Szerintetek hasznosak ezek a multicéges receptúra szerinti teljes hétvéges szabadidő lefoglaló, kötelező csapatépitő trainingek?
Az új főnökaszonyunk,aki egy multi cégtől jött egy közepes céghez,hát azt sütötte ki,hogy az egész cég,minden 3 hónapban,egy teljes hétvégét,el keljen utazzon,család nélkül,telefonokat elzárva és különböző csapatépitő programokban vegyünk részt,sőt sportolni kell,verszenyezni egymás ellen,énekeleni,egy lábon szaladni....stb.
Én egyet kihagyam,ezért fekete bárány vagyok,és kollégák mesélték,hogy sokszor megalázott helyzetben érezték magukat.Például a férfiaknak exatlon szerü versenykekben kellet részvenniük fürdőgatyában,aki nem ált be valamelyik csapatba,a trainer negatív kollégaként osztályozta,szerinte nem fog tudni csapatban teljesíteni.Persze a főnökaszony a trainernak hisz,mert ugye szakember.Halottam ennél extrémebb csapatépitő marhaságokat is,hogy kimentek egy szigetre,tulélési akciókban vettek részt,sőt még olyat is ,hogy meztelen parti kollégák között,valamilyen naturista helyen.Szerintetek ezek nem tulzások egyes cégektől? Minek ezek a hülyeségek? Mi közük a munkához? Szerintem senkit nem kötelezhetnek semmihez.Nektek volt már negatív tapasztalatok valamiféle teambulidinggel?
Ha kell, felmondanék vagy hagynám magam kirúgni. Nem áldoznék teljes hétvégéket ilyenekre, az biztos. (Pedig kedvelem a kollégáimat.)
A munkával kapcsolatos dolgoknak egyértelműen a munkaidőben a helyük. Így is örülök, hogy legalább a hétvégék megmaradnak a családra, rokonokra, barátokra, házimunkára és természetesen a kertre. (Hobbiról még nem is beszéltem.)
Szerencsére nekünk évi 1x van munkaidőben ilyen csapatépítő program, azt szeretjük is. Olyan helyen nem dolgoznék, ami hobbiból el akarja vinni a hétvégéimet is.
#8 Nálunk családdal fizettek 4 csillagos szállodákba mindenkinek egy hétvégét. Igaziból az éves bônusz helyett, ha ezt adják, akkor ugyanott vannak. Kb. 50-100 forint/alkalmazott a család méretétől függően.
Mondjuk szerintem sok értelme nem volt, mert csapatot nem épített, de jò volt ingyen nyaralni.
Nálam is az verte ki az első biztosítékot, hogy szabadidő terhére kell csinálni.
A második nyilván a feladat. Azt hittem, hogy gólyatábor után ilyenen már nem kell többet aggódni...
De az egy hétvége családdal, nem 3 havonta kötelező több napos céges csapatépítő kollégákkal munkaidőn kívül. A csapatépítőket munkanapra szokás szervezni, pont azért, mert sokan nem szívesen áldoznák erre a szabadidejüket.
Kérdező, melyik multitól jött az a kolléga?
Én nem gondolom, hogy évi egy ilyen hétvége annyira haszontalan lenne - nyilván észszerű keretek között. Nem árt, ha a cég dolgozói megismerik egymást jobban, ha annyira nem dolgoznak közvetlenül egymással, mégiscsak mindenkinek a munkája hozzátesz a cég működéséhez jobb esetben. Egy hétvégét mindenkinek ki kellene bírnia úgy, hogy nincs a párja / gyereke seggében.
Mondjuk a leírásban szinte minden baromi antipatikus. Mi is voltunk már egész hétvégés csapatösszetartáson (azóta ilyen egynaposokon, mert nem volt pénz hosszabbra)... de senkitől nem kobozták el a telefonját, olyan programokon nem volt kötelező részt venni, amit az illető félelem, feszélyérzet vagy vallási meggyőződés stb. miatt nem akart bevállalni... mi pl. egyszer egynaposra mentünk kalandparkba, én megmondtam, hogy nekem tériszonyom van, kb. a mászástól is félek, nem fogok felmenni a kötélpályára, senki nem b.gatott miatta. Ilyen nem is lehetne normális cégnél, hogy azért piszkáljanak vkit, mert nem akar félmeztelenre vetkőzni mások előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!