Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg léteznek olyan munkahe...

Tényleg léteznek olyan munkahelyek, ahol az embert nem engedik el egyszerre több hét szabadságra?

Figyelt kérdés

Mert hallottam már emberektől, meg itt a GYK-n is olvastam kérdéseknél. Hogy max. csak 1 hetet vehetnek ki egyszerre, és azért is könyörögniük kell, meg ilyenek. Elég kizsákmányoló dolog, ha tényleg van ilyen. Véleményem szerint 1 évben egyszer megilleti a dolgozót 3 hét egybefüggő szabadság, számomra enélkül elképzelhetetlen lenne egy munkaviszony. Olyan helyen már tényleg dolgoztam, ahol az volt a szerződésben, hogy a szabadság nem tarthat tovább 3 hétnél. Ez így méltányos. Na de hogy még annyi se lehessen, az nonszensz.

Tudom, Magyarországon a szocializmusból megmaradt törvény szerint a dolgozó csak 7 nappal rendelkezik, de normális munkahelyeken normális felettesek teljesen áttekintenek ezen, és bármikor kiadják a többit is, amikor kéri.

Nálatok hogy van?

2022. máj. 18. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
71%
Nem Magyarország, de amikor szállodában dolgoztam, engem sem akartak elengedni két hét szabadságra egyszerre, pedig lett volna elég ember, aki marad.
2022. máj. 21. 17:30
 32/74 A kérdező kommentje:

30: Akárhogy is nézzük, az nagyon nem mindegy, hogy a dolgozónak nincs szüksége több hét szabadságra, vagy pedig a munkahely nem engedélyezi. Ha valaki kaphatna, bármikor kivehetné, de ő nem akarja, az rendben, érthető és hihető. Ha viszont a munkahely visszautasítja, majd ő utána később kijelenti, hogy igazából rájött, hogy nem is kell neki több hét szabadság, jól megvan így, ott már 90%, hogy önámításról van szó.

31: De azt is kijelentették, hogy amíg ott dolgozol, általában véve sosem vehetsz ki több hetet? Vagy csak akkor nem lehetett?

2022. máj. 22. 09:55
 33/74 anonim ***** válasza:
90%
De mit nem értesz rajta, hogy nagyon egyedi, hogy valaki 3 hétre el akar menni és nem lehet? Mit mártírkodsz?
2022. máj. 22. 11:13
 34/74 A kérdező kommentje:
33: Mármint az az egyedi, hogy valaki 3 hétre akar elmenni?
2022. máj. 22. 11:17
 35/74 anonim ***** válasza:
79%
“ egyedi, hogy valaki 3 hétre el akar menni és nem lehet”
2022. máj. 22. 12:30
 36/74 anonim ***** válasza:
76%
Nem csak akkor nem lehetett, hanem egyébként sem. Hogy van bőr a képemen ennyit kikérni.
2022. máj. 22. 17:02
 37/74 anonim válasza:
73%

Hogy megvédjem a kérdezőt, létezik olyan munkahely, ahol elmehetsz egy huzamban 3 hétre szabira. Én 5-6 hetet vagyok a nyáron egy huzamban szabin, karácsonykor úgy szintén.

Annál felszabadítóbb érzés nincs, minthogy több mint 1 hónapig eszedbe sem jut a munkahelyed, azt csinálsz amit akarsz, és én nagyon sajnálom azokat a dolgozókat, akiknek erre nincs lehetőségük.

2022. máj. 22. 20:35
 38/74 anonim ***** válasza:
17%
Érdemes volt ezért a kommentért mégegyszer regisztrálnod :) de gáz
2022. máj. 22. 20:51
 39/74 A kérdező kommentje:
38: Te most azt hiszed, hogy én vagyok a 37-es? Mert az ugye teljesen kizárt, hogy más is úgy gondolkodik, mint én, a szabadságot illetően.
2022. máj. 22. 21:57
 40/74 anonim ***** válasza:
12%
Nem kizárt, de neked nagyon nem megy ez a kamu kommentelgetés, míg más általában azért megerőlteti magát és nem bukik le egyből :)
2022. máj. 22. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!