Kisgyerekes anyukákat sok munkáltató nem vesz fel, mert ha beteg a gyerek, nem tudnak munkába menni - miért terjed el ez az életképtelenség, miért nem tudják megoldani, hogy dolgozzanak? 1990-ben születtem, és a szüleim sosem maradtak itthon velem.
Vállalkozó vagyok, és az alkalmazottat a képzettsége, munkája alapján veszem fel, nem azt nézem hány gyereke van - illetve eddig így volt, mert nem működik a dolog, ha beteg a gyerek, tényleg nem jönnek dolgozni, és egyszerűen nem tudom megoldani a hiányt...
Visszagondolva, 1990-ben születtem, a betegségeim sosem befolyásolták a szüleim munkáját - mindketten dolgoztak, és a mamám vigyázott rám (másik 3 nagyszülőm nem volt), amikor már voltam 7-8 éves, lázasan, torokgyulladással otthon maradtam egyedül, tudtam feküdni az ágyban, tv-t nézni, fát rakni a tűzre, délben bevenni az Aspirint, és még telefonunk sem volt, nemhogy internet, 7-16 óráig nulla segítséggel életben maradtam! :)
Most meg a biztonságos klímás fűtéstől az okostelefonig minden adva van, mégse működik a dolog... miért? Ha az anyukák hozzáállása változna, nem lenne problémájuk az álláskereséssel...
"Tanulság: nem kell felvenni kisgyerekes anyukákat dolgozni, de olyan lányokat sem, akik otthagyják a céget és inkább gyereket szülnek."
Mi lett volna, ha a te anyád kapcsán is így gondolkodtak volna? Kihalna a világ, ha nem vennének fel fiatal lányokat meg kisgyerekes anyukákat, mert pénz híján senki nem szülne, össze is omlana a gazdaság.
Mellesleg, manapság bárki bármikor szülhet, ezt nem tudod kiszúrni.
Úristen! Hogy te milyen öntelt sfej vagy! Milyen szuperlatívuszokban írsz magadról! Jó hogy nem azt állítod magadnak cseréltél pelenkát. Mit képzelsz, 3-6 évesen ovodába egyedül az oviba? Még akkor is lecsukták volna a szüleidet, mert a gyerekvédelem azért működött akkor is... Mára rengeteget változott a világ és a törvények is. Ma a szülönek kell a gyereket ki-be adni az iskolában is. Nálunk ki sem engedik a 7 évest sem az iskolai kapun.
Ha 2 napot hiányzik a gyerek az oviból igazolatlanul akkor kiküldik a gyámügyet. Ez az uj rendelet. Ma már nem lehet leszarni, hogy mi van a gyerekkel, úgy mint a te idődben.
Vannak akik nem a nagyszülőknek szülnek gyereket, vagy nincs nekik senkijük... Kicsit több empátia is szorulhatna beléd. Az biztos, hogy nálad se dolgoznék, még ha milliárdokat is fizetnél, akkor se!
Hagyjuk már hogy a kisgyerek nem mehet egyedül iskolába. Nap mint nap 7 éves forma gyerekeket látok egyedül utazni a buszon. Szinte még nagyobb a táska mint a gyerek de egyedül mennek. Persze az óvoda más, azok még valóban túl kicsik.
De szerintem a fő baj hogy sok embernek kényelmes ez a majom szeretet, meg az hogy ha kettőt köhög a gyerek akkor nem kell dolgozni meg hogy kvázi mindent rá lehet fogni arra hogy neki gyereke van.
És nem is akarják hogy minél hamarabb onallosagot tanuljon a gyerek.
A kisgyerekes szeritnem nem a 7 éveseknek vonatkozik.
De a legtöbb anyuka a gyerek 2 éves kora körül menne dolgozni, na akkor gyerekeket tényleg hova rakjon?
"A kisgyerekes szeritnem nem a 7 éveseknek vonatkozik."
Nekem nagyon sok kollegam/volt kollégám takarozott az általános iskolás gyerekével. 11, 13 evessel is otthon maradt anyuka..
Először is anyád az idióta.
Másodszor nem mondom azt hogy nincs olyan aki kényszerből marad otthon.
De nagy részük kenyelembol és majomszeretetbol nem pedig azért mert nincs más lehetősége.
#47 akkor hogy lehet hogy nap mint nap látom azt a sok kis gyereket a buszon? Gondolom a megallobol aztán szintén egyedül jut el az iskolába. És jönnek minden nap, tehát még eddig túlélték.
Amúgy meg hogy lehet ilyen undorítóan fogalmazni hogy "Játssz inkább azzal ami a lábad között van. Ahhoz jobban értesz, a felnőttek dolgaba ne szólj!"
És csodalkoztok hogy vérmamiknak vagytok kikialltva meg hogy a társadalomban egyre inkább erosititek ezeket a nézeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!