Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek hasznosak ezek a...

Szerintetek hasznosak ezek a multicéges receptúra szerinti teljes hétvéges szabadidő lefoglaló, kötelező csapatépitő trainingek?

Figyelt kérdés

Az új főnökaszonyunk,aki egy multi cégtől jött egy közepes céghez,hát azt sütötte ki,hogy az egész cég,minden 3 hónapban,egy teljes hétvégét,el keljen utazzon,család nélkül,telefonokat elzárva és különböző csapatépitő programokban vegyünk részt,sőt sportolni kell,verszenyezni egymás ellen,énekeleni,egy lábon szaladni....stb.

Én egyet kihagyam,ezért fekete bárány vagyok,és kollégák mesélték,hogy sokszor megalázott helyzetben érezték magukat.Például a férfiaknak exatlon szerü versenykekben kellet részvenniük fürdőgatyában,aki nem ált be valamelyik csapatba,a trainer negatív kollégaként osztályozta,szerinte nem fog tudni csapatban teljesíteni.Persze a főnökaszony a trainernak hisz,mert ugye szakember.Halottam ennél extrémebb csapatépitő marhaságokat is,hogy kimentek egy szigetre,tulélési akciókban vettek részt,sőt még olyat is ,hogy meztelen parti kollégák között,valamilyen naturista helyen.Szerintetek ezek nem tulzások egyes cégektől? Minek ezek a hülyeségek? Mi közük a munkához? Szerintem senkit nem kötelezhetnek semmihez.Nektek volt már negatív tapasztalatok valamiféle teambulidinggel?

2021. jún. 8. 14:28
1 2 3
 1/27 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
68%

Igen, én nagyon élvezem az ilyesmit :D

Bár mi kultúrált csapatépítőkön veszünk részt, aminek a java arról szól, hogy eszünk-iszunk :D

2021. jún. 8. 14:31
 2/27 anonim ***** válasza:
94%
Amiket leírsz, az szerintem is túlzás. Mármint az ilyenek, hogy jóformán kötelező fürdőruhában parádézni egymás előtt. Ez lehetőségként rendben van, elvárásként viszont kicsit sem.
2021. jún. 8. 14:44
 3/27 anonim ***** válasza:
91%
Tudod, ki menne. Ha meg ezért valami fegyelmi elmarasztalást oszt ki, van ügyvéd.
2021. jún. 8. 14:49
 4/27 anonim ***** válasza:
93%
Szemberöhögném a "trénert" is, meg a főnök asszonyt is, ha ilyenekre akarnának kötelezni.
2021. jún. 8. 14:55
 5/27 anonim ***** válasza:
96%
Soha nem mennék el munkaidőn kívül csapatépítő tréningre! Nálunk hála égnek csak évi 1 ilyen van és azt is munkaidőben csináljuk, szóval ha úgy vesszük, fizetnek érte. Különben oda sem mennék. Kirúgni úgysem rúghatnak ilyen miatt.
2021. jún. 8. 15:19
 6/27 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem ez kamu
2021. jún. 8. 15:35
 7/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem biztos, hogy kamu. Sok cégnél tényleg nyomás alatt vannak az alkalmazottak, hogy "bár nem kötelező, de jobban jársz, ha..." -mert ha nem, cseszheti az előléptetést, a bónuszt, a... fene tudja még, mit.
2021. jún. 8. 15:38
 8/27 anonim ***** válasza:
0%

Miből van erre pénze a cégnek? Szerintem is sántít a sztori. Az oké, hogy vannak kötelezően ajánlott csapatépítők, de max. 1 naposak, és azok sem ilyen gyakran, és aki nem megy, azt csak szabadsággal tudja kiváltani, vagy még akkor úszhatja meg, ha sürgős meló van pont aznap, és nem lehet halasztani.

Nálunk vannak céges sörözések néhány hetente, havonta munka után, van törzshely is, ahol szoktak asztalt foglalni, de egyáltalán nem kötelező, és teljesen kötetlen.

2021. jún. 8. 15:58
 9/27 anonim ***** válasza:
91%
Nekem sok lenne minden negyedévben a kollégáimmal tölteni egy-egy hétvégét, pedig kedvelem őket és jól kijövünk. Mi is negyedévente csinálunk valamilyen közös programot (szabadulószoba, lasertag, pár órás kis főzőtanfolyam, ilyesmi), arra kapunk egy péntek délutánt plusz este közös vacsora valahol, ezeket a cég állja. Ezeket élvezem, jó másról is beszélgetni munkán kívül, de ennél többre nem vágyom. A szervezett, tréner által tartott feladatos csapatépítőket nagyon utálom, pedig azokat is munkaidőben csináltuk az előző két cégnél ahol dolgoztam, őszintén szólva szívesebben dolgoztam volna helyette :D
2021. jún. 8. 16:13
 10/27 A kérdező kommentje:
Nem kamu,tényleg a multis pics@ nyomás allatt tart,egy korporációs idióta,minden mondatában legaláb egy angol szó elhangzik.
2021. jún. 8. 17:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!