Kötelező csapatépítés munkaidőn túl?
Egy bankban dolgozom, ami jövő csütörtökre csapatépítő eseményt szervez. Egy állítólag jó hírű és elegáns étteremben lenne, korlátlan étel- (svédasztal) és italfogyasztással (alkoholos italok is).
Nekem aznapra programom lenne, és amúgy sem vagyok szociális típus, úgyhogy megmondtam, hogy köszönöm, de nem megyek. Viszont a főnökeim ragaszkodnak hozzá, hogy mindenki menjen, mert itt lesz néhány külföldi fejes. Én viszont nem akarok menni, nem vonz az ingyen kaja, ingyen pia, inkább lennék otthon este a családommal.
Kérdés, hogy lehet valami következménye, ha nem megyek?
Igen és nem.
Jogi következménye természetesen nem lesz, nem fognak kirúgni, vagy hasonló. Legalábbis én ilyesmivel még nem találkoztam attól függetlenül, hogy a főnökség néha kijelenti, hogy örülne ha ott lenne mindenki.
Egyéb következményei viszont lehetnek:
- a főnök megjegyzi, hogy bár jelezte, hogy örülne a jelenlétednek erre te magasról tettél
- a csapatépítőkön lehet kollégákkal, társterületekkel ismerkedni, gyakran azt látom, hogy máshogy állnak az emberek ahhoz, akivel már megittak valamit, mint az ismeretlenhez aki 3 részleg távolságból emailezget, meg telefonálgat, és mindig csak a probléma van vele.
Így van, ez az amit írtam, hogy a főnök megjegyzi. Nem azonnal lesz következménye, azonnal nem rúgják ki az embert, azonnal nem történik semmi, de kap egy kövér fekete pontot.
Ebből pedig bármi lehet hosszabb távon, még az sem biztos, hogy egy leépítésnél rögtön őt rúgják ki, lehet, hogy van másnak még nagyobb fekete pontja, de komolyan évi 1-2 ilyen napot nem jobb beáldozni, ahelyett, hogy az ember kísérti a sorsát?
Az itallal óvatosan és vigyázz miket mondasz mert vszinű, hogy mindent felvesznek és utólag elemeznek a főnökeid.
Több cégnél voltam ilyen bzulásokon , örülj, hogy nem hétvégére tették egy világvégi hotelba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!