Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen munkák vannak olyannak,...

Milyen munkák vannak olyannak, akik semmihez nem értenek, nem érdekli semmi?

Figyelt kérdés
Ami érdekelt az se igazán megy, de bármit néztem kapásból rátom rajta, hogy nem érdekelne vagy menne. Fizikai munka se jó, de olyan se, amohez sok ész kell, mert valahogy azt se sikerül megtanulni, ami valamennyire érdekel, vagy csak azzal se tudok mit kezdeni. Valahogy az új szituációktól is ki tudok égni, szóval a hirtelen problémamegoldós munkák se jók, főleg ha tudás kell hozzá. Bajba vagyok, mert nem tudom mit kezdjek ezzel és ezért nincs munkám se sok esetben. Ilyen munka karrier téren semmirekellő vagyok úgymond. Van valaki hasonló cipőben, vagy találhatnék olyat, ami érdekel és megtudom tanulni, illetve pénzkeresési lehetőség? Azt se értem emberek hogy találnak állást, ha nincs meghirdetve ezért nem is néztem olyan munkákat, amikhez nincs hirdetés. Valmelyest rá is parázok sokmindenre úgyérzem. Mit kezdjek ezzel?

2021. aug. 25. 00:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%
Halkan kérdezem, ti miből éltek? Jól elvagytok a leírásotok alapján.
2021. aug. 25. 07:30
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Gyári munka (operátor)
2021. aug. 25. 07:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, egész tűrhető a helyesírásod az itteni szinthez képest.

Az utolsó 2 mondat kivételével.

Ilyen irányba nem akarsz menni?

Lektor, korrektor... kéne egy vizsga, és már mehetsz is.

2021. aug. 25. 09:03
 14/16 A kérdező kommentje:

Egyszerre válaszolok mindenkiére akkor:

Utolsó: Elnézést, hajnalban írtam telefonról aztán talán kicsit elhadartam.

Az IQ-val kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, voltak tanulási nehézségeim, de talán inkább amiatt, amit az utánalevő ember írt, mert inkább az a fajta személyiség vagyok.

De ha valamiben megtalálom a jót, akkor se a munka az és nagyon könnyen elszakadok a fizikai valóságtól úgymond. Szeretek elvontabb dolgokkal foglalkozni és főleg azok kötnek le.

Emellett a nihilista része is teljesen passzol, amit leírt.

Szeretném élvezni az életet, de úgyis egyszer vége mindennek, és így nem látok értelmet abban, hogy olyan dolgot fejlesszek, amiből csak anyagi hasznom van.

Mármint nem tudom ez mennyire érthető, de én hibám is, hogy semmi olyanba nem tudok erőfeszítést tenni, amivel pénz kereshető.

Egyébként meg az elvont hobbijaimban van, hogy 2 napot ébren vagyok, hogy megcsináljak valamit.

IQ részen gondolkodok, mert bizonyos területeken okosnak tartom magam, de nehézségeim vannak a dolgok értelmezésével szóval ez megint egy ilyen érdekes kategória. Vagy csak mindig lealacsonyítottam magam és ennek következtében történt a dolog.

Egyébként kíváncsi voltam hányan írják a biztonsági őrt. Eddig abban a munkában dolgoztam csak és imádtam a 24órás szolgálatot még akkor is, ha hajtós volt. De én valahogy élveztem a sétafikálást és odafigyelést. IQ-ra visszatérve, szerintem nem minden dologhoz kell ugyanaz a tudás és az IQ, mint olyan, egy nagyon általánosító fogalom. Az ilyen életbeli dolgokban mindig is rossznak éreztem magam, de van olyan, amiben meg mégis jó vagyok, csak nem pénzkeresési forma. Remélem ez valamennyire átlátható.

Az a tervem, ha csak ilyenfajta munkaterületen vagyok jó, akkor legalább fegyveres területre átviszem majd, aztán ja. De nem vagyok nagy költekező, úgyhogy talán jó elhelyezkedést biztosít az egész.

Operátori munkán 2 órát bírtam és felmondtam, mert ahhoz is ügyetlen voltam mellesleg. Őrködés jól ment viszont elsőhöz képest, tehát a 6osra is reagálva megvolt hozzá az eszem szerintem valamennyire, bár nem sok problémát tudtam hirtelenjében elsőre megoldani, de ezekre meg fel lehet ugye készülni.

Sokat gondolkodtam azon, amit emberek mondanak, hogy ha nagyon megakarsz tanulni valamit, megtanulhatod, de rájöttem, hogy még csak a hajlam sincs meg és ezen nem tudok változtatni. Rájöttem, hogy nagyon kevés dolog érdekel, de még azokban is alig remekelek, mert egyszerre nem tudok annyi helyre figyelni és nem tudom rávenni magam, hogy olyanban remekeljek, ami nem érdekel. És sok ilyen dolog van. Nem látok bennük motivációt. Mások esetében pedig pont, hogy van motiváció egy-egy szakma felé és szeretik csinálni. Én ezt a biztonsági őr dolgot szerettem csinálni ahhoz képest, hogy munka.

De ténylegesen, 20 felett vagyok bőven és még mindig nem döntöttem el, hogy mi legyen a mesterségem ezen kívül. Pedig van egy másik szakmával kapcsolatos OKJ-m is, amiben azt hittem remekelni fogok, de mivel az alapjai se mennek, ezért kb a biztonsági őrködéssel is többet keresek, mint azzal. Ebben meg ugye eltörpülnek a problémamegoldási készségek, mivel a szituáció hozza... Úgy érzem ez legalább ad egyfajta jellemet, ami alapból hiányzik belőlem. Mikor dolgoztam sokkal bátrabban szóltam hozzá az emberekhez meg lányokhoz is szóval sok pozitívat adott.

Na lényegében csak az érdekelt, hogy mit gondoltok róla, de

beletrafált, hogy milyen munkákat ajánlanátok.

Valahogy majdcsak alakul. Most először kaptam egymás után több értelmes választ is ezen az oldalon, úgyhogy köszönöm!

2021. aug. 25. 11:16
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Kérdezek valamit,ami lényeges erre lepontoznak.

Kicsit sem szégyellem,hogy Magyar vagyok.

2021. aug. 25. 16:00
 16/16 anonim ***** válasza:
88%

"Azt se értem emberek hogy találnak állást, ha nincs meghirdetve ezért nem is néztem olyan munkákat, amikhez nincs hirdetés."

Pedig érdemes kipróbálni ezt a módszert. Én is találtam már így állást. Igaz, nem sokáig voltam ott, mert kiderült, hogy mégsem ilyen lovat akartam, ahogy mondani szokták, de az már más téma...

Szóval, a neten vagy személyesen kiválasztani neked szimpatikus cégeket, és megkérdezni, keresnek-e munkaerőt ilyen és ilyen területekre. Ha igen, önéletrajzot küldeni. Simán lehet szerencséd.

2021. aug. 25. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!