját is ugy veszem,nagy kiszerelést,úgy sokáig kitart.Minden hónapban kell valami,mert lehet az fogy el,amit fél éve vettem.Ha van Rossmann a közelben,csináltass törzsvásarlói kártyát,mindig vannak jó akciói.És mindig rakj el pár ezer forintot,amihez nem nyúlsz.Nem tudom fizetsz e készpénzzel,én a 200-okat mindig elrakom.Amúgy semmi luxusra nem költesz.Igazából apádnak nem kellene elvenni a pénzt,ha olyan jól keres.
2023. júl. 26. 21:25
 39/52 anonim ***** válasza:
91%

32: Persze, minden filmet és sorozatot meg tudsz nézni illegálisan működő streaming és torrent oldalakról történő letöltések útján... De az persze tök oké, hogy jogvédett tartalmakhoz jogosulatlanul férsz hozzá "ingyen" aki meg vállalja hogy kifizeti azt a 3-4.000 forintot hogy jogszerűen jusson hozzá azt meg kell kövezni. Ezzel az erővel inkább az ne nézzen filmet aki sajnálja ezt a potom összeget rá.

Állításod szerint kb. minden felesleges amire költ és nem megélhetés (a cigiben egyetértünk). A kérdés, hogy akkor mit csináljon? Lehet, hogy nem mondtad, hogy ne csináljon de hogy csinálja ha nem költ rá?

Persze a mobilnet sem létszükséglet, sőt a telefon sem, meg az otthoni internet sem de azért már olyan alap technológiai vívmányok ami nélkül elég nehéz. És nem azért mert az esetek 95%-ban létfontosságú dolgokra használod, hanem mert abban az 5%-ban amikor kéne de nincs akkor meg vagy lőve. Nekünk már évekkel ezelőtt megmondták egyes tanárok egyetemen, ha ők valamit írnak nekünk akkor vélelmezik hogy rögtön láttuk is. És nincs kifogás a mai világban amikor be lehet állítani a telefonos értesítéseket, hogy azonnal berreg a telefon amint jött egy e-mail, hogy "de én nem tudtam". Munkahelyen ugyanígy, bármi van messenger csoportba írnak nem hívják fel egyesével mind az 50 dolgozót. A főnök messengeren hív. Lassan már pont inkább az X perc lebeszélhetőség válik tök feleslegessé szerintem, nekem az kb. kizárólag hivatalos hívásokra megy el. De ezek olyan költségek amik gyakran valami más helyett lépnek elő, nekem az otthoni internet óta pl. egyáltalán nincs kábel tv előfizetésem és a hagyományos telefonhálózatok helyét is simán átveheti a voip vagy más internet alapú hívásszolgáltatás.

Tudod amit nagyon gáznak találtam az a hangnem. Tehát mint mondtam, ahhoz pofa kell, hogy az állítsa bárki is hogy havi 2x szórakozni menni 19 évesen, meg kifizetni 3000-et a netflixre az luxus. Mintha legalábbis egy semmirekellő valaki lenne, és bűntudatot kéne érezzen azért mert a megélhetésen felül még esetleg szeretne ennyi pluszt, ne adj Isten befesteni a haját. Ezért aztán baromira nem kéne korbácsolni senkit, oké ne cigizzen, mérlegeljen mert lehet spórolni, be lehet jobban osztani. De hogy valaki teljes munkaidőben dolgozik, gondolom havi 160 órát bent van legalább és akkor kitaláljuk hogy az a probléma (más még véletlenül sem), hogy ő sokat akar, mert mi az néha valami programja van a barátaival... Na ne, ezt azért ne! :D

Aztán még még hüledeznek az emberek ha felcseszi magát, itt a sok büdös prosztón. Hát kérdező tényleg azzal adtál mattot magadnak, hogy leírtad valami bajod van, mert ebben az országban ha leírod valami problémád akkor ott rúgnak beléd ahol tudnak, még le is köpnek. Ezt az egyet tanuld meg, hogy soha senkinek semmit a bajodról :D Mert ilyenkor előkerül a sok Jani, hogy "bezzeg én, nekem még szarabb volt aztán mégis!". Hát te aztán ne siránkozz, mert őt az utca nevelte fel, oroszlánokkal küzdött az élelemért hat évesen és győzött, minden nap oxigénpalack nélkül mászta meg a Csomolungmát hogy iskolába járjon, löncshúsos kenyéren élt 10 évig hogy most villája legyen, te csak ne ugass hogy mit lehet és mit nem, jó? :D Közép-Európa még mindig ott van, mint a 19. században. Ne panaszkodj, hanem örülj hogy általában van valamid, mert a cári Oroszországban csak az CÁR tulajdona vagy akit adnak-vesznek. Ugye milyen jó neked? Akkor pofa be és irány dolgozni, ne akarjá' má' túl sokat.

2023. júl. 26. 21:25
 40/52 anonim ***** válasza:
23%

"A kérdés, hogy akkor mit csináljon?"

Ha az igényeit nem képes a keresetéhez igazítani, akkor keressen másik munkát.

De gondolom nincs valami jól fizető végzettsége a kérdezőnek, így nem sok a lehetősége, ha nem fejleszti tovább magát.

Egyébként még nem írtam, de az apja egy paraszt, hogy ennyit képes elvenni a lányától, miközben a mostohaanya ott mereszti a valagát és nem dolgozik.

2023. júl. 26. 21:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!