Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez a szituáció csak szerintem...

Ez a szituáció csak szerintem volt eszméletlen kínos?

Figyelt kérdés

Háttértörténet, hogy értsétek: Tavaly nyáron diplomáztam le és utána dolgoztam szakmámba nem illő helyen de nagyon nem szerettem a munkám és otthagytam 2 hónap után. Azóta már 7 hónapja nem vesznek fel sehova és szülők tartanak el, mert nincs bevételem.

Anno 2 éve diákmunkáztam az egyetem egy szegletén fél évet, bár nem volt a legjobb az sem, mert bruttó 1000 ft/órában dolgoztattak és heti 10 órás munka volt (napi 2 óra), ami havi bruttó 40.000 ft volt és semmi motivációm nem volt bejárni se a pénz miatt, se úgy alapjáraton nem volt kedvem napi 2 órákra bejárni és eléggé unott ember voltam, sajnos olyan hülye is voltam, hogy volt nap amikor szó nélkül be sem mentem mert nem volt semmi affinitásom.

Szüleim nekem keresnek munkát, mert nem akarják többé a fenekem eltartani 24 évesen és meglátták, hogy az egyetem megint meghirdette ezt az állást, de most teljes munkaidősben. Érzelmileg manipuláltak, hogy jelentkezzek ide vagy kiteszik a szűröm... Emellett megmondták, hogy mit és hogyan csináljak a jelentkezésnél és én hülye hallgattam az instrukciójukra, ami miatt szerintem nagyon kínos a történet.

Na és itt kezdődik a mai sztori: Nagy nehezen bementem az egyetem munkaügyi osztályára és jelentkeztem, a munkaügyis eléggé bunkó volt mert miután leadtam az önéletrajzom papírosan én utána elkezdtem (anyám nyomására) neki kántálni hogy én már dolgoztam itt diákmunkában és milyen jó voltam stb, hogy meggyőzzem hogy én vagyok a jó jelölt. Emellett kérdezgetnem kellett a munkaügyist (mert be kell menjek oda anyám nyomására..), hogy hol van most az a szeglet (mert átköltöztek egy új helyre). Nagy bunkón válaszolt és már konkrétan idegbetegen kiküldött a munkaügyis hogy menjek már.

Na de ezzel nincs vége, mert ugye anyám azt mondta, hogy amint megvan az új helyük akkor menjek be és újságoljam el nekik (ugye a volt munkatársaknak), hogy én is jelentkeztem az állásra. Én hülye pedig ezt meg is tettem, bementem hozzájuk, természetesen meglepődtek, hogy mit keresek itt, hogyhogy nem a szakmámban vagyok elhelyezkedve és miért nem találok állást. Ezeket (végig hazudva természetesen) átbeszélve utána elkezdtem nekik mondani, hogy nem kell aggódniuk mert jelentkeztem ide meg reméljük felvesznek, stb. Na és itt van ami nagyon ciki, hogy az egyik munkatárs mondta, hogy hát most még csorognak be az önéletrajzok és majd értesítenek a dologgal kapcsolatban, utalva arra, hogy ne akarjam őket ott helyben meggyőzni, hogy vegyenek fel. És eléggé égett a pofám, mert tényleg úgy éreztem hogy úgy beszéltem, hogy akkor mást letojva akkor ismerősként én legyek a kiválasztott itt és most... Gyorsan le is léptem a fenébe mert annyira kínosnak találtam.

Csak szerintem volt az egész kínos?

2023. máj. 9. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 A kérdező kommentje:

"Te is tipik az vagy aki csak az eredményt látja" Látom a háttérmunkát is, csak nem értek vele egyet, hogy annyit kéne gürizni az eredményért. Akarom, hogy háttérmunka nélkül legyen eredmény.

"és mindent elutasítasz" Mert egyik """megoldás""" sem jó. Egy olyan dolgora, aminek normális világban nem kéne problémának lennie és betegségnek akarják beállítani.

"Rohadt sokan vagyunk akik nem azért dolgoznak, mert akarnak, hanem mert muszáj... " Baj. Azt jelenti, hogy az élet rossz, mert ráderőltet dolgokat amit nem akarsz.

"Attól, mert igazad van valahol, még nem jelenti azt, hogy ez egy működőképes dolog. Nem működik, hogy nem dolgozol és eltartanak..." Nagy probléma. Megint a világ a rossz ebben az esetben sajnos. Szeretném, hogy működjön így a világ.

"Lehet a szüleid is szívesebben csinálnák azt, mint te, csak nem tehetik meg, részben miattad is, részben meg, mert akkor utcára kerülnek" mindenki szívesebben lenne szabad, mint rabszolga, az biztos. Az, hogy ezért utcára kerülünk, hát ismételjem magam? gáz.

"Az a gond, hogy attól még, hogy valami nem kellemes, még lehet jó" Nah, ilyen nincs.

"Pl gyerekként szted kellemes volt megszületni? Dehogy volt az" És nem is jó! A születés a világ legrosszabb dolga, mert ráerőltetik valakire a világot.

"Az, hogy te félsz és lusta vagy, az nem a rendszer hibája" Az nem. De az, hogy nem tesz a rendszer semmit, hogy az ilyen embert fenntartsa az igen. És az is, hogy ráerőltetik az emberre a rendszert. Miért nem lehet 18 évesen adni egy választást, hogy akkor kormány által támogatott az eutanázia? Addig kitalálj az ember, hogy tetszik-e vagy sem itt lenni.

"Simán lehet úgy élni, hogy nem okoz gondot a munka, sőt, élvezed, és még pénzt is hoz, amiből aztán méginkább azt cisnálsz amit akarsz" ja, a kiváltságosoknak és/vagy túl sok energiabefektetéssel, ami emberfeletti erőt kér.

"Hol itt a megterhelés a képletben?" Az út odáig, ami nem is biztos, hogy eredményt hoz.

"Te depressziós vagy. Egy beteg ember." A társadalom és a rendszer szerint. Szerintem nem vagyok az. "Nem alakíthatjuk a világot egy beteg ember igényeihez csak azért, mert ő nem akar meggyógyulni, pedig lenne rá lehetősége" Ne várjátok el, hogy én akarjak egy ilyen rendszerbe azonosulni. De ez megint hülyeség betegnek hívni, mert én szerintem te vagytok itt mindannyian betegek akik így akarjátok élni az életeteket, míg ti fordítva gondoljátok ezt rám. A lehetőség meg akkora kamu mint a ház. És nem meggyógyulás szerintem, hanem lobotómia konkrétan, átnevelés, koncentrációs tábor jellegű... Hogy lássam betegen a világot inkább... Hát kösz nem.

"Van lehetőséged változtatni" Csak a felfogásom. Ami beteg felfogás lenne szerintem. "És mivel van lehetőséged változtatni DE nem akarsz, ezért az emberek megvetnek téged" Mert nem akarok egy nem normális dolgot? Aranyos világ és társadalom.

2023. máj. 9. 16:06
 32/71 anonim ***** válasza:

"Nem tesz a rendszer semmit, hogy az ilyen embert fenntartsa"

Tesz. TB alapon kezeltethetnéd a betegségedet.

"18 éve skorban állam által támogatott eutaniázia"

Öcsém, neked még az öngyilkossághoz is az kell, hgoy valaki elintézze helyetted?

Az egész történetedben pont ez a kínos. 24 évesen úgy viselkedsz, mint valami 12 éves akit az anyja küldött hogy csinálja ezt meg ezt, meg mondja meg azt meg amazt.

Ha meg akarsz halni, meg van rá mindne támogatásod. Épp elég hegyes, éles vag ykemény tárgyat találsz, épp elég magas helyet találsz ahhoz, hogy ingyen és bérmentve meg tudd tenni. Teljes és tökéletes hozzáférésed van a halálhoz.

Embefeletti erő az, hogy kitaláld mit akarsz?

Ismételten, ezt csak a betegséged mondatja veled. A legtöbb ember azért bőségesen nem így van. Ha nem lennél beteg, neked sem lenne emberfeletti erő.

Nézd, én egy bölcsész diplomát csináltam 3 év alatt és most havi 400 nettóért napi 1-1.5 órát dolgozom, azt is itthonról. Nem véletlenül írogatok ide munkaidőben:D

Ez annyira megterhelő szerinted? Szerintem nem. Pár óra és megyek a haverokkal kimozdulni és nem zavar, hogy elég drága a hely ahova megyünk, mert keresek annyit, hogy ez ne okozzon problémát.

A te egyetlen probélmád az az, hogy nem érdekel semmi. Ez meg a depresszió hozománya. Majd ha abból kigyógyulsz, megjön az érdeklődésed a világ iránt, megtalálod mit szeretnél csinálni és örömet fog okozni az, hogy cisnálod.

Ha te nem akarsz úgy élni, hogy van öröm az életedben, akkor nem muszáj. Mint írtam, minden körülmény adott az aktív eutanáziára. A probléma csak az, hogy neked kell csinálni, nem cisnálják meg helyetted.

2023. máj. 9. 16:29
 33/71 A kérdező kommentje:

"TB alapon kezeltethetnéd a betegségedet" Nem betegség. Ilyen vagyok és kész. Én így látom a világot és ez max átnevelhető egy betegségbe, ami a társadalom látásmódja.

"neked még az öngyilkossághoz is az kell, hgoy valaki elintézze helyetted?" Leírtam, hogy a természetesen belémgenerált defekt túl nagy. Megáll a fos is bennem amikor elkezdem és a testem nem hagyja, hogy irányítsam.

"Ha meg akarsz halni, meg van rá mindne támogatásod. Épp elég hegyes, éles vag ykemény tárgyat találsz, épp elég magas helyet találsz ahhoz, hogy ingyen és bérmentve meg tudd tenni." Ugyanaz, mint előbb.

"Teljes és tökéletes hozzáférésed van a halálhoz." Hozzáférés van, de egy megugorhatatlan akadály is.

"Embefeletti erő az, hogy kitaláld mit akarsz?" Valakinek igen. És ezt tiszteletben kell tartani, nehezére eshet a gondolkodás. Én tudom, hogy talán mi lenne jó de senki sem fizetné meg. Pech.

"Ha nem lennél beteg, neked sem lenne emberfeletti erő." Nem vagyok beteg, mégis nehezemre esik. Amit ti depressziónak hívtok az az én világlátásom ami velem spawnolt.

"Nézd, én egy bölcsész diplomát csináltam 3 év alatt és most havi 400 nettóért napi 1-1.5 órát dolgozom, azt is itthonról" Masszív kamuszaga van, ez az embersiég 0,000000000000000000001%-nak adatik max meg. Se. Ha mégis igaz akkor: Mit dolgozol? Hogy jutottál el ide?

"A te egyetlen probélmád az az, hogy nem érdekel semmi." Az egyik igen, de ez megintcsak olyan dolog, amivel nem lehet mit kezdeni, csak átnveleni egy új emberré, ami fájdalmas és keserves. és ki tudja, hogy megoldható-e. Semmi sem fixen megoldható.

"Ha te nem akarsz úgy élni, hogy van öröm az életedben, akkor nem muszáj" Jó lenne így élni, bár ez számomra nem egy lehetőség.

"Mint írtam, minden körülmény adott az aktív eutanáziára. A probléma csak az, hogy neked kell csinálni, nem cisnálják meg helyetted" nem ismétlem magam.

2023. máj. 9. 17:21
 34/71 anonim ***** válasza:
75%

"Megint a világ a rossz ebben az esetben sajnos. Szeretném, hogy működjön így a világ."

Neked lehet az a bajod, hogy nem ismered a történelmet, és fogalmad sincs a világról.

Egy olyan világot akarsz amilyen soha nem volt...

Olyan rohadt sok időt és energiát ölsz abba, hogy itt minden mondatra válaszolj és kitalálj rá egy kifogást amivel senki nem ért egyet, hogy ezt az energiát másba is ölhetnéd. Mondjuk munkába, vagy akármibe amivel pénz kereshetnél.

De egy pszichológus sem lenne hátrány.

2023. máj. 9. 18:31
 35/71 anonim ***** válasza:
76%
Írjál még pár oldalt hátha megsajnáljuk az ingyenélő formádat.
2023. máj. 9. 20:52
 36/71 anonim ***** válasza:
100%

A természetben MINDEN élőlénynek energiát kell belefektetnie a túlélésébe. Ha nem teszi, elhullik.

Az, hogy neked nem kellett eddig energiát befektetned, pusztán azért van, mert anyád mindent a segged alá tolt, elkényeztetett. De valójában ellentmondasz a természet törvényeinek, és mint ilyen halálra vagy ítélve, ha nem változtatsz.

Ezt a rendszert nem az ember találta ki, nem az ember alkotta meg, így ember nem is képes változtatni rajta. Maximum annyit, hogy máson csüngj, de ez másnak jelent plusz energiát. Ehhez meg ritka balféket kell találj aki eltart téged. De a társadalom nem fog.

Régen, a gyűjtögető homo sapiens sokkalta kevesebbet dolgozott a mai embernél. Igaz, az életszínvonala is elképzelhetetlenül alacsonyabb volt. Hetente nagyjából 10-15 órát foglalkoztak élelemszerzéssel, és kb ennyi.

Aki viszont a csapat terhére volt, arra volt eg ykijelölt ember, aki egy váratlan pillanatban fejbeb*szta egy baltával és otthagyták. Ez várt a sebesültekre, az öregekre, ha nem voltak a közösség hasznára és csak visszahúzták pl a lassú tempójukkal.

A mai rendszer annyiban változott, hogy megtűrjük az ilyen embereket. Szóval ahelyett, hogy szídod a rendszert, örülj, hogy egyáltalán megvan a választás lehetősége. Választhatsz, hogy hasznossá válsz, vagy önmagad pusztítod el. Régen ezt mások döntötték el, most a te kezedben van a dönts lehetősége. Minezt úgy, hogy olyan körülmények között élsz, amit egy gyűjtögető álmodni sem mert...

2023. máj. 10. 10:05
 37/71 A kérdező kommentje:

"nem ismered a történelmet, és fogalmad sincs a világról" Ismerem és fogalmam is van. Csak nem tetszik.

"Egy olyan világot akarsz amilyen soha nem volt" Igen.

"De egy pszichológus sem lenne hátrány." Értelmetlen.

"hátha megsajnáljuk az ingyenélő formádat." Senki nem kért sajnálatot. Megértést kértem.

"A természetben MINDEN élőlénynek energiát kell belefektetnie a túlélésébe. Ha nem teszi, elhullik." Baj. Nagyon nagy baj.

"ellentmondasz a természet törvényeinek, és mint ilyen halálra vagy ítélve, ha nem változtatsz." Szomorú. Kirekesztő a természet és ez nekem rohadtul nem tetszik.

"ember nem is képes változtatni rajta." Szerintem meg képes ha akar. Csak senki nem kereste még a módszert rá.

"Hetente nagyjából 10-15 órát foglalkoztak élelemszerzéssel" Heti 20 órával még talán elkezdenék gondolkodni, hogy megéri. De 40-el biztos hogy nem fogok dolgozni.

"Aki viszont a csapat terhére volt, arra volt eg ykijelölt ember, aki egy váratlan pillanatban fejbeb*szta egy baltával és otthagyták" Cukik az emberek, rühellem az emberiséget...

"megtűrjük az ilyen embereket." Kösz...

"Választhatsz, hogy hasznossá válsz, vagy önmagad pusztítod el." Wow, ez aztán a sok opció. Rossz vagy rossz.

"te kezedben van a dönts lehetősége." Nehezen, hogyha a hülye természetes deffekt visszatart az öngyilkosságtól.

"Minezt úgy, hogy olyan körülmények között élsz, amit egy gyűjtögető álmodni sem mert..." Nem érdekel, hogy mi volt anno. Az akkor volt.

2023. máj. 10. 12:04
 38/71 anonim ***** válasza:
100%

Nézd... ne velünk vitatkozz. Egyetlen illetékes entitás van, akinek erre van ráhatása, keresd Őt, Ő talán majd ad neked egy másféle létezési síkot vagy valami.

Mi ebben nem tudunk segíteni. Sem a rendszer, sem a teremtett világ.

2023. máj. 10. 12:15
 39/71 A kérdező kommentje:
Hát jó. Akkor lehet majd újra megpróbálom kitervelni ennek az létsíknak a végeztét, hátha az anyatermészet egy másik univerzumba reinkarnál.
2023. máj. 10. 14:24
 40/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ezt a síkot hagyd csak szépen békén.

Inkább keress te magadnak eg yneked megfelelő létsíkot.

2023. máj. 10. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!