Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg léteznek olyan munkahe...

Tényleg léteznek olyan munkahelyek, ahol az embert nem engedik el egyszerre több hét szabadságra?

Figyelt kérdés

Mert hallottam már emberektől, meg itt a GYK-n is olvastam kérdéseknél. Hogy max. csak 1 hetet vehetnek ki egyszerre, és azért is könyörögniük kell, meg ilyenek. Elég kizsákmányoló dolog, ha tényleg van ilyen. Véleményem szerint 1 évben egyszer megilleti a dolgozót 3 hét egybefüggő szabadság, számomra enélkül elképzelhetetlen lenne egy munkaviszony. Olyan helyen már tényleg dolgoztam, ahol az volt a szerződésben, hogy a szabadság nem tarthat tovább 3 hétnél. Ez így méltányos. Na de hogy még annyi se lehessen, az nonszensz.

Tudom, Magyarországon a szocializmusból megmaradt törvény szerint a dolgozó csak 7 nappal rendelkezik, de normális munkahelyeken normális felettesek teljesen áttekintenek ezen, és bármikor kiadják a többit is, amikor kéri.

Nálatok hogy van?

2022. máj. 18. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 A kérdező kommentje:
9: Nyugat-Európában a munkahelyek zömén így működik. Igaz, ott az éves szabadság is átlagban minimum 25 nap.
2022. máj. 18. 12:15
 12/74 A kérdező kommentje:

Mellesleg ez az "Akit 3 hétig minden gond nélkül lehet pótolni, azt gyakorlatilag bármeddig, nincs is rá szükség." egy elég röhejes maszlag. Mert akkor ezen logika szerint nem éri meg tanulni, hogy aztán fontos pozíciót tölts be vakahol, mert így csak csekély mennyiségű vakációd lesz, az életed jobbára a munka körül forog majd.

Más szemszögből nézve, egy alkalmazott nyilván szívesebben hiteti el magával, hogy azért nem kap soha szabadságot, mert ő egy fontos és pótolhatatlan munkaerő, semminthogy szembenézzen a ténnyel, hogy kőkeményen ki van zsákmányolva.

2022. máj. 18. 15:38
 13/74 A kérdező kommentje:
vakahol=valahol
2022. máj. 18. 15:39
 14/74 anonim ***** válasza:
36%
Ahol fontos pozíciót töltesz be, ott nem fogsz 3 hétig kikapcsolt telefonnal nyaralni. Pont ezért hívják fontos pozíciónak, úgyhogy bármennyire is tetszik a magadfajtának vagy sem, csak az ezredik semmirekellő irodistát érnek rá nélkülözni 3 hétre.
2022. máj. 18. 15:42
 15/74 A kérdező kommentje:
14: Akkor Isten óvjon engem a fontos pozícióktól! Mit ér a jó kereset, ha az ember alapjában véve nem tudja élvezni?
2022. máj. 18. 15:49
 16/74 anonim ***** válasza:
34%
Mert mit nem lehet benne élvezni? Inkább csörrenjen meg a telefon 3-szor a kéthetes Maldív-szigeteki nyaraláson, mintsem 3 hétig a kutya se keressen. Mert előbbinél keresel egy 7 számjegyű összeget, felsővezetői a pozícióban. Utóbbinál meg 300k-t és próbálsz valamennyit spórolni hó végén, hogy legalább egyszer lejuss a Balcsira évente.
2022. máj. 18. 15:55
 17/74 A kérdező kommentje:
16: Azt hittem, arról beszélünk, hogy a fontos pozisokat nem engedik el több hétre.
2022. máj. 18. 15:59
 18/74 anonim ***** válasza:
73%
1-2 hétre mindenkit elengednek te nagyon okos, mivel a munka törvénykönyvében benne van, hogy egybefüggő 14 napora jogosult vagy. Annál többre nem fognak. Mert ugye 3 hétnél az minimum 21 nap. Annyit a kutyan em fog neked adni. 2 hete simán lehet, az 1 hetet meg végképp. De az ilyen agyhalottaknak mindegy.
2022. máj. 18. 16:01
 19/74 A kérdező kommentje:
18: Minden nyáron 3 hétre megyek el, okoskolbász!
2022. máj. 18. 16:07
 20/74 anonim ***** válasza:
30%

De nem mindenkinek ez az igénye, meg is halnék ennyi semmit tevéstől vagy panelban való punnyadástól.

Fontos pozíciót töltök be, cserébe évközben sokkal szabadabb a munkám, mint egy mezei alkalmazottnak, el tudok mindent intézni, nem igénylem a folyamatos 3 hét szabadságot, nyáron meg pláne, inkább vagyok egész nap a légkondis épületben és otthon, ahol szintén van légkondi. Karácsonykor szeretek pihenni

2022. máj. 18. 16:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!