Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez a szituáció csak szerintem...

Ez a szituáció csak szerintem volt eszméletlen kínos?

Figyelt kérdés

Háttértörténet, hogy értsétek: Tavaly nyáron diplomáztam le és utána dolgoztam szakmámba nem illő helyen de nagyon nem szerettem a munkám és otthagytam 2 hónap után. Azóta már 7 hónapja nem vesznek fel sehova és szülők tartanak el, mert nincs bevételem.

Anno 2 éve diákmunkáztam az egyetem egy szegletén fél évet, bár nem volt a legjobb az sem, mert bruttó 1000 ft/órában dolgoztattak és heti 10 órás munka volt (napi 2 óra), ami havi bruttó 40.000 ft volt és semmi motivációm nem volt bejárni se a pénz miatt, se úgy alapjáraton nem volt kedvem napi 2 órákra bejárni és eléggé unott ember voltam, sajnos olyan hülye is voltam, hogy volt nap amikor szó nélkül be sem mentem mert nem volt semmi affinitásom.

Szüleim nekem keresnek munkát, mert nem akarják többé a fenekem eltartani 24 évesen és meglátták, hogy az egyetem megint meghirdette ezt az állást, de most teljes munkaidősben. Érzelmileg manipuláltak, hogy jelentkezzek ide vagy kiteszik a szűröm... Emellett megmondták, hogy mit és hogyan csináljak a jelentkezésnél és én hülye hallgattam az instrukciójukra, ami miatt szerintem nagyon kínos a történet.

Na és itt kezdődik a mai sztori: Nagy nehezen bementem az egyetem munkaügyi osztályára és jelentkeztem, a munkaügyis eléggé bunkó volt mert miután leadtam az önéletrajzom papírosan én utána elkezdtem (anyám nyomására) neki kántálni hogy én már dolgoztam itt diákmunkában és milyen jó voltam stb, hogy meggyőzzem hogy én vagyok a jó jelölt. Emellett kérdezgetnem kellett a munkaügyist (mert be kell menjek oda anyám nyomására..), hogy hol van most az a szeglet (mert átköltöztek egy új helyre). Nagy bunkón válaszolt és már konkrétan idegbetegen kiküldött a munkaügyis hogy menjek már.

Na de ezzel nincs vége, mert ugye anyám azt mondta, hogy amint megvan az új helyük akkor menjek be és újságoljam el nekik (ugye a volt munkatársaknak), hogy én is jelentkeztem az állásra. Én hülye pedig ezt meg is tettem, bementem hozzájuk, természetesen meglepődtek, hogy mit keresek itt, hogyhogy nem a szakmámban vagyok elhelyezkedve és miért nem találok állást. Ezeket (végig hazudva természetesen) átbeszélve utána elkezdtem nekik mondani, hogy nem kell aggódniuk mert jelentkeztem ide meg reméljük felvesznek, stb. Na és itt van ami nagyon ciki, hogy az egyik munkatárs mondta, hogy hát most még csorognak be az önéletrajzok és majd értesítenek a dologgal kapcsolatban, utalva arra, hogy ne akarjam őket ott helyben meggyőzni, hogy vegyenek fel. És eléggé égett a pofám, mert tényleg úgy éreztem hogy úgy beszéltem, hogy akkor mást letojva akkor ismerősként én legyek a kiválasztott itt és most... Gyorsan le is léptem a fenébe mert annyira kínosnak találtam.

Csak szerintem volt az egész kínos?

2023. máj. 9. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:

Nem fedem fel a valódi énemet egy anonim fórumon, mert amint innen jön egy néző, onnantól kezdve kiderülhet chaten, hogy annak a streamernek mi a valódi arca a kirakatarc mögött. Streameken megjátszom magam, mint a társadalomba beleolvadó tagja és nem szeretném, hogy az álcám lekerüljön, mert még a meglévő 3-4 nézőm is elmenne és teljes csend lenne streameken amitől teljesen megőrülnék.

Lényegében egy nemzetközileg ismert (bár itthon nem népszerű) General RPG játéksorozatnak végigvitelét csinálom az ismert legnehezebb önkorlátozásos kihívási szabályrendszerrel.

Azért kreatív, mert nem hagyja, hogy úgy vidd ki a játékot ahogy szeretnéd, hanem ahogy engedi a random szám generátor és alkalmazkodnod kell a környezethez. Emellett tiltja sok segítség igénybevételét.

2023. máj. 11. 13:44
 62/71 anonim ***** válasza:
85%

Tehát elég speckó gameplay. Az is valami, bár játékstreamelésből annyi van, mint égen a csillag.

És milyen nyelven streamelsz amúgy? Mert ha itthon nem ismert, gondolom angolul kéne.

És mi maga a játék? Szeretem az RPGket, csak azért kérdem, régóta keresek már valami jó RPG-t, hátha ez lesz az igazi.

2023. máj. 11. 13:49
 63/71 anonim ***** válasza:
78%

Figyelj ha nem szereted az irodai munkát akkor valami másban kell gondolkodnod.

Először is próbáld ki magad több féle munkakörben,kezd a legegyszerűbbel és haladj fokozatosan egyre feljebb.

Most ki tudod magadat próbálni több mindenben is, ezért tedd meg hogy később tud mit nem szeretnél csinálni.

Simán kereshetsz egy takarító,árufeltöltő,futári és egyéb munkákat is részmunkaidőben,így nem kell pont egy helyen lenned egész nap.

Részmunkaidőben napi 4-6 órát dolgozol.

Majd napi 2-4 órában keresgélsz tovább, gondolkozol milyen irányba szeretnél menni? Mihez volna kedved? Mit lenne érdemes kitanulnod ami tetszik?

Felkeresel különböző embereket, akik nem csak az irodában ülnek ha nem mozgásban is vannak, aztán megnezed ők hogy dolgoznak? Persze először engedélyt kell kérni tőlük, láss bele hogy ők pontosan mit csinálnak? Aztán ha tetszik és el tudod benne magadat képzelni akkor tanuld ki azt.

Sok sikert, majd írd meg hogy alakultak a dolgaid? Szép napot

2023. máj. 11. 14:05
 64/71 A kérdező kommentje:

Magyarul streamelek. Külföldön túltelített, próbáltam angolul de 0 néző hónapok alatt. Itthon én vagyok egyedül konzisztens és ezzel néha-néha becsorog 1-2 olyan, aki már évek óta várt arra, hogy legyen magyar nyelven is csak azt hitte ilyen nem létezik és ezért nem is keresett sokáig.

Maga a játék az a jól ismert Pokémon, csak itthon diszkreditált.

1. hogy a 90-es években és a korai 2000-es években alig volt olyan magyar család, aki megengedhedte volna magának a nintendo konzolokat így nem lett elterjedve és nincs senkinek sem nosztalgikus kötődése a franchisehoz.

2. Sokan gyerekeknek való játéknak tartják, ami valamilyen szinten igaz, de a megalkotottt szabályrendszer egy igazi kihívásteli RPG/Rougelike játékká teszi. Viszont a magyar társadalom eléggé ignoráns a dologgal kapcsolatban és nem tudja befogadni az információt, amikor elmondom, hogy miben más az én gameplayem, mintha casualban nyomná valaki a játékot.

2023. máj. 11. 14:05
 65/71 anonim ***** válasza:
100%

Aha

Hát nézd. Azzal, hogy gameplayt nyomsz, eleve egy óriási tömegbe csatlakoztál, szóval valami tényleg kirívót kell csinálnod ahhoz, hogy felfigyeljenek rád.

Illetve hát ez egy showbusiness. Ha az a cél, hogy nagy legyen a nézettség, akkor bizony meg kell keresned mi az amire vevők az emberek - vagy annyira egyedit kell csinálnod, hogy felkeltsd a figyelmüket.

Ez jellemzően nem a gameplayek piaca lesz.

Ráadásul mint írtad, a Pokémon jellemzően a mostnai 30asoknak érdekes, mer tnekik vannak róla nosztalgikus emlékeik, viszont annyira ez nem erős, hogy ez tnézze órákon át. A tini korosztály meg nem annyira vevő a Pokémonra.

DE a kreativitás lényeg enem az eladhatóság, hanem maga a művelés. Szóval akár az ideál világodban, akár itt, elvileg nem az a cél, hogy népszerű legyél, hanem hogy csináld, nem?

2023. máj. 11. 14:41
 66/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lesznek a szüleid, mit eszel gyerek? Billentyűzetet?
2023. máj. 11. 15:02
 67/71 A kérdező kommentje:
Mivel nemsokára nem fogok létezni így ezt nem kell megtudni.
2023. máj. 11. 15:40
 68/71 anonim ***** válasza:
73%

És mit fogsz ennek érdekében tenni, hogy ne létezz?

Egyébként érdekes, hogy kiírsz egy kérdést, érdekel, hogy mások mit gondolnak arról amit kérdeztél, persze az égvilágon senkivel sem értesz egyet ami már eleve tökre értelmetlenné teszi azt, hogy véleményt kérdezz vagy egyáltalán kérdést írj ki, és ennek fejében még írogatod, hogy meg fogod ölni magad.

Kicsit sem vagy toxikus, áh dehogy...

2023. máj. 11. 16:24
 69/71 A kérdező kommentje:

Mág nem tudom, hogy mi lesz a módszer. Dark weben kell majd információt szereznem, hogy minek van a legnagyobb sikerességi rátája.

A kérdés rohadtul nem a létsík nézeteimről szólt, ti vittétek egy teljesen más irányba a dolgot. A kérdés magáról arról szólt, hogy kínos volt-e az egyetemen való viselkedésem.

2023. máj. 11. 17:34
 70/71 anonim ***** válasza:
54%

igazából nem, te kezdted el a 6 os és 8 as kommentnél, hogy felkötöd magad meg családi dolgok stb.

Egészen addig teljesen témába vágó volt a kommentszekció.

Szóval te vitted igazából félre, mert egy egyetemi szituhoz nem kapcsolódik, hogy szar a világ meg felkötöd magad én szerintem...

2023. máj. 11. 19:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!