Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg léteznek olyan munkahe...

Tényleg léteznek olyan munkahelyek, ahol az embert nem engedik el egyszerre több hét szabadságra?

Figyelt kérdés

Mert hallottam már emberektől, meg itt a GYK-n is olvastam kérdéseknél. Hogy max. csak 1 hetet vehetnek ki egyszerre, és azért is könyörögniük kell, meg ilyenek. Elég kizsákmányoló dolog, ha tényleg van ilyen. Véleményem szerint 1 évben egyszer megilleti a dolgozót 3 hét egybefüggő szabadság, számomra enélkül elképzelhetetlen lenne egy munkaviszony. Olyan helyen már tényleg dolgoztam, ahol az volt a szerződésben, hogy a szabadság nem tarthat tovább 3 hétnél. Ez így méltányos. Na de hogy még annyi se lehessen, az nonszensz.

Tudom, Magyarországon a szocializmusból megmaradt törvény szerint a dolgozó csak 7 nappal rendelkezik, de normális munkahelyeken normális felettesek teljesen áttekintenek ezen, és bármikor kiadják a többit is, amikor kéri.

Nálatok hogy van?

2022. máj. 18. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 NTBS ***** válasza:
89%
Tényleg léteznek. Sőt olyan munkahely is van, ahol a Decemberben nincs szabadság, mert addigra ki kell venni.
2023. jan. 16. 10:50
 52/74 Kései Sirató ***** válasza:
74%
Legfeljebb tanárként, vagy óvónőként lesz 3 hét egybefüggő szabadságod és persze pénztárosként is, mert ott megoldják diákokkal a helyettesítést, máshol nem életszerű. Mellesleg alig marad akkor szabid, ha majd kellene, mert valamit el kell intézned, nem lesz.
2023. jan. 16. 12:54
 53/74 A kérdező kommentje:
52: Se tanár, se óvónő, se pénztáros nem vagyok. Mégis 3 hét nyári szabim van. 🙂
2023. jan. 16. 14:49
 54/74 anonim ***** válasza:
77%
Karbantartó vagyok egy iskolában. Itt kötelező a 3 hét szabi nyáron mert 3 hétig zárva az iskola. Még ott van min. a karácsonyi szünet. Nincs is elég szabim hozzá, nem tudom hogy fogják megcsinálni...:D
2023. jan. 16. 21:24
 55/74 Kései Sirató ***** válasza:
17%

53 az év többi részében viszont szinte semmi.

Én nem is szeretnék ennyit egyben, sokkal jobb 3-szor 1 hét, a többi meg 1-2 napos, és nem csak 1 helyre tudok akkor elutazni, hanem legalább 3-ra egy évben.

2023. jan. 17. 08:19
 56/74 A kérdező kommentje:
55: Csak ugyebár-ahogy a 45-ös is utal rá- ha az ember mondjuk Amerikába, Ausztráliába vagy Balira utazik, nagy valószínűséggel nem csak egy hétre akar menni.
2023. jan. 17. 10:13
 57/74 Kései Sirató ***** válasza:
88%
Az emberek többségének sokkal jobban esik sok hosszú hétvége, meg az ünnepek meghosszabbítása, és azért van egy pár.
2023. jan. 18. 10:49
 58/74 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk lehetetlen.

Recepciósként nincs olyan ember aki több hétig helyettesítsen.

Őröknél, ha valaki több hétre kiesne sem tudnának annyi időt munkahelyen tölteni a többiek, hogy helyettesítsék őt.

2023. máj. 20. 13:02
 59/74 A kérdező kommentje:

58: Olyan nincs, hogy nincs, aki helyettesítsen. Csak sz*rrágó, kizsákmányoló főnök van, aki nem akarja megoldani, és kedvezni a dolgozónak.

Mi lenne, ha súlyosan megbetegednél több hétre vagy hónapra? Akkor emiatt bezárnák a szállodát?

2023. máj. 20. 13:11
 60/74 anonim ***** válasza:
71%

"Csak sz*rrágó, kizsákmányoló főnök van, aki nem akarja megoldani, és kedvezni a dolgozónak."

Igen, nyíltan bevallották, hogy azért nincs aki helyettesítsen, mert az plusz pénz lenne a cégnek. Fizetni utána is, bejelentését, adókat, járulékokat.

"Mi lenne, ha súlyosan megbetegednél több hétre vagy hónapra? Akkor emiatt bezárnák a szállodát?"

Akkor kirúgnának és felvennének mást. Recepció, őrség ez egy ilyen "szakma."

(Nem megyek bele mi az amit szeretek benne, az tök más téma és nem ide tartozik.)

2023. máj. 20. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!