Milyen munkák vannak olyannak, akik semmihez nem értenek, nem érdekli semmi?
Gec... pszichológiai tanulmány esetnek jó lennél. Iróniát félre téve, ha már feltetted ezt a kérdést, akkor az azt jelzi,hogy legalább a szándék megvan ahhoz, hogy kimássz ebből a helyzetből. A leírtak alapján azt gyanítom, hogy átlagosnál alacsonyabb IQ szinttel rendelkezhetsz. Ezt ne vedd sértésnek, nem annak szántam. Az IQ nagyon leegyszerűsítve azt írja le, hogy milyen gyorsan tudsz megtanulni dolgokat, illetve hogy mennyire vagy képes (és milyen gyorsan) átlátni és megoldani összetett problémákat, feladatokat. Ha meg akarsz róla bizonyosodni, tölts ki egy IQ tesztet. Átlag alatti intelligencia hányadossal rendelkező emberek által betöltött leggyakoribb munkák:
- gépkezelő (egyszerűbb, szaktudást nem igénylő)
- minőség ellenőr (pl. élelmiszer iparban)
- sofőr / futár / postás
- biztonsági őr
- ápoló segéd / kórházi kisegítő
- gyári szerelő munkás
- csomagoló / anyag mozgató
- gondnok
- benzin kutas
Ami ezekben közös, hogy viszonylag egyszerűek, könnyen megtanulhatóak és az esetek nagyrészében a munka ismétlődő jellegű.
Mielőtt bárki nekem esne, lehet attól még magas IQ-ja valakinek mert a fenti munkák valamelyikét végzi, de ha viszont alacsony, akkor ennél bonyolultabb munkákat nem nagyon tud végezni, vagy csak kín-szenvedéssel és nagyon lassú betanulás mellett.
Lehet csak depressziós és nagyon szuicid személyiség. Ilyenkor az ember kerüli az addicionális szenvedést, amit egy munka ad. Úgy van az ilyen ember vele, hogy a halál ezerszer jobb, mint a munka. Ilyen esetben mindegy a munka, mert semmit nem akar elvégezni az ember és semmihez nincs lelki ereje. Emellé társulhat egyfajta nihilizmus is. "Minek dolgozni, ha úgy is meghalok egyszer, akkor inkább nem szenvedek 40 évet hanem megölöm magam most a munkanélküliségemmel" - mondja az ilyen ember. Emellé meg épphogy magas IQ jár, átlátja az élet problémáit és meg is tudná oldani ha lenne életereje, csak nem tud alkalmazkodni mert depressziós és nihilista.
Példa, én is 100% ugyanez vagyok mint a kérdező, pedig a MENSA szerint 116-os IQ-m van, ami a felső 20%
Portaszolgàlat, recepciós szolgálat, oda sok helyre még a vagyonőri bizonyítvàny sem kell. Én is vagyonőr vagyok, de az én helyemen kell némi ész, mindig van valami hülyeség, nem sok nyugtunk van, ráadásul nagyon hosszúak is a műszakok, állandóan bent vagyok én is. Már bent élek, és kezdek megbolondulni. Kollégám szó szerint be is kattant, és ki is rúgták, most a pszichiátriàn van, ott kezelik.
Másik munka: Call center, vagy irodai rabszolgamunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!