Kisgyerekes anyukákat sok munkáltató nem vesz fel, mert ha beteg a gyerek, nem tudnak munkába menni - miért terjed el ez az életképtelenség, miért nem tudják megoldani, hogy dolgozzanak? 1990-ben születtem, és a szüleim sosem maradtak itthon velem.
Vállalkozó vagyok, és az alkalmazottat a képzettsége, munkája alapján veszem fel, nem azt nézem hány gyereke van - illetve eddig így volt, mert nem működik a dolog, ha beteg a gyerek, tényleg nem jönnek dolgozni, és egyszerűen nem tudom megoldani a hiányt...
Visszagondolva, 1990-ben születtem, a betegségeim sosem befolyásolták a szüleim munkáját - mindketten dolgoztak, és a mamám vigyázott rám (másik 3 nagyszülőm nem volt), amikor már voltam 7-8 éves, lázasan, torokgyulladással otthon maradtam egyedül, tudtam feküdni az ágyban, tv-t nézni, fát rakni a tűzre, délben bevenni az Aspirint, és még telefonunk sem volt, nemhogy internet, 7-16 óráig nulla segítséggel életben maradtam! :)
Most meg a biztonságos klímás fűtéstől az okostelefonig minden adva van, mégse működik a dolog... miért? Ha az anyukák hozzáállása változna, nem lenne problémájuk az álláskereséssel...
"hiába tudná elvileg megoldani a szülö a gyerekfelügyeletet, ettöl még nem veszik fel sehová!" - Na igen, mert kialakult a társadalomban, munkáltatók között ez az összkép, és ezen nem tud valaki egymaga változtatni...
"7 évesen buszozni az iskolába" - Azért az általános iskola általában közel van :) Én is egyedül mentem, 5 utcányira laktam a sulitól (első nap megmutatta anyum, hogy merre menjek, hol , mire vigyázzak, és fel tudtam fogni), talán 30-ból 2 osztálytársam volt, aki busszal járt. Még mindig itt lakom, reggel ugyan úgy látok 7 év körüli gyerekeket a suliba menni, tök aranyosak, hogy nagyobb a táska mint ők, van annyi eszük, hogy körül nézzenek a zebrán (ezt ismerőseim gyerekei 3-4 évesen megtanulták), és sokszor együtt mennek, tehát azért megvan a biztonság...
Valljuk be, tényleg sokan kihasználják, hogy gyerekük van, és rá lehet fogni mindent - ebből adódik ez a majomszeretet dolog és a gyerek önállótlan, életképtelen lesz...
"Istenem, ez nem ész kérdése. Xd erre mondom ha nincs gyereked, ne okoskodj." - Miért jöttök ezzel a nincs gyereked nem tudod dumával - VOLTAM GYEREK, ÁTMENTEM RAJTA, FELNŐTTEM! Nem volt semmi gondom, nekem az volt a normális, hogy nem tutujgatnak mint egy pincsikutyát!
"gyereket 12 éves korukig törvényileg tilos egyedül hagyni" - Ez valami vicc? Kb. olyan, minthogy nem lehet DVD-t másolni :D Pár órája jöttem haza munkából, 7-12 éves gyerekek mászkálnak egyedül az utcán, jönnek suliból, mennek haza, boltba, stb. és nincs mellettük személyi testőr...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!