Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez a szituáció csak szerintem...

Ez a szituáció csak szerintem volt eszméletlen kínos?

Figyelt kérdés

Háttértörténet, hogy értsétek: Tavaly nyáron diplomáztam le és utána dolgoztam szakmámba nem illő helyen de nagyon nem szerettem a munkám és otthagytam 2 hónap után. Azóta már 7 hónapja nem vesznek fel sehova és szülők tartanak el, mert nincs bevételem.

Anno 2 éve diákmunkáztam az egyetem egy szegletén fél évet, bár nem volt a legjobb az sem, mert bruttó 1000 ft/órában dolgoztattak és heti 10 órás munka volt (napi 2 óra), ami havi bruttó 40.000 ft volt és semmi motivációm nem volt bejárni se a pénz miatt, se úgy alapjáraton nem volt kedvem napi 2 órákra bejárni és eléggé unott ember voltam, sajnos olyan hülye is voltam, hogy volt nap amikor szó nélkül be sem mentem mert nem volt semmi affinitásom.

Szüleim nekem keresnek munkát, mert nem akarják többé a fenekem eltartani 24 évesen és meglátták, hogy az egyetem megint meghirdette ezt az állást, de most teljes munkaidősben. Érzelmileg manipuláltak, hogy jelentkezzek ide vagy kiteszik a szűröm... Emellett megmondták, hogy mit és hogyan csináljak a jelentkezésnél és én hülye hallgattam az instrukciójukra, ami miatt szerintem nagyon kínos a történet.

Na és itt kezdődik a mai sztori: Nagy nehezen bementem az egyetem munkaügyi osztályára és jelentkeztem, a munkaügyis eléggé bunkó volt mert miután leadtam az önéletrajzom papírosan én utána elkezdtem (anyám nyomására) neki kántálni hogy én már dolgoztam itt diákmunkában és milyen jó voltam stb, hogy meggyőzzem hogy én vagyok a jó jelölt. Emellett kérdezgetnem kellett a munkaügyist (mert be kell menjek oda anyám nyomására..), hogy hol van most az a szeglet (mert átköltöztek egy új helyre). Nagy bunkón válaszolt és már konkrétan idegbetegen kiküldött a munkaügyis hogy menjek már.

Na de ezzel nincs vége, mert ugye anyám azt mondta, hogy amint megvan az új helyük akkor menjek be és újságoljam el nekik (ugye a volt munkatársaknak), hogy én is jelentkeztem az állásra. Én hülye pedig ezt meg is tettem, bementem hozzájuk, természetesen meglepődtek, hogy mit keresek itt, hogyhogy nem a szakmámban vagyok elhelyezkedve és miért nem találok állást. Ezeket (végig hazudva természetesen) átbeszélve utána elkezdtem nekik mondani, hogy nem kell aggódniuk mert jelentkeztem ide meg reméljük felvesznek, stb. Na és itt van ami nagyon ciki, hogy az egyik munkatárs mondta, hogy hát most még csorognak be az önéletrajzok és majd értesítenek a dologgal kapcsolatban, utalva arra, hogy ne akarjam őket ott helyben meggyőzni, hogy vegyenek fel. És eléggé égett a pofám, mert tényleg úgy éreztem hogy úgy beszéltem, hogy akkor mást letojva akkor ismerősként én legyek a kiválasztott itt és most... Gyorsan le is léptem a fenébe mert annyira kínosnak találtam.

Csak szerintem volt az egész kínos?

2023. máj. 9. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jött le, nem is akarsz állást keresni, jól van így hogy 24 évesen nem csinálsz semmit. Kizártnak tartom, hogy egyetemi városba egy munkát ne találjál, a gyártósoron kívül.
2023. máj. 9. 13:48
 12/71 A kérdező kommentje:

"24 éves létedre nemigazán érezni, hogy szándékodban állna a magad lábára állni" Mert talán nem igazán akarom a szabadságom feladni egy munkáért, ezt nem tudtam mai napig elfogadni és soem fogom tudni, hogy így működik a világ. "pár hónapig érdemes az embernek odatennie magát" Kezeletlen (de diagnosztizált) súlyosan mély depressziósként a kisujjam felemelése is nehezemre esik, ágyból néha alig tudok kikelni.

"a legtöbb munka vagy stresszes, vagy lélekölő, vagy mindkettő" Egyiket sem kérem. Mi az alternatíva? Halál?

"Ülj le, küldj önéletrajzot mindehova, oda is, ahol kb tuti nem vesznek fel" megtörtént. Több ezer munkahelyre beadtam már október óta. Semmi. "Kitartás" Köszi..

2023. máj. 9. 13:58
 13/71 A kérdező kommentje:

"Nekem az jött le, nem is akarsz állást keresni" Jól jött le, r/antiwork mentalitás ftw béjbi! Radics Peti és Andrew Tate élettanításait követem, nem akarom feladni a napom nagy részét más embernek, hogy olyan dolgot csináljak amit nem akarok csak azért, hogy megéljek. Jöhetne már az UBI.

"jól van így hogy 24 évesen nem csinálsz semmit" Számomra ez lenne a normális, igen.

"Kizártnak tartom, hogy egyetemi városba egy munkát ne találjál" Viccegyetem, az ország 99%-a azt sem tudja, hogy ebben a 40 ezres faluban van egyetem. Sokan nem is tartják egyetemnek. De igen, a profession üres. Csak gyártósor van, hisz gyárváros.

2023. máj. 9. 14:02
 14/71 A kérdező kommentje:
De mindegy, elkanyarodtunk az eredeti témától túlságosan is.
2023. máj. 9. 14:14
 15/71 anonim ***** válasza:

@12 "Egyiket sem kérem. Mi az alternatíva? Halál?"

Nem, az, hogy találj valamit, aminél a kettőből egy valamilyen formában túlélhető.

Csinálj valamit addig, amíg lesz pénzed felköltözni egy nagyobb vársoba, kapsz olyan melót ami tűrhetőbb.

Én is jelenleg ezt csinálom, a munkahelyem nem monoton, de baromi stresszes és nem kapok elég órát. Annyit tudok tenni, hogy nem viszem haza a stresszt, és közben keresek mást.

2023. máj. 9. 14:15
 16/71 anonim ***** válasza:
100%

Hát ebből az állapotból kell felnőni.

Éni is utálom ezt a fajta rendszert, de ez van és kész.

Pénz kell ahhoz, hogy az életben előbbre juthass, lehessen autód, lakásod (mondjuk ez már nem igen játszik) albérleted stb.

ehhez meg dolgozni kell, és a munka mindig ennyi lesz kb.

Olyanok élettanítását meg ne kövesd feltétlen akik gazdagok meg abból is pénzük van, hogy neked pofázzák a dolgokat.

Ha pár évvel korábban raktam volna btc be, most én is könnyen tudnám pofázni, hogy felejtsd el a rabszolgamunkát stb. De ez nem releváns pláne nem a te életedben.

Minél kevesebb pénzed van meg minél szarabb az önéletrajzod annál nehezebb lesz csak...

Meg te legalább elértél valamit, már van diplomád. Akinek nincs mint pl. én, hiába vagyok olyan helyen ahol lenne munka, ha nincs mivel jelentkeznem oda.

Kicsit nézd máshogy a dolgokat, és ne f*szokra hallgass élettanítás címszó alatt.

2023. máj. 9. 14:19
 17/71 anonim ***** válasza:
100%

Már megbocsáss, de Radics Peti mikor mondott olyat, hogy ne dolgozz? Azután, hogy ápolóként a belét is kidolgozta, vagy azután, hogy időt, költséget és energiát nem kímélve saját zenei albumot adott ki és saját sört gyárottt?

BIZTOS, hogy nem bátorított semmi olyasmire, hogy csak ülj otthon és élősködj.

Ha nem tetszik az alkalmazotti lét, nyugodtan csinálhats pl vállalkozást is. Ott azt isnálsz amit akarsz - persze csak akkor éri meg, ha meg is élsz belőle.

Ha téged zavar az, hogy az életben maradáshoz enni kell, lakni kell és ezek enm hullanak csakúgy az ember ölébe, akkor te nem szabadságra vágysz, hanem lusta vagy.

A depressziódat meg kezeltesd, vannak rá nagyon jó szakemberek és gyógyszerek. Vagy ez is sérti a szabadságodat?

2023. máj. 9. 14:34
 18/71 A kérdező kommentje:

"Hát ebből az állapotból kell felnőni" Soha. Ez nem felnövés. Ez becsicskulás.

"Éni is utálom ezt a fajta rendszert, de ez van és kész" Ha utálod az ananászos pizzát akkor nem eszed meg. Azért ilyen a rendszer mert így állnak hozzá az emberek. Ha mindenki aktívan tenne azért, hogy változzon akkor megváltozna és nem ez lenne 40 év múlva is.

"lehessen autód, lakásod (mondjuk ez már nem igen játszik) albérleted stb" Wow, legyen valamid ami azért kell, hogy túlélj. Very big. És mint ahogy te is mondod, saját házad sosem lesz a rendszernek köszönhetően.

"ehhez meg dolgozni kell, és a munka mindig ennyi lesz kb" Természet nem kötelez erre, ezt mi tartjuk fent god know why.

"Olyanok élettanítását meg ne kövesd feltétlen akik gazdagok meg abból is pénzük van, hogy neked pofázzák a dolgokat" Az nem érdekel, hogy ebből keresik a pénzt. De igazuk van nagyon is.

"Meg te legalább elértél valamit, már van diplomád" Szétcsaltam, ja... Nem tanultam az iskolában csak melegedni jártam sajnos.

"és ne f*szokra hallgass élettanítás címszó alatt" Intelligens emberek akik átlátnak a szitán.

2023. máj. 9. 14:41
 19/71 A kérdező kommentje:

"Már megbocsáss, de Radics Peti mikor mondott olyat, hogy ne dolgozz?" Láttad a szegény ember paródiáját? Ott beszél arról, hogy az ember feláldozza a szabadságát, hogy másnak jó legyen. Az átlag ember TALÁN eljut a Batalonra 5 évente. A munkában szétstresszeli az agyát, megöli a saját lelkét és még nem tud annyit keresni, hogy az alapszükségleteket kielégítse, nemhogy kivehessen valami luxusosabb dolgot, mint nyaralás vagy aktív regeneráció. A mai munkarendszer szar és pont. Ebben nem vagyok hajlandó részt venni.

"ápolóként a belét is kidolgozta" Nem kéne. Senkinek sem kéne kisolgozni a belét.

"BIZTOS, hogy nem bátorított semmi olyasmire, hogy csak ülj otthon és élősködj" Nem is mondtam, hogy bátorított. Hanem hogy kritizálja a rendszert. Amit én is. Az, hogy én élősködni AKAROK az már az én döntésem.

"Ha nem tetszik az alkalmazotti lét, nyugodtan csinálhats pl vállalkozást is" 10 éve nem jön össze se a Youtube, se a Twitch. nem tudom, hogy másoknak ez hogy sikerült, de nekem valamiért nem. Normális vállalkozást miből hozzak létre? A nem létező tudásomból? "persze csak akkor éri meg, ha meg is élsz belőle" Valószínűleg nem tudnék megélni belőle.

"Ha téged zavar az, hogy az életben maradáshoz enni kell, lakni kell és ezek enm hullanak csakúgy az ember ölébe, akkor te nem szabadságra vágysz, hanem lusta vagy" Zavar igen, és? Lusta vagyok, és?

"A depressziódat meg kezeltesd, vannak rá nagyon jó szakemberek és gyógyszerek. Vagy ez is sérti a szabadságodat?" Egyik sem létezik. Mese.

2023. máj. 9. 14:48
 20/71 anonim ***** válasza:
100%
Az az eszméletlen kínos, hogy eddig semmit nem ért az életed és eszed ágában sincs tenni ellene. Gondolom van vmi semmit érő büfészakos diplomád, dolgozni meg büdös. Majd ha nem lesznek a szüleid, akkor leszel gondban. Van sok ilyen nulla ismerősöm.
2023. máj. 9. 15:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!