Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Levelező mellett munkahely?

Levelező mellett munkahely?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom, a levelezőre direkt azért jelentkeznek, hogy mellette tudjanak dolgozni is. Nekem más volt az okom, röviden annyi, hogy kevesebbet kell emberek közé menni, a részletek most lényegtelenek.

Csak nem értem, hogy mégis hol tudnék dolgozni, ha pénteken is vannak óráim. Egy munkahelyen csak úgy megmondom, hogy nem megyek pénteken és kész? Vagy hogy megy ez? Teljesen tanácstalan vagyok, még sosem dolgoztam sehol.

A régió egyébként Borsod és Szabolcs, ahol hiába nézem az állásajánlatokat, így is alig van valami, így még válogatni sem nagyon tudnék.

Nem, nincsenek ismerőseim, akik tudnának segíteni.

2021. szept. 5. 10:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy oldottam meg, hogy az összes szabim kb elment a pénteki órákra plusz a vizsgákra. Nem egyszerű munka mellett egyetemre járni sajnos. 1 évben olyan 14 alkalmat kell bent lenni. (Mármint januártól decemberig.) Ehhez jönnek a vizsgák, amik csak hétköznap vannak.. Milyen szakra mennél?
2021. szept. 5. 10:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Anglisztika. Csak most elég szarul érzem magam, mert egy ismerősöm három éve iskola mellett dolgozik nappalin, én meg még erre is képtelen vagyok.
2021. szept. 5. 10:28
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Amíg nem próbáltad meg, addig nem tudhatod, hogy megy e.
2021. szept. 5. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem azért ez nem olyan egyszerű, mint ahogy mások gyakran beállítják. Függ a munkahely típusától, rugalmasságától is, ha van egyáltalán, függ a megyétől, ahol keresgélsz, függ a te teherbíró képességedtől is, sok mindentől.

Nem tudom, hogy diákigazolványt kapsz-e levelezősként, bár gondolom nem, ha kapnál diákmunkát is vállalhatnál.

Egy másik opció még az, hogy magánórán vállalj angolból korrepetálást, nyelvvizsgára készítést, de gondolom ezt nem akarod, mert azért mentél levelezőre, hogy kevesebb emberrel találkozz.

Ha esetleg valami ügyfélszolgálatos munka valami cégnél, akkor meg lehet próbálni igazítani a beosztásod az órarendhez. Ha például bizonyos számú órát kell egy héten ledolgozni, de te döntöd el, hogy milyen módon, melyik napon vagy egy nap hány óra, akkor megteheted, hogy bizonyos nap reggeltől estig bent ülsz, más nap be se mégy.

Talán van ilyen lehetőség, de ez munkahelytől függ.

2021. szept. 5. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

Kommunikáció...

Levelezőn az órák általában péntek délutánonként vannak.

Tehát még nem is az egész napod megy a levesbe.

Az önéletrajzba beleírod, az interjún elmondod.Ennyi.

Lehet szabit is kivenni rá, de lehet, hogy támogatná a cég.

Nagyon nem mindegy milyen területen akarsz elhelyezkedni és milyen képzést csinálsz. De még előny is lehet a tanulásra való hajlam.

2021. szept. 5. 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Levelezőn is jár diákigazolvány.
2021. szept. 5. 13:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk péntek reggeltől vannak az órák, szóval nagyon nehéz toleráns munkahelyet találni, legtöbben ezzel küzdenek nálunk.... Akinek meg van munkája, az erre veszi ki a szabadságait meg hasonlók. Eléggé nagy szívás.
2021. szept. 6. 09:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Most miért lettem lepontozva??
2021. szept. 6. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szívás a levelező. Munka mellett csinálom a mérnöki mestert. Reggeltől estig meló, aztán kis egyetem. Hétvégente csak egyetem. A szabadságok teljesen elmennek a levelezős hetekre. Ez van, de én válaszottam magamnak.

"Nekem más volt az okom, röviden annyi, hogy kevesebbet kell emberek közé menni, a részletek most lényegtelenek."

"Csak most elég szarul érzem magam, mert egy ismerősöm három éve iskola mellett dolgozik nappalin, én meg még erre is képtelen vagyok."

"Nem, nincsenek ismerőseim, akik tudnának segíteni."

Kérlek menj el orvoshoz. Ezekből a mondatokból egyértelmű, hogy mentális egészségi problémákkal küzdesz. Később a munka világa még ennél is nehezebb lesz, mert ott tényleg minden nap emberek között kell lenned.

2021. szept. 6. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!