Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csapatépítő lehet kötelező?

Csapatépítő lehet kötelező?

Figyelt kérdés

A cégnél egésznapos csapatépítőt szerveznek (talán ottalvással, részletek még nincsenek). Azonban "kötelező", szabadságot se engednek kivenni arra az időre. Ráadásként 200km-re lesz.

Ilyen van? Ha én bejövök dolgozni, hisz arra szól a szerződésem tehetnek valamit?

2022. aug. 4. 11:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
69%

Véletlenül elküldtem

szóval ha mindenki megy, ráadásul munkaidőben, a cég fizet mindent, akkor mégis miért akarnám magamra haragítania teljes társaságot a különcködéssel...

2022. aug. 4. 12:17
 22/31 anonim ***** válasza:
62%
19. Az más, de ha kirúgják, indokolják meg. De jogilag nem kötelezhetik, hogy részt vegyen rajta.
2022. aug. 4. 12:17
 23/31 anonim ***** válasza:
49%
21. Miért haragudnának? Akinek a felfogása magasabb, mint egy gombáé, az emiatt nem fog megharagudni senkire.
2022. aug. 4. 12:19
 24/31 anonim ***** válasza:
63%

Leírom az én esetemet. Elmentem pofavizitre egy céges bulira. Nem ittam alkoholt, kb egyedül én voltam, aki alkoholmenteset ivott csak. Egy óra múlva már senkivel sem tudtam értelmes mondatot váltani. A főnököm nem tudott értelmezni egy összetett mondatot, és a hét további részében ki akart engem rúgni, mert nem bírta elviselni, hogy nem neki volt igaza, és a lejáratása ellenem nem lett sikeres.

Elmentem, de így is ki akart rúgni. Na ezután ha valaki azt mondja, hogy ha nem mész, kirúgnak, hát ilyen is van, hogy ha elmész, azért akar kirúgni... Akit emiatt kirúgnak, azt amúgy is kirúgnának.

2022. aug. 4. 12:24
 25/31 A kérdező kommentje:

Nincs gyerekem =)

A céggel van problémám, nem zavar ha elbocsátanak. Pl. fizetésemelést nem tudnak adni, mert "rosszul megy, nagy az infláció..", de a féléves prémium is felére csökkent, mert "nem megy annyira jól a cégnek". Volt egyéb megvonás is, illetve az egy hét szabi alatt senki nem helyettesített, gyakorlatilag ahogy ők mondják "nekem kell utolérnem önmagam" a helyettesítés hiánya miatt.

Úgy a kollégákkal nincs bajom, de semmi kedvem ezekután jópofizni, mikor erre meg van pénz.

2022. aug. 4. 12:27
 26/31 A kérdező kommentje:

Ja és szerintem ha mindezt elmondom, akkor fognak rám "haragudni".

Igazából azon filózom, hogy elmenjek simán táppénzre vagy legyek őszinte :)

2022. aug. 4. 12:29
 27/31 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, úgy érzem a te szemedben a csapatépítő egy amolyan képmutató céges rendezvény, ahol kínosan smúzolni kell, és eljátszani, milyen hálásak vagyunk a cégnek a rongyrázó buliért. Nos, ebben nem feltétlenül értek egyet. Tapasztalom, hogy a csapatépítés fogalma sokaknak egyet jelent a céges beb*szásokkal, amiért tesznek is a cégek, de valójában a csapatépítés fontos és komoly dolog.

A csapatépítés arról szól, hogy egy kupac emberből hogyan faragjunk együttműködő csapatot, minél gyorsabban és minél biztonságosabban. Ennek van egy komoly pszichológiai háttere, mindeféle gyakorlatokkal, modellekkel, stb. Akármikor egy új csapatot indítunk a munkahelyemen, mindig csinálok nekik valamilyen kooperációfejlesztő csapatépítőt, sőt: az egyetemi kurzusomon is mindig ellövök egy alkalmat csapatépítésre, mert ég és föld a különbség, amit elér. Gyakorlatilag már másnaptól képesek elég jól együttdolgozni és kommunikálni az emberek egy néhány órás ilyen alkalom után.

Márpedig ha így nézem, akkor csapatépítésre költeni befektetés, nem rongyrázás. Aki pedig nem vesz részt rajta, jó eséllyel nem, vagy kevésbé tud részt venni a felépített dinamikában, emiatt ő is és a csapat is hátrányt szenved. Kötelezővé én nem tenném, mert ha valaki nem akar jönni, akkor mindenkinek csak árt a jelenléte, de az erős ajánlás nem véletlen az ilyeneken.

2022. aug. 4. 13:17
 28/31 A kérdező kommentje:

Utolsó. Kinél hogy. Voltam már nálunk ilyen csodás rendezvényen, az első 5 percben előkerültek a házipáleszek. Busszal már a buszon holt részegre isszák magukat.

Vannak cégek, ahol talán ez egy olyan rendezvény, amilyennek te leírod. Ügyességi játékok, csapatverseny, stb. Itt nálunk "finom halatokkal és itallal fogadunk mindenkit a helyszínen".

2022. aug. 4. 15:04
 29/31 anonim ***** válasza:
75%
#28, hát így valóban szomorú a dolog, és sokkal jobban megértem, miért nem akarsz elmenni.
2022. aug. 4. 15:07
 30/31 anonim ***** válasza:
73%
Nézd úgy, hogy aznap nem dolgozol, hanem szórakozol, ráadásul ők állják a cechet és még szabadnapot se kell kivenned.
2022. aug. 4. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!