Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Én osztom be rosszul vagy...

Én osztom be rosszul vagy tényleg kevés ez a pénz?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, ez az első munkahelyem. Féléve dolgozom itt és nettó 189 ezer forintot keresek, az szja visszatérítés miatt. Szüleimmel élek és még így is hó közepén elfogy a pénzem. Amit tudok megveszek magamnak, illetve le is adok de nagyon hamar elfogy! Szüleim szerint ne nyavajogjak, örüljek, hogy találtam munkát. De komolyan elgondolkoztam, hogy helyet váltok. Tényleg kevés ez a pénz vagy én nem tudom beosztani?
2023. júl. 26. 12:46
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
87%

Oké, a cigi valóban drága kiadás amin rengeteget spórolhat az ember, de a Netflix néhány ezres havi előfizetésével ne bohóckodjunk már, hogy luxusnak tekintjük, komolyan..

De ha már ennyire ezen is akarna spórolni az ember, kérj meg valakit, hogy lépjen be családi csomagba, és havonta felezzétek a Netflix díját. Ez kb annyira jön ki, mint egy doboz cigi ára.

2023. júl. 26. 15:55
 22/52 anonim ***** válasza:
30%

#17 Nem spórolni kell a higiéniai cuccokon, hanem ésszerűen bevásárolni, olcsó boltba menni, akciókor vásárolni, kuponozni, figyelni mikor mi éri meg.

Ha te ennyit vagy képes keresni, akkor oszd be okosabban a pénzed.

Pl. ne a tescoban vegyél egy darab dove dezodord 2300 ft-ért, mikor a dm-ben akció nélkül 2-t adnak összecsomagolva ennyi pénzért.

Vagy pl. ha egy csomag libresse betétet akarsz venni, ne a legdrágább boltban vedd meg a 20 db-osat 1000X Ft-ért, hanem pl. most a tescoban club kártyával 40-et adnak 2000Ft-ért.

Én pl. prémium sampont használok, amiből 8000 Ft egy liter.Ebbe teszek egy pumpát, heti 2-3 hajmosással, két samponozással is elég kb 1,5 évig a liter sampon.Ha leosztod, ez havi 400Ft-ra jön ki, nem is spórolok pedig vele.Hajmaszk, hajvégápoló szintén így megy nálam.Havi kb 2300-ból kijött a hajápolás.Te mennyit költessz, milyen minőségű cuccokat veszel?Én csak Alfaparfot.

Ilyen formán értem a beosztani a pénzt meg a dolgaidat.Nem hiszem, hogy nagy lejjebbadás ez a minőség rovására, ahogy én vásárolok...

Érted, meg kell tanulni bevásárolni, tervezni, előre gondolkodni.

Jelenleg nem állunk jól anyagilag, de mikor 1,5 M volt a havi bevételünk, akkor ugyanígy vásároltam be.Én gyalog, meg biciklivel(ingyen) közlekedem városon belül, nem kocsival megyek mindenhova.Jelenleg nem is tartunk fenn autót.

Elhiszek én sok mindent, de a saját érdekedben írom, jobban jársz, ha megtanulsz bevásárolni, pénzt beosztani.

2023. júl. 26. 16:55
 23/52 anonim ***** válasza:
68%

Ez kb ló.sz@r amit keresel, ahhoz képest igencsak nagylábon élsz. Komolyan gondolod, hogy ennyi pénzből feltétlen kocsit kell fent tartani? A cigiről meg nem is beszélve. Akinek cigire telik, ne sírjon, ennyi...

A többi dolgot is okosan bevásárolva, megtudnád oldani kevesebb pénzből. Az meg teljesen jogos, hogy a szüleidnek adsz, a mai árak mellett az nem sok.

Már rég észrevettem, hogy az szeret nagylábon élni, akinek nem telik rá. Aki jómodú, ezerszer is meggondolja, mire ad ki pénzt.

2023. júl. 26. 17:51
 24/52 anonim ***** válasza:
89%

Jó, de most itt rengeteg a feltételezés amire semmi értelme tanácsot adni. Csomó dolgot nem tudunk, teszem azt nem csak nagyvárosok léteznek vannak kisebb települések ahol nem feltétlen állnak egymás hegyén, hátán a szupermarketek, a DM és a Rossmann, ha pedig ide-oda utazgathat hogy egy-egy terméket olcsóbban beszerezzen már nem is feltétlen éri meg.

Persze, lehetőleg tegye le a cigit, fontolja meg mennyire szükséges az autó fenntartása bár ha olyan szar a többi közlekedési lehetőség, hogy pl. munkába járáshoz szükséges akkor nagyon nem tud lemondani róla mert csak az esélyeit rontja vele. Tízezreket spórolhat meg, de a 189.000 mindenképpen kevés. Lehet "ennyit képes keresnizni", de a magyarok harmada/negyede ennyit keres, az ő reálbéreik a magas infláció miatt pedig ugyanúgy csökkennek. Elég sok szektorban eleve évek óta nem követi a béremelkedés az inflációt, tehát az aggregált eredmények a reálbér-csökkenés mértékéről még egészen optimista képet festenek.

A cigin kívül itt semmi olyan nincs amit feltétlen luxusnak mondanék. 189k-ból max. kuporogva lehet megélni, pláne ha önállóan akarna ebből élni.

2023. júl. 26. 18:12
 25/52 anonim ***** válasza:
8%

#24 Én nem nagyvárosban lakom, mégis van tesco, lidl, aldi, penny, müller, dm, rossmann.

Tudom, nem minden közepes/kisvárosban ugyanazok a boltok vannak.

De ha csak nem egy egyutcás faluban lakik a kérdező, akkor nem csak a helyi 1 db coop-ban lehet vásárolni, ebben biztos vagyok.

Nem akarásnak nyögés a vége.

2023. júl. 26. 18:16
 26/52 anonim ***** válasza:
18%

#24 Az ő fizetéséhez képest luxus ott a netflix is, a hajfesték is, a mozi, a buli, stb.

De ugye ha letenné a cigit meg az autót, azokról nem kellene lemondania.

Mert szerinted ha állításod szerint olyan qrva sokan ennyit keresnek, mint a kérdező, akkor ha két ilyen keresetű ember albérletben lakik, ők mit csinálnak?Beosszák a pénzt, vagy elb*sszák minden szarra azzal a címazóval, hogy "úccseeelég ez semmirese"??

2023. júl. 26. 18:21
 27/52 anonim ***** válasza:
16%

Ha meg nem talál más munkát a kérdező, bulika helyett el lehet menni hétvégén is dolgozni.

Lehet itt okoskodni, hogy szar a fizu, mert a kormány, stb.És?Akkor több lesz neked?Nem.Ha nem osztod be amid van és nem vagy hajlandó többet és mást sem dolgozni, változtatni, akkor éhendöglesz.Szerinted a kormányt érdekli?Magaddal b*szol ki.

Abból nem lesz több, hogy 2 hét alatt elköltöd a fizudat kocsikázásra, piára, cigire, streaming szolgáltatásra, piperékre, szórakozásra mondván, hogy ez az alapvető minimum az életben.

2023. júl. 26. 18:28
 28/52 anonim ***** válasza:
0%
Most már csak az érdekelne, hogy hány éves vagy, hol laksz és milyen munka az, amivel ilyen keveset keresel? Hány órában dolgozol? És miért nem váltasz?
2023. júl. 26. 18:46
 29/52 anonim ***** válasza:
89%

25: Szuper, ez nem változtat azon hogy sok településen ettől még nincs, nem csak az egyutcás zsákfalvakban hanem többezres községekben is. Kb. minden negyedik magyar községekben lakik, miért olyan elképzelhetetlen hogy akár a kérdező is egy ilyen kis településen él ahonnan egy másik városba kell járni, hogy egy nagyobb szupermarketben vagy híresebb áruházláncban vásárolj. Az világos, hogy dolgozni más városba jár mert városon belül nem szokták téríteni az útiköltséget. De eleve arról sem mondott semmit, hogy ő hol vásárol az akciósat veszi vagy sem, stb. csak mindenkit hozzágondol amit akar és kiselőadást tart. Azzel egyébként egyetértek, hogy ezzel havi szinten sokat lehet spórolni csak nyilván nem kell túldimenzionálni sem amit mondok ha jól osztja be a pénzét is nagyon max. épp kijön egy hónapban.

26: Nincs fingod sem arról mennyire szükséges adott viszonyok között pl. az autó fenntartása, csak a rosszindulat az bezzeg kapásból...

Na mindegy, eleve szar a hasonlatod mert több ilyen fizetésből de egyébként egy osztatlan háztartást fenntartva pl. párként könnyebb kijönni, a statisztikák szerint egy pár megélhetési kiadásai általában nem pont kétszeresét teszik egy egyedülállóénak, hanem teszem azt 1.8x-osát. Hogy ki mit csinál vele az meg változó. És senki nem azt mondja el kell bszni minden szarra, de ne legyen már pofánk arra azt mondani hogy luxus hogy egy 19 éves lány havi 2x elmegy a barátaival moziba, vagy beül egy szórakozóhelyre, vagy fizet párezret egy netflixért. :D Persze a lakosság harmada ne filmezzen, ne szórakozzon, ne járjon sehová mert az már luxus! Üljön otthon, igya a csapvizet a barátaival és nézze az M1 híradót vagy a focimeccset. Agyrém baccameg hogy ebben a szar országban már az az elvárás hogy ne szórakozz, ne művelődj, ne menj sehová, ne csinálj semmit mert az luxus pénzszórás, dolgozzál a munkahelyeden aztán otthon aztán üljél a seggeden, nézd a házd falát mert azzal pénzt spórolsz meg, gondolj a jövőre! Kifizetődő, hiszen így kijössz 0-ra a hónap végén, tehát nem döglesz éhen 40 év múlva se, hanem ugyanígy folytathatod a fal bámulását. De igazad van, mert ott tartunk ha valamit akarnak az emberek akkor elmehetnek 2 munkahelyre dolgozni, akkor meg aztán energiájuk sem lesz utána bárhová menni meg netflixet nézni. Nyugi kérdező, azt a 350-400k-t ami kell két munkahelyen, heti 60-70 óra munkával még megkeresheted. Mondd meg a barátaidnak addig max. a sétálhatnak veled az utcán ha programot terveznek mert minden más plusz pénz, ami luxus.

2023. júl. 26. 19:02
 30/52 anonim ***** válasza:
77%
Szüleidben nem merült fel, hogy esetleg hagynak spórolni? 18 évig eltartottak, alig várták, hogy pénzt keress? Vagy kell a pénz? Mert kábé csak ennyi lehet a mentségük, pofámról a bőr lesülne, ha elszednék a gyerekem 189 ezer forintjából 50 ezret, plusz azt, amit pluszban megeszik. Gyomrom felfordul. Ezt mind tekintsd semmisnek, ha tényleg szegények.
2023. júl. 26. 19:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!